files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešná premiéra Karla Němca v drese Dukly

Brána michalovskej Dukly má svojho ďalšieho ochrancu. Tretím brankárom hokejového prvoligistu je devätnásťročný Karel Němec. Brankár s michalovskými koreňmi mal síce namierené do slovenskej dvadsiatky, no tam pre striktné predpisy chytať nemôže. Svoju premiéru v drese Dukly si odkrútil minulý piatok, kedy svojmu tímu pomohol k výhre 3:1 na ľade Považskej Bystrice a predstaviť by sa mal aj michalovským divákom, keďže je veľmi pravdepodobné, že šancu dostane aj v stredajšom súboji Dukly proti Spišskej Novej Vsi.

Karel Němec v drese SR 20

Dôvod, prečo nemohol Němec pôsobiť v slovenskej dvadsiatke je prozaický. Na Slovensku totiž nemá odchytané dve sezónny a tak musel tréner Ernest Bokroš oželieť jeho služby. „Samozrejme, že ma to trošku mrzí, keďže som naisto rátal, že budem pôsobiť v tíme SR 20. Problém však nastal v tom, že na Slovensku nemám odchytané sezóny, a tak som sa musel zmieriť s mojou neúčasťou v tomto tíme,“ zdôraznil devätnásťročný golman. Ten v minulých sezónach pôsobil v juniorských tímoch Třinca, Vítkovíc a minulú sezónu odchytal v druholigovej Karvinej.

Michalovské korene

Spojenie tohto brankára s michalovskou Duklou nastalo teda až potom, keď mu padol angažmán v tíme SR 20. Karel Němec je však spätý s Michalovcami trošku viac. Má totiž korene z metropoly Zemplína, pretože jeho mama je rodáčka z tohto mesta. „O Dukle som toho veľmi veľa nevedel. Vedel som akurát to, že hrajú prvú slovenskú ligu a v minulej sezóne skončili v play-off až vo finále, kde nestačili na Bardejov. Z tohto klubu aj zásluhou trénera Ernesta Bokroša prišla ponuka a ja som ju veľmi rád prijal,“ podotkla nová akvizícia v kádri HK Dukla. Němec je v momentálne skúsenosťami nabitom kádri jedným z najmladších a podľa vlastných slov chce v Michalovciach zbierať seniorské skúsenosti.

V premiére vychytal víťazstvo

Tréner HK Dukla Marián Horváth v prvých štyroch kolách vystriedal až troch golmanov. Zatiaľ čo predohrávku prvého kola v Detve odchytal Tomáš Petro, v nepodarenom zápase so SR 18 si zachytali tak Roman Kurali, ako aj Tomáš Petro a tá istá situácia sa zopakovala, len v obrátenom garde, aj v domácom stretnutí 3. kola proti Prievidzi. V štvrtom kole na ľade Považskej Bystrice dostal pri víťazstve 3:1 šancu práve Karel Němec a zdá sa, že sa jej chytil veľmi dobre. „Dostal síce gól hneď z vážnej prvej strely, no v ďalšom priebehu stretnutia nás podržal,“ uviedol lodivod HK Dukla, na ktorého slová nadviazal aj samotný brankár. „V mojej premiére sa mi chytalo naozaj dobre. Dostal som síce rýchly gól, ktorý som mohol chytiť, no v ďalšom priebehu sme už neinkasovali, čo bolo najdôležitejšie.“  

Proti Spišiakom pravdepodobne aj s Martinom Lenďákom

Na tréningu HK Dukla sa v pondelok objavil ďalší nový hráč. Ide o devätnásťročného kapitána juniorky HC Košice, obrancu Martina Lenďáka, ktorý do metropoly Zemplína prišiel na skúšku. „Je to hráč, ktorý môže byť pre nás zaujímavým. Uvidíme, ako sa bude javiť na skúške,“ poznamenal športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák, podľa ktorého slov by v prípade vybavenia registračky mohol Lenďak nastúpiť už v stredajšom domácom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi. Ten sa začína už v tradičnom čase o 17.00.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.09.2013 15:37:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.