files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori a dorastenci HK Mládež s odlišnými cieľmi

Okrem mužskej extraligy či prvej ligy počas najbližšieho víkendu štartujú aj súťaže juniorov a dorastencov. Oko michalovského priaznivca sa upiera hlavne na prvú ligu dorastencov a juniorov, v ktorej účinkujú aj kluby HK Mládež Michalovce. Ako prví sa doma predstavia juniori, ktorí najskôr v sobotu o 14.00 privítajú celok Prievidze a potom v nedeľu o 9.30 nastúpia na domácom ľade proti Piešťanom. Dorastenci sa v úvodných dvoch kolách predstavia na ľade súperov, keď nastúpia v Senici a Piešťanoch.

JUNIORI

Juniori HK Mládež finišovali s prípravou na sezónu v týchto dňoch. „Na začiatku letnej prípravy som síce nebol spokojný s dochádzkou chlapcov, no tá išla hore s tým, ako sa blížil začiatok majstrovskej sezóny. V týchto dňoch už mám na tréningoch dostatočný počet hráčov a môžeme sa tak venovať všetkému, čo máme naplánované,“ poznamenal tréner juniorky Ivan Boržík. Jeho zverenci odohrali v príprave stretnutia proti juniorským aj mužským tímom. „V týchto zápasoch sme vybuchli akurát raz, keď sme prehrali s Prešovom na domácom ľade 1:16. Hneď na druhý deň sme však proti tomuto istému tímu podali diametrálne odlišný výkon a na jeho ľade sme prehrali iba 1:3. To bol asi náš najlepší výkon. V príprave sme odohrali aj stretnutia proti mužom Humenného a generálkou bola pre nás domáca prehra 2:3 s maďarským Debrecenom. Táto prehra ma mrzí ešte stále, keďže sme mohli túto  generálku vyhrať a na ligu sa tak naladiť víťazne,“ podotkol Ivan Boržík.

Juniorský výber HK Mládež sa minulú sezónu potkýnal hlavne na spodných priečkach tabuľky, čo by sa malo podľa slov Boržíka zmeniť. „Mojím cieľom je, aby sme sa pohybovali v strede tabuľky. Podľa môjho názoru to je v silách kádra,“ podotkol lodivod juniorky, ktorý sa v majstrovských zápasoch bude spoliehať aj na hráčov mužského tímu HK Dukla Františka Zreláka, Dominika Harastyho a Richarda Koceľu. „Rozprával som sa s trénerom Horváthom, s ktorým sme sa dohodli, že pokiaľ spomenutá trojica nebude dostávať príležitosť v prvom tíme, ja ich služby využijem v juniorke. Chlapci aspoň ostanú v zápasovom tempe a bude to určite prospešné pre všetky strany.“

DORASTENCI

S úplne inými ambíciami vstupujú do svojej súťaže dorastenci HK Mládež. Tí sa podľa slov ich trénera Ivana Králika chcú pobiť o tie najvyššie priečky. „To je našim tohtosezónnym cieľom. Súťaž má však 44 kôl a hlavne preto som v prognózach opatrný,“ zdôraznil lodivod michalovských dorastencov, ktorí okrem tejto pozície pôsobí v klube aj ako šéftréner mládeže. Už úvodné ligové zápasy Zemplínčanov výrazne preveria a ukážu, či sú tie spomenuté ambície reálne. V sobotu sa totiž dorastenci predstavia v Senici a v nedeľu na ľade minulosezónneho extraligistu z Piešťan. „Tieto zápasy nás výrazne preveria a ukážu načo reálne máme,“  podotkol Králik.

Dorastenci sa v prípravnom období zúčastnili dvoch turnajov v poľskom Sanoku a na domácom Fann Sport Cupe, kde skončili zhodne druhí. Navyše odohrali ťažké zápasy proti extraligovým dorastencom Prešova či Spišskej Novej Vsi. „Aj preto môžem vysloviť s prípravou maximálnu spokojnosť. Odohrali sme dvanásť stretnutí, zväčša proti lepším tímom, ktoré nás výrazne preverili a som o tom presvedčený, že sa v náročnej súťaži tieto skúsenosti prejavia,“ dodal na záver Ivan Králik, ktorého zverenci absolvovali generálku v stredu na ľade extraligovej Spišskej Novej Vsi, kde prehrali tesne 3:5.

NAJBLIŽŠÍ PROGRAM JUNIOROV
1. kolo: HK Mládež Michalovce - MšHK Prievidza (sobota 14. september 14.00)
2. kolo: HK Mládež Michalovce - ŠHK 37 Piešťany (nedeľa 15. september 9.00)
3. kolo: Vasas Sport Club - HK Mládež Michalovce (sobota 21. september)
4. kolo: Vasas Sport Club - HK Mládež Michalovce (nedeľa 22. september)
5. kolo: MHK Ružomberok - HK Mládež Michalovce (sobota 28. september)
6. kolo: MHC Martin - HK Mládež Michalovce (nedeľa 29. september)
7. kolo: HK Levice - HK Mládež Michalovce (sobota 5. október)
8. kolo: Voľno
9. kolo: HK Mládež Michalovce - HK Ružinov 99 Bratislava (sobota 12. október 14.00)
10. kolo: HK Mládež Michalovce - HK Trnava (nedeľa 13. október 9.30)

NAJBLIŽŠÍ PROGRAM DORASTENCOV
1. kolo: HK 91 Senica - HK Mládež Michalovce (sobota 14. september)
2. kolo: ŠHK 37 Piešťany - HK Mládež Michalovce (nedeľa 15. september)
3. kolo: HK Mládež Michalovce - MŠK Púchov (sobota 21. september 14.00)
4. kolo: HK Mládež Michalovce - HK 95 Považská Bystrica (nedeľa 22. september 9.30)
5. kolo: HK Mládež Michalovce - HK Brezno (sobota 28. september 14.00)
6. kolo: HK Mládež Michalovce - MHK Dolný Kubín (nedeľa 29. september 9.30)
7. kolo: HK Mládež Michalovce - MšHK Prievidza (sobota 5. október 14.00)
8. kolo: HK Mládež Michalovce - HC Lučenec (nedeľa 6. október 9.30)
9. kolo: ŠHK KŠK Bratislava - HK Mládež Michalovce (sobota 12. október)
10. kolo: HK Trnava - HK Mládež Michalovce (nedeľa 13. október)

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2013 14:30:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.