files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Štochl prestupuje do Motora Záporožie

Slovenský hádzanársky reprezentant Richard Štochl okúsi od sezóny 2013/2014 najvyššiu ukrajinskú súťaž, v ktorej bude chytať za GK Motor Záporožie. Tridsaťsedemročný Michalovčan počas svojej doterajšej bohatej kariéry úspešne pôsobil okrem Čechova vo francúzskom klube Montpellier Agglomération HB, v slovinskom tíme RK Celje Pivovarna Laško, predtým chytal aj za Tatran Prešov, VSŽ Košice, ŠKP Sečovce, v Česku za Duklu Praha, v Maďarsku za Dunaferr SE a Veszprém KC.

"V nedeľu som podpísal zmluvu na jeden rok. Jedným z faktorov, na ktorom mi záležalo pri rozhodovaní o mojej budúcnosti, boli aj ambície. Tie sú v Záporoží vysoké, doma chce uspieť vo všetkých súťažiach a zároveň sa presadiť aj v európskych pohároch," prezradil pre agentúru SITA najlepší hádzanár Slovenska za uplynulý rok, ktorý sa len v nedeľu v noci vrátil z Ukrajiny. "V Záporoží som pobudol v závere uplynulého týždňa, prijali ma veľmi dobre. Okrem debát s vedením klubu som stihol aj odchytať dva zápasy na turnaji (proti Kaustiku Volgograd 38:32 a Permským Medveďom 35:32 - pozn.). Oba sme vyhrali sa stali sa aj víťazmi Memoriálu Sobolevského a Belikova, takže vládla spokojnosť.

Moje dojmy sú tiež pozitívne. Na novom pôsobisku sa chcem čo najskôr aklimatizovať a udomácniť. Keďže Ukrajina má blízko k Rusku, bude to tentoraz trochu jednoduchšie. Ja o krajine, kam mieria moje kroky nerozmýšľam, lebo vždy tam idem predovšetkým hrať hádzanú," pokračoval skúsený brankár, ktorý prišiel domov len na skok povybavovať si nevyhnutné formality a pobaliť si veci. Štochl bol naposledy hráčom Čechovských Medveďov, a hoci sa na konci uplynulého ročníka dohodol s predstaviteľmi klubu na predĺžení kontraktu, v tíme úradujúceho ruského majstra sa jeho pôsobenie skončilo vinou ekonomických problémov. Na základe toho sa osemnásobný najlepší hádzanár SR dohodol v júli na ukončení platnosti zmluvy. S jeho menom sa v rôznych náznakoch spomínal Tatran Prešov, prioritou michalovského rodáka bolo zahraničie. "Mal som veľa ponúk, boli medzi nimi aj nie konkrétne a korektné, preto trval proces rokovaní ohľadom pôsobiska tak dlho. Nie je to príjemné čakanie, ale už sa mi to párkrát stalo. Človek je predsa len pokojnejší, keď pozná svoj klub v predstihu," uviedla slovenská brankárska jednotka Motora na otázku, či s blížiacim sa začiatkom novej sezóny pociťovala väčšiu nervozitu súvisiacu s neistotou.

GK Motor Záporožie je úradujúcim šampiónom Ukrajiny i víťazom národného pohára. V uplynulej sezóne účinkoval v Pohári EHF, v ktorom to dotiahol do skupinovej fázy (s Tatranom Prešov v nej prehral 27:32 a 28:36). Novým trénerom mužstva sa stal Sergej Bebeško, ktorý v minulom ročníku doviedol bieloruské Dinamo Minsk až do osemfinále Ligy majstrov. So Záporožím sa najskôr musí pokúsiť prebojovať z kvalifikácie do skupinovej fázy LM. Pomôcť k dosiahnutiu tohto úspechu má aj Richard Štochl. "Myslím si, že máme dobré družstvo, v ktorom je aj viacero ukrajinských reprezentantov. Káder má kvalitu, ale musíme ju potvrdiť výkonmi na palubovke,“ dodal Štochl, ktorý v utorok odchádza späť na Ukrajinu a v závere týždňa pocestuje zasa do Srbska. V Novom Sade sa počas víkendu uskutoční turnaj 3. kvalifikačnej skupiny LM, Motor sa v semifinále stretne s tímom Borac m:tel Banja Luka z Bosny a Hercegoviny.

Zdroj: slovakhandball.sk (foto:internet)



Uverejnené: 26.08.2013 18:48:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.