files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalistky 1. BKD Michalovce v príprave

S prípravou na novú sezónu finišujú aj basketbalistky 1. BKD Michalovce. Tie sa pripravujú v domácich podmienkach a na poslednom domácom turnaji Michalovce Leto 2013 ukázali, že v nastávajúcej sezóne nemusia byť iba do počtu.

Káder 1. BKD Michalovce v plnej kráse: Horný rad zľava: Natália Ješová,Dominika Gorniaková,Veronika Mrázová, Eva Lipková, tréner - Ladislav Janošov, Michaela Priščáková, Zuzana Maľuková.

Dolný rad zľava: Diana Jurašková, Katarína Fiedlerová, Jana Čorbová, Andrea Regendová, Lenka Kunková,Viktória Majerníková

Spokojnosť s domácim turnajom

Účastník druhej basketbalovej ligy žien skupina Východ začal s prípravou na novú sezónu začiatkom augusta. „V prvých dňoch sme sa zamerali predovšetkým na naháňanie kondície. Tréningy sme absolvovali jednak v telocvični GPH, ako aj vonku. Zhruba od polovice augusta sa pripravujeme už iba v hale a práve vtedy sme prešli aj na prípravu s loptami,“ informoval nás o priebehu „letnej driny“ tréner ženského tímu 1. BKD, ako aj prezident tohto klubu Ladislav Janošov. Michalovské basketbalistky zatiaľ v preveril predovšetkým domáci turnaj Michalovce Leto 2013, ktorý sa uskutočnil v závere týždňa v telocvični GPH. Okrem domácich basketbalistiek sa ho zúčastnili aj tímy Union Košice, Tydam Košice a poľský Gimbal Tarnawa. Zemplínčanky nakoniec obsadili druhé miesto, keď po výhrach nad Unionom Košice (76:44) a Tarnawou (74:32) v poslednom zápase nestačili na košický Tydam (49:79). „S týmto turnajom musím vysloviť spokojnosť,“ zdôraznil Ladislav Janošov, ktorý sa následne pustil aj do hodnotenie výkonom svojich zvereniek. „Odohrali sme dobré zápasy. Som veľmi rád, že proti Unionu či Tarnawe dievčatá nastrieľali nad 70 bodov, čo je podľa mňa výborné skóre. Samozrejme, prehra s Tydamom Košice mohla byť trošku nižšia, no favorit zápasu svoj náskok zvýraznil až v samom závere. Aj napriek tomu som spokojný, keďže turnaj splnil skoro všetko, čo sme si predsavzali.“

Vzdelanie na úkor vyššej súťaže

Ženské družstvo 1. BKD Michalovce sa už viacero rokov pohybuje v druhej ženskej lige, čiže v hierarchii tretej najvyššej súťaži. Aj keď má káder predpoklady nato, aby napredoval a hral aj vyššiu súťaž, má to jeden poriadny háčik. Až 90% hráčok z tímu trénera Janošova totiž chodí na vysoké školy, čo rapídne narúša tréningový proces družstva a od toho sa odvíjajú aj každosezónne ambície tímu. „Toto je našim najväčším problémom. Aj keď družstvo podľa mňa výkonnostne má nato, aby hralo prvú ženskú ligu, pre študijnú vyťaženosť dievčat sa to nedá skĺbiť. Vzdelanie tak ide na úkor vyššej súťaže,“ podotkol tréner tímu, ako aj prezident 1. BKD v jednej osobe. Aj napriek tomu to Janošov nevidí tragicky. „To určite nie. Dievčatá sa aj napriek tomu, že ich situácia je ťažká, snažia skĺbiť tieto povinnosti čo najviac a basketbalu aj venujú veľa. V niektorých zápasoch sezóny nám pomôžu, v iných sa budeme musieť zaobísť bez niektorých z nich. Tak to bolo aj v minulosti, a tak to bude aj nasledujúcu sezónu. Keby som ich mal k dispozícii počas sezóny všetky, určite hráme prvú ligu, lebo káder nato má. Na druhej strane, to že dievčatá študujú na vysokých školách má aj jednu výhodu. Patríme totiž k najmúdrejším tímom na Slovensku,“ s úsmevom na perách dodal Ladislav Janošov, ktorého zverenky odštartujú ligovú súťaž začiatkom októbra.

Výsledky, ako aj fotogalériu z turnaja Michalovce Leto 2013 nájdete tu

Peter Brendza



Uverejnené: 04.09.2013 21:09:51 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.