files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Smotrila a Zoltán Kubát oficiálne hráčmi Dukly

Michalovská Dukla má ďalších dvoch podpísaných hráčov. Ide o obrancu Zoltána Kubáta a útočníka Richarda Smotrilu, ktorí michalovský dres obliekli už v utorok v stretnutí proti rumunskej Csikszerede (6:2).

Práve po tomto stretnutí došlo k dohode medzi týmito dvoma hráčmi a klubom. „Obaja sa stali našimi zmluvnými hráčmi, s ktorými sme podpísali kontrakt do konca sezóny,“ poznamenal na margo dohody športový riaditeľ michalovského hokejového klubu Peter Tirpák. Ten následne uviedol aj dôvody angažovania spomenutej dvojice. „O Richarda Smotrilu sme sa zaujímali už minulú sezónu, kedy bol ešte hráčom Spišskej Novej Vsi. Vtedy uprednostnil ponuku extraligového Popradu. Jeho príchod k nám tak vyšiel na druhý pokus,“ zdôraznil Tirpák, podľa ktorého slov mal o služby tohto útočníka eminentný záujem aj tréner Marián Horváth. Ten ho pozná zo svojho trénerského pôsobenia na Spiši. Trošku iný prípad je príchod Zoltána Kubáta, ktorý v predošlých sezónach pôsobil v poľskom Sanoku. „Dostali sme na neho veľmi dobré referencie a rozhodli sme sa ho teda angažovať. Odporučil nám ho dokonca aj tréner Milan Staš, podľa ktorého slov ide na prvú ligu o viac ako priemerného obrancu. Som si istý, že obaja budú pre družstvo prínosom,“ vrátil sa ešte k angažovaniu Smotrilu a Kubáta Tirpák, ktorý okrem pozície športového riaditeľa zastáva aj funkciu asistenta trénera. Michalovská Dukla má tak so Smotrilom a Kubátom už šestnásť zmluvných hráčov. Ešte pred nimi sa predstavitelia klubu na kontraktoch dohodli aj s brankárom Tomášom Petrom, obrancami Lukášom Cvejnom, Marošom Žembom, Slavomírom Vorobelom, Ladislavom Halapym, Martinom Petrinom, Patrikom Gavurom, či útočníkmi Richardom Šechným, Martinom Drotárom, Martinom Opatovským, Milošom Palovčíkom, Tomášom Strížom, Tomášom Banovskom a Štefanom Majerníkom.

V bráne s Nemcom, v obrane so Šeligom

Zemplínčania majú momentálne za sebou tri prípravné duely. Ďalší na nich čaká už v piatok, kedy sa predstavia na ľade Bardejova, s ktorým minulý týždeň prehrali na domácom ľade hladko 1:6. Oproti víťaznému stretnutiu s rumunskou Csikszeredou by malo v zostave dôjsť k niekoľkým zmenám. V bráne by mal dostať šancu Karel Nemec, ktorý prišiel na skúšku z českého Třinca. Nejde teda o Mattiasa Nemca, ktoré sme nesprávne avizovali v utorok. Tréner Marián Horváth má tak momentálne príjemné starosti, keďže okrem Tomáša Petra či Romana Kuraliho má na brankársky post momentálne k dispozícii Erika Kozárika, Pavla Borka a takisto aj spomenutého Karla Nemca. Proti Bardejovu by mal v drese Dukly nastúpiť aj obranca Ľubomír Buraľ. Tento odchovanec humenského hokeja, naposledy pôsobiaci v košickej juniorke, prišiel práve dnes na skúšku a o svojich kvalitách bude môcť presvedčiť v najbližšom zápase. „Ďalším staronovým hráčom v kádri bude obranca Ján Šeliga, ktorý by sa mal do tréningového procesu zapojiť už dnes večer,“ informoval nás o najhorúcejšej akvizícii v kádri športový riaditeľ Dukly. Dvadsaťdvaročný obranca teda opäť prichádza z extraligovej Žiliny. Okrem neho v tomto klube momentálne trénuje aj dvojica Anton Čavrk - Jakub Linet, o ktorých služby má Dukla takisto záujem. „V ich prípade nie je zatiaľ nič nové. Momentálne sa stále pripravujú s extraligistom.“  Káder Dukly tak postupne začína mať reálne základy. Do tréningového procesu by mal po budúcotýždňovej kontrole operovaného kolena zapojiť aj útočník Peter Cmorej a podľa našich informácii sa s minuloročným finalistom prvej ligy má od pondelka začať pripravovať aj útočník Jaroslav Kmiť.

Zápasy so Spišiakmi zrušené

Práve v týchto dňoch uzrela svetlo sveta aj informácia, že ďalší účastník prvej ligy HK Spišská Nová Ves ruší svoje prípravné duely. To sa týka aj samotných Michalovčanov, ktorí sa mali so Spišiakmi stretnúť dokonca dvakrát. Prvý zápas bol na programe už v utorok 29. augusta na ľade súpera, druhý 3. septembra sa mal uskutočniť v Michalovciach. „Tieto stretnutia sú zrušené,“ informoval nás Tirpák, ktorý následne dodal. „Na utorok 29. augusta už náhradného súpera hľadať nebudeme. V tomto týždni máme totiž naplánovaný domáci dvojzápas vo štvrtok proti Sanoku a piatok proti Prešovu. Trošku iná situácia je pri pohľade na termín 3. septembra. Keď by sa nám naskytol na tento termín nejaký voľný súper, môže sa stať, že prípravný duel odohráme. Nie je to však pre nás akútna situácia a môže sa stať aj to, že tento termín na prípravný duel nevyužijeme.“

Aktuálny program HK Dukla v príprave
23. august (piatok) Bardejov - Michalovce
29. august (štvrtok) Michalovce - Sanok
30. august (piatok) Michalovce - Prešov
06. september (piatok) Prešov - Michalovce
*domáce prípravné zápasy začínajú zakaždým o 17.00*

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2013 14:51:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.