files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal Šamorín rozdielom triedy

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 10. kola druhej najvyššej futbalovej súťaže na domácom trávniku nad tímov FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0) a upevnili si tak druhú priečku v tabuľke, keď na lídra z Bardejova strácajú jeden bod. O góly Michalovčanov sa postarali v 23. minúte Michal Hamuľak, v druhom polčase pridali presné zásahy v 71. minúte Vernon a skóre stanovil v nadstavenom čase tretím gólom MFK Martin Regáli. Na zverencov trénera Jozefa Bubenka teraz čaká náročný anglický týždeň. Už v utorok 24. septembra totiž absolvujú zápas tretieho kola Slovnaft Cupu na pôde Corgoňligového Ružomberka a následne sa v sobotu predstavia v rámci 11. kola druhej ligy na ihrisku Šale.


 

Tréner Jozef Bubenko musel počas týždňa na tréningoch svojho celku oželieť pre chorobu, či zranenia viacero hráčov, čo malo za dôsledok aj slabší výkon jeho zverencov. Navyše, tesne pred zápasom mu pre natiahnutý sval vypadol aj Igor Obert, a tak si premiéru v tejto sezóne odkrútil španielsky legionár Marcos Perez. Michalovčania si aj vinou hore spomenutých problémov so zostavou, oproti ostatným domácim duelom, v úvode zápasu väčší tlak nevypracovali. V 6. minúte unikol obrane hostí Kunca, ktorý však so strelou príliš dlho otáľal, k odraznej lopte sa dostal Kovaľ, no ten len neastrelil vybiehajúceho golmana hostí. Po štvrťhodine hry zaujali dva strelecké pokusy Lukáša Janiča. V prvom mieril len do obrancu hostí a druhá jeho strelo išla nad bránu golmana Penteka. Dej zápasu výrazne ovplyvnila 23. minúta. Kunca vysunul do úniku Hamuľaka a ten zoči – voči brankárovi hostí nezaváhal a strelil už svoj ôsmy tohtosezónny gól. Po presnom zásahu momentálne najlepšieho strelca druhej ligy sa Michalovčania upokojili a až do polčasového hvizdu hlavného rozhodcu kontrolovali priebeh hry. Hamuľak sa do streleckej listiny mohol zapísať aj v závere prvého dejstva, no najskôr mieril nad a potom len do bočnej siete brány hostí. 

V úvodnej desaťminútovke druhého dejstva prebrali iniciatívu na svoje kopačky hostia. Tí však z prevahy vyťažili akurát tri nebezpečné strieľané centre. Tréner Bubenko zareagoval stiahnutím Lukáša Janiča a do hry zaradil Vladimíra Janočko, ktorý priniesol do hry MFK pokoj. Domáci hráči následne prevzali iniciatívu do svojich rúk a v závere pridali aj ďalšie dva presné zásahy. Najskôr si v 71. minúte nabehol na rohový kop práve striedajúceho Janočka Vernon, ktorý hlavou upravil na 2:0. Osem minút pred koncom mohli hostia znížiť, strela Jančoviča však skončila iba na brvne Raškovej brány. Na druhej strane sa do šance vzápätí dostali Kovaľ s Regálim, no v súboji so súperovou obranou a brankárom, nepochodili. Skóre úrovňou slabšieho zápasu pečatil ďalší striedajúci hráč Martin Regáli, po ktorého presnej strele v nadstavenom čase hlavný rozhodca trikrát fúkol do píšťalky, čo znamenalo koniec stretnutia. Treba podotknúť, že podľa toho, čo sa dialo na ihrisku je prehra rozdielom triedy pre sympaticky hrajúcich Šamorínčanov až príliš krutá.

MFK Zemplín Michalovce - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (1:0)

Góly: 23. M. Hamuľak, 72. Morlacchi, 90+. M. Regáli

ŽK: 64. Vernon - 12. P. Vaško, 15. Gligorov

Rozhodoval: Jurenka - 1 520 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - R. Kovaľ, Vernon, L. Janič (59. V. Janočko), Božok - D. Kunca, M. Hamuľak (74. M. Regáli)

FC ŠTK 1914: J. Pentek - Gligorov, Špánik, Javorina, P. Vaško - Cmarko, Mezovský, Marušin, Jančovič - Sidibe (78. Cvejič), Kliment



Uverejnené: 21.09.2013 22:34:12
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.