files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejisti Dukly so snahou odčiniť katastrofálny štart

Tak ako sa hokejový fanúšik po minulosezónnom úspechu tešil na štart prvej hokejovej ligy, si teraz môže povedať, bodaj by ešte nezačala. Michalovských hokejistov totiž začiatok súťaže nenašiel v ideálnej forme. Po prehre 0:4 v Detva sa čakalo, že hráči Dukly zabodujú v Trnave, kde ich čakala slovenská osemnástka. Zemplínčania však nezvládli ani duel proti šestnásť a sedemnásťročným dorastencom a po prehre 3:6 zostali s obrovskou hanbou. Tú teraz musia odčiniť a fanúšikom konečne urobiť radosť. Ideálnu príležitosť na začiatok udobrenie fanúšika budú mať v stredu, keď o 17.00 privítajú v treťom kole I. hokejovej ligy družstvo HK Bulldogs Prievidza.

Martin Opatovský ...

Čakali šesť, nemajú ani jeden

Obrovská hanba. Táto veta sa niesla hokejovým štadiónom celý pondelok a aj dnes ráno. Prehra s tímom SR 18 totiž hanbou naozaj je a to si uvedomujú aj samotní hráči. Katastrofálny štart do sezóny totiž určite nie je ľahostajný ani im. „S vaším tvrdením musím len súhlasiť. Je to naozaj katastrofálny štart do sezóny. Z prvých dvoch zápasov sme chceli mať šesť bodov, no nemáme ani jeden a to je fakt,“ sypal si popol na hlavu jeden z najskúsenejších hráčov HK Dukla Martin Opatovský. „V ďalších zápasoch sa musíme snažiť našu hru zlepšiť a získavať body do tabuľky, podotkol Opatovský, ktorý sa vrátil aj k prehre s tímom SR 18. „Bohužiaľ, v športe sa stávajú aj takéto veci. Určite sa to dá nazvať aj hanbou. V tíme SR 18 totiž pôsobia aj chlapci, ktorí by niektorým  z nás mohli byť aj deti. Ten zápas nám naozaj nevyšiel. Ako hovorím, v športe sa takéto niečo stane možno raz za päť rokov a nám sa to prihodilo teraz.“

Udobriť si diváka

To, že hanebnou prehrou sklamali svojich priaznivcov si uvedomujú aj samotní hráči. V zostávajúcich zápasoch si ich zlepšenou hrou chcú udobriť. „Uvedomujeme si, že diváci sú sklamaní. Kto by samozrejme po takejto prehre nebol. Bol by som však veľmi rád, keby ľudia na nás nezanevreli a na štadión prichádzali aspoň tak, ako v minulej sezóne. Na druhej strane sa my budeme snažiť, aby sme ich čo najviac potešili a aby sa táto prehra už neopakovala. Prehrali sme síce dva zápasy, no stále je to iba začiatok súťaže a na našich cieľoch hrať o špicu tabuľky sa nič nemení,“ zdôraznil útočník druhej lajny HK Dukla Michalovce. Na jeho slová nadviazal aj ďalší skúsený útočník z Horváthovho košiara Miloš Palovčík. „Momentálne sa nám nedarí a to je fakt,“ podotkol Palovčík, ktorý následne uviedol aj momentálne najväčší problém minulosezónneho finalistu prvej ligy. „Problémy máme v obrane. Dostávame dosť lacné góly, no podľa mňa je našim najväčším problémom koncovka. S tou sa boríme najviac. Snažíme sa to hrať do prázdnej brány. Dnešný hokej je však o priamočiarosti a streľbe. Práve to musíme v ďalších zápasoch zmeniť a viac sa tlačiť do brány, a hlavne viac strieľať.“

... ako aj Miloš Palovčík veria, že sa Dukla v stredu naštartuje

Naštartujú sa proti Prievidzi?

Hlavným imperatívom michalovských hokejistov v ďalších zápasoch je vyhrávať. Zverenci trénera Mariána Horvátha totiž v tabuľke po dvoch kolách figurujú na predposlednom mieste a na takéto umiestnenia v podaní Dukly už fanúšikovia zabudli. Teraz sa im to znova začína vracať do pamäte. „Z našich predošlých zápasov sa musíme len poučiť. Podľa môjho názoru sme väčšiu facku, ako prehra so SR 18, dostať nemohli. Pohnevali sme si ľudí a teraz si ich musíme udobriť. Jednoducho sa musíme otrepať a začať hrať náš hokej, ktorý nás zdobil v minulej sezóne a začať bodovať naplno,“ podotkol center druhej útočnej formácie HK Dukla Miloš Palovčík.

Michalovčania budú mať ideálnu možnosť zmazať nulu v kolónke bodov v stredu, kedy v tradičnom čase o 17.00 privítajú na svojom ľade družstvo HK Bulldogs Prievidza. „Momentálne to vyzerá tak, že v prvej lige nebude žiadny ľahký súper. Nebude ním ani Prievidza. Popri Braňovi Jánošovi sa tam sformoval veľmi dobrý tím a bude to ťažké aj s nimi. My však chceme konečne zabodovať naplno a za víťazstvom pôjdeme od začiatku. Michalovským fanúšikom to po nepodarenom začiatku dlžíme,“ dodal na záver Miloš Palovčík.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.09.2013 15:04:29 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.