files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanárske celky Michaloviec zo Sarius Cupu s troma cennými kovmi

Záver minulého týždňa patril v Prešove aj mládežníckej hádzanej. V tamojších športových halách sa totiž uskutočnil už piaty ročník hádzanárskeho festivalu mládež pod názvom Sarius Cup 2013. Ide hádzanársky turnaj mladších, starších žiakov či žiačok, ako aj mladších dorastencov a dorasteniek. V bohatej účasti 89 družstiev z 11 krajín sa nestratili ani celky Iuventy Michalovce a novovytvoreného HC winLand junior Michalovce.

Tento turnaj má za sebou už piaty ročník a aj tentoraz sa na ňom zúčastnilo viacero kvalitných družstiev. „Sarius Cup už má svoje meno a patrí k tým najväčším mládežníckym turnajom na Slovensku. Ja osobne takéto turnaje veľmi vítam, pretože je to výborná forma prípravy na sezónu a navyše hráčky majú možnosť medzinárodnej konfrontácie. Aj teraz bola na ňom veľmi slušná účasť, keďže sme mohli vidieť aj celky z Litvy, Rakúska, Chorvátska, Rumunska, Ukrajiny, Bulharska, Poľska, Českej republiky a samozrejme Slovenska,“ poznamenal k tomuto sviatku mládežníckej hádzanej na východnom Slovensku tréner žiackych oddielov Iuventy Michalovce Henrich Marcinčák.

Iuventa so zlatom a striebrom

Na piatom ročníku Sarius Cup sa tentokrát súťažilo v deviatich kategóriách, piatich chlapčenských (U12, U13, U14, U15, U17) a štyroch dievčenských (A13, A14, A15 a A17). Výkonmi a výsledkami sa nestratili ani mládežnícke celky Michaloviec. Mladšie a staršie žiačky Iuventy Michalovce sa dokonca tešili z cenných kovov, keď sa staršie žiačky v kategórii A14 tešili z celkového víťazstva a mladším žiačkam v kategórii A13 prvenstvo ušlo len o vlások, keď skončili na druhom mieste. „Až takéto umiestnenia sme určite nečakali,“ začal hodnotenie na turnaji tréner Iuventy Henrich Marcinčák, ktorý následne dodal. „Išlo totiž o kvalitne obsadené kategórie. Dievčatá ale podali výborné výkony a nezľakli sa, ako hovorím, ani medzinárodnej konfrontácie. Staršie žiačky celý turnaj vyhrali a mladšie skončili na druhom mieste. Prehrali iba raz, keď vo finále nestačili na rumunský Mures, ktorý treba povedať, bol nad ich sily a zaslúžene turnaj vyhral.“ Výrazný úspech Iuventy okorenilo aj to, že v pri starších žiačkach sa najlepšou strelkyňou stala Martina Pustá a najlepšou brankárkou bola vyhlásená Lívia Kasičová. Do All - Stars turnaja sa spolu s nimi dostala aj kridelníčka Adriana Pallaiová. Pri mladších žiačkach si zase ocenenie najlepšia hráčka domov odniesla Daniela Marinčáková a do All - Stars sa dostala aj Dominika Rauchová.

