files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

FS Zemplín v Užhorode

FS Zemplín je umeleckým telesom ktoré počas svojej 52 ročnej existencie precestovalo skoro celý svet. Všade kam prišio prinieslo so sebou krásne slovenské ľudové tance, piesne a tradície, ktoré sa snaží zachovávať z generácie na generáciu.

 


Na základe dlhoročnej spolupráce umeleckého vedúceho FS Zemplín pána Milana Hvižďáka s pánom Michajlom, ktorý je vedúcim užhorodského súboru, vznikla myšlienka vystúpenia súboru na ukrajinskej pôde.  Od organizačnej vedúcej FS Zemplín Kataríny Sabovej sme sa dozvedeli že, „Oficiálne pozvanie sme dostali od Združenia Karpaty. Vystúpenie bolo pôvodne naplánované na november 2009, no kvôli chrípke na Ukrajine sme to žiaľ museli presunúť“. FS Zemplín teda vystúpil so svojim veľkolepým programom 27. februára. 2010 o 18 hod. v Zakarpatskom divadle. FS Zemplín sa predstavil ukrajinskému publiku s programom, ktorý bol súčasťou osláv 50. teho výročia vzniku tohto telesa.  Ide o program s rusínskou tematikou „Bolo to a boli tu“, ktorý bol atraktívny pre tamojšie publikum. Zemplín, ale neostal iba pri tomto programe, ale spolu s ním uviedol aj časť zo svojho programu „Z chlapca muž, z dievčaťa žena“, ktorý priblížil ukrajinskému divákovi kúsok zo zemplínskych svadobných zvykov. Na tomto predstavení sa zúčastnili aj predstavitelia Michaloviec a užhorodského konzulátu.

Pozvanie prijali aj hostia zo sveta kultúry a folklóru v Užhorode a samozrejme nechýbali ani dlhoroční priaznivci FS Zemplín, ktorí prišli našich folkloristov podporiť. O tom, že náš folklór sa teší veľkej obľube aj u tunajšieho publika svedčí aj fakt, že divadlo bolo do posledného miesta vypredané.

FS Zemplín je kolektívom mladých ľudí, ktorí svojou radosťou z ľudového tanca, piesní a hudby šíria ďalej hodnotné a krásne folklórne tradície nielen doma, ale aj v zahraničí. Prajeme im preto ešte mnoho vydarených vystúpení. Vystúpení, ktoré už teraz pre Vás svojich priaznivcov poctivo pripravujú, aby Vám mohli „dať kúsok zo seba“. Tento umelecký kolektív budete môcť znovu vidieť na ďalších pripravovaných folklórnych slávnostiach.
                        Veronika Kmecová



Uverejnené: 11.03.2010 11:49:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.