files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v stredu na ľade trápiaceho sa Prešova

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú za sebou šesť výhier v rade. Naposledy triumfovali na domácom ľade nad Senicou (7:4) a dali tak úplne zabudnúť na slabší štart do súťaže. Aj tento týždeň ich čakajú náročné stretnutia. V stredu 9. októbra sa predstavia vo východoslovenskom derby na ľade v poslednej dobe čoraz viac potkýnajúceho sa Prešova a v piatok 11. októbra privítajú na svojom ľade Trnavu.

Michalovským hokejistom sa v poslednej dobe výrazne darí. Premožiteľa nenašli už šesť duelov rade a v tabuľke sa vyšvihli na tretie miesto. „Je to super, že sme vyhrali šesť zápasov v rade. Treba však povedať, že zloženie mužstva predpovedá, aby sme vyhrávali a v tabuľke sa pohybovali čo najvyššie. Dúfam, že to tak pôjde aj ďalej,“ zdôraznil útočník HK Dukla Michalovce Jakub Kubiš, ktorý prišiel do metropoly Zemplína pred touto sezónou. Aj on svojimi výkonmi pomohol k tomu, že Dukla v priebehu týždňa porazila dvoch najväčších ašpirantov na prvenstvo v druhej najvyššej súťaži. Najskôr Horváthovi zverenci triumfovali v Bardejove (4:1) a presne týždeň nato zdolali doma aj Senicu (7:4). „Ako hovorím, je to super. Je to všetko aj o tom, že celý týždeň pozitívne myslíme a pred sebou vidíme iba víťazstvo. Senica či Bardejov majú určite kvalitné tímy a je to výborné, že aj keď to neboli ľahké stretnutia, sa nám ich podarilo zdolať oboch. Určite je to pozitívum do ďalších zápasov, ktoré nás čakajú,“ uviedol odchovanec žilinského hokeja na margo výhier nad tímami z prvej trojky tabuľky prvej hokejovej ligy. K víťaznej sérii michalovskej Dukly výrazne pomohol aj Jakub Kubiš. Ľavý krídelník druhej formácie je totiž veľmi produktívny, keď v ôsmych zápasoch zaznamenal už desať kanadských bodov za šesť gólov a štyri asistencie. „Moja produktivita ma teší. V prvom rade je to o tom, že som v lete veľmi veľa trénoval. Proste mi idú nohy a s tým si aj viac verím. V druhom rade mám v päťke super spoluhráčov. Bez nich by určitemoja produktivita taká vysoká nebola,“ poznamenal Kubiš, ktorý v druhej lajne hráva s centrom Milošom Palovčíkom a pravým krídelníkom Martinom Opatovským.

Derby nemá favorita

Na michalovských hokejistov teraz čaká ďalší náročný zápas. Vo východoslovenskom derby nastúpia v stredu na ľade Prešova, ktorý sa po posledných nepresvedčivých výsledkoch zosunul až na predposledné miesto v tabuľke. Zápas v Prešove bude špecifickejší aj pre samotného Jakuba Kubiša. Ten totiž v metropole Šariša pôsobil v minulej sezóne, no v jej priebehu sa spolu s Martinom Opatovským z tohto klubu musel porúčať a dohral ju v Považskej Bystrici. „No samozrejme, že tento duel bude pre mňa viac motivačnejší, no na druhej strane, my chceme vyhrať každý zápas, či je to súboj v Prešove alebo v Senici či niekde inde. Aj preto chceme vyhrať aj v stredu v Prešove,“ zdôraznil michalovský útočník, podľa ktorého ďalších slov netreba momentálne pozerať na to, že sa Šarišanom nedarí. „V Prešove sa hrá zle každému. Je tam zlý ľad, nevľúdne prostredie s málo divákmi. Ide navyše o derby zápas, ktorý nemá favorita. Navyše, oni silou – mocou potrebujú zabodovať, aby sa odpútali od dna tabuľky. Aj preto očakávam, že budú od začiatku nepríjemní. Majú totiž mladé družstvo s veľmi dobrým brankárom. Každý golman je však prekonateľný a ja verím, že máme na to mužstvo, aby sme na ľade Prešova v stredu triumfovali,“ uzavrel debatu Jakub Kubiš. My len dodajme, že aj keď sa posledný prípravný duel medzi oboma tímami v Šariša hral bez divákov (Dukla zvíťazila futbalovo 1:0), tentoraz to tak nebude. Vzhľadom však k tomu, že medzi oboma fanúšikovskými tábormi v poslednej dobe eskaluje napätie, sa domáci usporiadatelia rozhodli pre prísnejšie opatrenia. Vhodné gesto prišlo aj zo strany funkcionárov HK Dukla, ktorí aby ešte viac neeskalovali napätie, rozhodli sa, že na tento duel nebudú organizovať žiadny výjazd pre svojich fanúšikov.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.10.2013 15:51:58 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.