Nestratili sa ani chlapci winLandu junior

Treba povedať, že na takéto výsledky mládežníckych celkov Iuventy Michalovce sme si v posledných rokoch aj zvykli. Ešte väčším prekvapením však bolo, že na turnaji sa nestratili ani chlapci novovzniknutého klubu HC winLand junior Michalovce. Ich starší žiaci v kategórii U15 síce nešťastne nepostúpili zo skupiny, no mladší žiaci U13 sa dostali až do finále, kde prehrali s českou Velkou Bystřici až po strelách zo značky pokutových hodov. „Ja som s účinkovaním na turnaji veľmi spokojný,“ začal hodnotenie Sarius Cupu tréner žiackych družstiev HC winLand junior Marcel Cibere. „Pri starších žiakoch sa družstvo iba teraz formuje, no aj tak ma potešili ich výkony. Chlapci ukázali, že hádzanú hrať vedia a keď budú na sebe pracovať, úspechy určite prídu. Ide o dobrú generáciu a preto verím, že ešte nepovedali posledné slovo a takéto konfrontácie im len a len pomôžu,“ zdôraznil Cibere, ktorého teší napredovanie družstva mladších žiakov. To v minulej sezóne síce dosiahlo na majstrovstvách Slovenska striebornú medailu, no väčšina kádra odišla z vekových dôvodov k starším žiakom. „Aj napriek tomu tento turnaj ukázal, že toto družstvo má svoju silu a ja som o tom presvedčený, že aj v tejto sezóne budeme siahať vysoko. Chlapci podali výborný výkon hlavne v semifinále, kde prekvapujúco zdolali dovtedy najlepší tím na turnaji rumunskú Sighisoaru. Vo finále sme narazili na českú Velkou Bystřici. Hoci tej sme v základnej skupine podľahli, teraz sme boli blízko víťazstva. Bohužiaľ, nakoniec sme prehrali až na pokutové hody, no aj napriek tomu musím pred chlapcami zložiť poklonu, keďže odohrali výborný turnaj.“ Aj mladší žiaci winLandu junior neodišli bez individuálnych ocenení. Najlepším brankárom turnaja sa stal Dušan Mašľan a do celkového All – Stars sa dostal aj kridelník Imrich Hrubý.

STARŠIE ŽIAČKY A14
Iuventa Michalovce - HC Klaipéda Viesulas (Litva) 11:9
Iuventa Michalovce - CS UNIREA Valea lui Mihai(Rumunsko) 10:10
Iuventa Michalovce - HC Klaipéda Gedminai (Litva) 18:4
Iuventa Michalovce - HC Klaipéda Viesulas (Litva) 13:5
Iuventa Michalovce - CS UNIREA Valea lui Mihai(Rumunsko) 17:8
Iuventa Michalovce - HC Klaipéda - Gedminai (Litva) 16:5

MLADŠIE ŽIAČKY A13
ZÁKLADNÁ SKUPINA
Iuventa Michalovce - HC Tatran Stupava 17:3
Iuventa Michalovce - HC Klaipéda (Litva) 15:9
Iuventa Michalovce - HK Veselí nad Moravou 18:7
Iuventa Michalovce - MŠK Vranov nad Topľou A 19:10

NADSTAVBOVÁ POSTUPOVÁ SKUPINA
ŠŠK Prešov - Iuventa Michalovce(SK) 7:13
CS Olimpic Tg Mures (Rumunsko) - Iuventa Michalovce 23:9

STARŠÍ ŽIACI - U15
HC winLand junior Michalovce - HC Dragúnas Klaipéda (Litva) 16:8
HC winLand junior Michalovce - Pasvalys SM (Litva) 7:20
HC winLand junior Michalovce - OKR ZEMUN Belehrad (Srbsko) 9:11
HC winLand junior Michalovce - RK VIRO Virovitica (Chorvátsko) 8:28

MLADŠÍ ŽIACI - U13
ZÁKLADNÁ SKUPINA
HC winLand junior Michalovce - HC Tatran Stupava 16:4
HC winLand junior Michalovce - AH Minaur Baia Mare (Rumunsko) 16:11
HC winLand junior Michalovce - CS Olimpic Tg Mures 8:2
HC winLand junior Michalovce - SK Velká Bystřice (Česká republika) 12:16
HC winLand junior Michalovce - ASVEJA Moletu (Litva) 8:3
HC winLand junior Michalovce - PMOS BUSKO - ZDRÓJ (Poľsko) 14:7

SEMIFINÁLE
CS Scolar Sighisoara (Rumunsko) - HC winLand junior Michalovce 11:12

FINÁLE
SK Velká Bystřice(CZ) - HC winLand junior Michalovce(SK) 11:11 2:0 na pok.hody

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY TURNAJA NÁJDETU TU

Peter Brendza (foto:www.sariuscup.4sport.sk)



Uverejnené: 29.08.2013 14:21:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.