files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľké Revištia pokorili michalovskú rezervu

V piatom kole IV. futbalovej ligy Východ došlo k regionálnej zemplínskej konfrontácii medzi družstvami TJ Veľké Revištia a MFK Zemplín Michalovce B. Aj keď sa tento zápas mal uskutočniť v Michalovciach, celky si po dohode vymenili domáce prostredie a duel sa odohral na pôde Veľkých Revíšť. Tie napokon využili domáce prostredie a gólom Dušan Chýrika z 87. minúte zvíťazili najtsnejším rozdielom 1:0 (0:0). Veľké Revištia sa najbližšie predstavia doma, keď v nedeľu 1. septembra o 15.30 privítajú celok Barce, michalovská rezerva sa najbližšie predstaví na pôde Spišskej Novej Vsi.

Solídna divácka návšteva videli bojovný medzišestnástkový futbal s minimom šancí na oboch stranách. V úvode zápasu mali viac loptu na svojich kopačkách domáci hráči. Hostia, ktorí nastúpili s viacerými hráčmi z prvého družstva, sa zamerali na rýchle protiútoky a po jednom z nich už v 4. minúte mohli otvoriť skóre. Po rýchlej kolmej prihrávke sa dostal až pred súperovho brankára Martin Regáli, ktorý však svoju streleckú príležitosť trestuhodne zahodil. V 16. minúte sa Michalovčania mohli tešiť opäť. Regáli vybojoval loptu, posunul ju Gamkrelidzemu, ktorého strela tesne minula Pillárovú svätyňu. Zahanbiť sa však nedali ani domáci. V 26. minúte sa až pred Jenča predral Chýrik, michalovský golman si však s jeho šancou poradil. Niekoľko sekúnd nato musel byť Jenčo v pohotovosti opäť, tentoraz sa však Kotľárova strela odrazila od žrde. Aj v druhom polčase sa na ťažkom teréne nehral najkrajší futbal. V 49. minúte si najskôr Pillár poradil so strelou Lukáša Janiča, na druhej strane musel opäť zasahovať Jenčo, ktorý zneškodnil hlavičku domáceho kanoniera Kotľára. Hneď nato hlavičkoval z rohového kopu nepresne Dargaj. Presne päť minút pred koncom pohŕdol Martin Regáli víťazným gólom, keď svoju šancu zakončil iba do vybiehajúceho Petra Pillára. A tak prišiel trest na druhej strane. V 87. minúte poslal Miloš Adam dlhú loptu nabiehajúcemu Dušanovi Chýrikovi, ktorý obstrelil vybiehajúceho Jenča a rozhodol zemplínske derby v prospech domácich Veľkých Revíšť. Záverečný tlak hostí už gól nepriniesol, a tak sa stretnutie medzi týmito dvoma súpermi skončilo podobne, ako v jarnej časti minulého ročníka.

TJ Veľké Revištia - MFK Zemplín Michalovce B 1:0 (0:0)
Gól: 87. Chýrik
Žlté karty: 54. Simčík, 83. J. Tokár - 21. M. Devečka.
Rozhodovali: Filipák - Zubka, Baldovský.
Divákov: 400.
V. REVIŠTIA: Pillár - Simčík, Dargaj, Viňanský, Uhľár - Kiovský (80. J. Tokár), Adam, Praščák (84. J. Tomko), Chýrik - Forgáč, Kotľár.
MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Mikovčík (76. T. Tomko), Kostovčík, Vanák, M. Devečka - Lukačko, Janič, Danko (69. Havrila), Štofík - Regáli, Gamkrelidze (46. Copko).

(pb)



Uverejnené: 25.08.2013 19:30:31

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623