files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Veľkonočné výstavy ohlasujú príchod jari

Veľkonočné sviatky sú predo dvermi, a tak ako každý rok, aj tento sa organizujú rôzne výstavy, kde zruční umelci, ale aj deti a dospelí môžu ukázať svoje „umenie“ v zdobení veľkonočných vajíčok. Práve takéto výstavy sa budú konať aj v Michalovciach a Sobranciach.


V Michalovciach pripravilo Zemplínske múzeum výstavu veľkonočných kraslíc od autoriek Jarmily Lattovej a Emílie Šelepcovej. Výstava nesie názov „Krása veľkonočnej škrupinky“. Otvorenie tejto výstavy sa uskutoční 14. marca 2010 od 14.00 do 17.00 hod. v západnom krídle michalovského kaštieľa aj za účasti autoriek, ktoré priamo na mieste budú predvádzať prítomným svoje umenie.

Zaujímavosťou je to, že práve v deň otvorenia je výstava spojená s tvorivými dielňami. Pod vedením odborníčok si tak môžu prísť detičky, ale aj dospelí vyskúšať a nakoniec aj vyrobiť vlastné veľkonočné vajíčko. K dispozícii budú techniky tradičné i netradičné, do ktorých by ste sa doma sami nepúšťali.

Vstup na túto výstavu je zdarma a využitie tvorivej dielne je za poplatok 1€ na osobu. Táto výstava potrvá v priestoroch múzea do 31.marca 2010. Zemplínske múzeum a autorky Vás teda srdečne pozývajú.

V Sobranciach zasa Mestské kultúrne stredisko pripravilo pre malých aj veľkých súťaž o najväčší počet veľkonočných vajíčok. Súťaž potrvá do 14. marca, dokedy je potrebné svoje práce plné nápaditosti a originality priniesť. Porota rozhodne o víťazovi, ktorý získa finančnú odmenu. Následne bude otvorená výstav „Veľkonočné inšpirácie“, kde bude môcť aj verejnosť oceniť práce zo súťaže. Táto výstava potrvá v MsKS v Sobranciach od 15. marca 2010 do 28. marca 2010. Cieľom organizátorov bolo zachovať a vzbudiť záujem o veľkonočné tradície u širokej verejnosti. Prispejte aj Vy k uchovaniu veľkonočných tradícií a sviatkov, ktoré patria medzi najkrajšie v roku a oslávme tak spolu nadchádzajúce sviatky jari. Organizátori tak v Michalovciach ako aj v Sobranciach sa už na Vás tešia!                                             (vk)

 



Uverejnené: 11.03.2010 11:53:38 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.