files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiacka basketbalová liga už pozná svojich víťazov

Žiacka basketbalová liga (ŽBL) je dlhodobou súťažou, tento rok prebiehal už jej 6. ročník. Do súbojov o prvé štyri priečky sa prebojovali najlepšie tímy v kategórii chlapcov i dievčat, ktoré si svoje sily zmerali vo vzájomných zápasoch. Finálové zápasy ŽBL prebehli v piatok v mestskej športovej hale v Michalovciach.

 


„ŽBL sme hrali od októbra, kedy začali základné kolá. Postupovým kľúčom sa dostali dnes štyri družstvá dievčat a štyri družstvá chlapcov do semifinále a o prvé miesto. Celkovo bolo zapojených z mesta Michalovce okolo 180 detí v súťaži, čo je veľké plus,“ povedal riaditeľ turnaja Ladislav Janošov.
V kategórii chlapcov boli najúspešnejší žiaci 5. ZŠ, ktorí v zápase o prvenstvo porazili rovesníkov zo 4.ZŠ jednoznačným rozdielom tridsiatich bodov 57:27.

5.ZŠ mala zastúpenie aj vo finálovom stretnutí dievčat, ktoré sa stretli v súboji so 6. ZŠ. Po pomerne vyrovnanom zápase sa z víťazstva tešili žiačky 6.ZŠ, ktoré porazili 5.ZŠ 39:14. Najtesnejším rozdielom jediného bodu sa skončil zápas o tretie miesto v kategórii dievčat, v ktorom žiačky 7.ZŠ porazili 1.ZŠ, skóre 15:16.  U chlapcov si tretiu priečku vybojovali basketbalisti z 2. ZŠ, keď dokázali poraziť tím 7.ZŠ vysoko 42:16. „ Je vidno rozdiel v kvalite zápasov, napr. 6.ZŠ, ktorá je víťazom už druhýkrát alebo tretíkrát po sebe, má v družstve dievčatá, ktoré sú talentované a majú výbornú trénerku, našu hráčku Ivetu Hudákovú, takže je to vidieť. Je vidno aj systematickú prácu na 5.ZŠ, ktorá sa každoročne umiestňuje na druhom, treťom mieste, dnes chlapci suverénne vyhrali, takže tam, kde sa venujú basketbalu, sú aj výsledky,“ dodal na záver Janošov, ktorý je okrem iného trénerom basketbalového klubu žien.
                       Monika Paľovčíková



Uverejnené: 12.03.2010 11:32:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.