files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Anatolij Malij vyhral hodinovku už po piatykrát

V polovici septembra sa uskutočnil 21.ročník vytrvalostného behu pod názvom Michalovská hodinovka. Prvenstvo znova získal Ukrajinec Anatolij Malij.

Tento bežec nerobil z prvého miesta vedu. „Pre mňa to boli tréningové preteky. Nič viac a nič menej. Vyhovuje mi rovný terén a takisto aj tartanový povrch. Vždy sa tu cítim príjemne,“ povedal atlét, ktorý dlhé roky štartuje na maratónoch v rôznych častiach Európy. Na hodinovke triumfoval už po piatykrát. Predtým sa z najvyššej priečky tešil v rokoch 2003, 2004, 2006 a 2012. Športovec od našich východných susedov zabehol takmer sedemnásť kilometrov. K prekonaniu traťového rekordu spred šestnástich rokov mu však chýbali takmer dva kilometre. Hneď na druhom mieste skončil jeho zverenec Andrij Ivanov. Odbehol iba o meter menej ako tréner. Bronz patril Vranovčanovi Filipovi Džubarovi. Organizátori vyhlásili aj poradie na prvých troch miestach v siedmich vekových kategóriách. V piatich mužských a dvoch ženských. Taktiež aktuálne poradie Oblastnej bežeckej ligy. Zahŕňalo výsledky vytrvalcov z okresov Michalovce a Sobrance.

Podujatie bolo vhodnou prípravou na náročnejšie behy. Zámerne sa už niekoľko rokov uskutočňuje v polovici septembra. Ide o to, aby sa atléti pripravili na Košický maratón. Aj jeho jubilejný 90.ročník sa bude konať cez prvý októbrový víkend. Šesťdesiat minút je podľa riaditeľa hodinovky MUDr. Benjamína Bančeja dostatočný čas na to, aby si pretekári otestovali svoju momentálnu kondíciu. V prípade záujmu sa mohli prispôsobiť tempu najrýchlejších účastníkov. Vďaka tomu zistili, ako dlho vydržia behať vo vyššom nasadení. Na základe toho si na ďalších súťažiach môžu zvoliť takú rýchlosť behu, ktorá je pre nich najoptimálnejšia. Na 21.ročníku hodinovky štartovalo 67 atlétov. Bol to vyhovujúci počet. Ak by ich prišlo podstatne viac, povedzme sto nastali by problémy  s rátaním odbehnutých kôl.

Pri zrode hodinovky stála skupina michalovských bežeckých nadšencov. Dejiskom šestnástich ročníkov bol bežecký ovál na štadióne michalovského futbalového klubu. Po rozsiahlej rekonštrukcii tohto športového stánku v roku 2009 sa tradičné podujatie premiestnilo do areálu IV. základnej školy na Komenského ulici. Uskutočnilo sa tam po piatykrát. Každoročne prebieha na zrekonštruovanej bežeckej dráhe.V minulosti sa konalo aj 29.augusta a 1.septembra. V tomto roku ho zorganizovali mesto a Atletický klub Michalovce. K spoluorganizátorom patrili IV.ZŠ, Gymnázium Pavla Horova, mestské kultúrne stredisko a Dom Matice slovenskej.

Z výsledkovej listiny 21. ročníka Michalovskej hodinovky
Muži: 1. Anatolij Malyj 16 861 m, 2. Andrij Ivanov (obaja Ukr.) 16 860, 3. Filip Džubara (Prima SH Vranov) 16 685.
Ženy: 1. Mahuliena Krištanová (Vranov nad Topľou) 14 050, 2. Jana Révesová (Michalovce) 12 690, 3. Lucia Iľková (Prešov) 12 512.

Vítazi ostatných kategórii:
Kategória B (muži od 40. do 49. rokov): Michal Ivančo (ŠK Banské)
Kategória C (muži od 50. do 59. rokov): Peter Janovič (BK Šaca)
Kategória D (muži od 60. do 69. rokov): Ladislav Rada (MBO Strážske)
Kategória E (muži nad 70 rokov): Gerard Parilák (Tri Club Michalovce)
Kategória F (ženy nad 35 rokov): Alžbeta Tiszová (Tube City MS Košice)

Ján Čúrny



Uverejnené: 20.09.2013 17:33:44
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.