files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín si z Liptova vezie bod za remízu 1:1

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v stretnutí 14. kola II. futbalovej ligy na pôde v tabuľke posledného MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (1:0). O vyrovnávajúci gól MFK sa postaral v 62. minúte z pokutového kopu Vladimír Janočko. Michalovčania sa najbližšie predstavia na domácej pôde, keď v sobotu 26. októbra o 17.30 privítajú celok FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

V prvom polčase stretnutia to vôbec nevyzeralo na to, že domáci Liptáci sú poslední bez výhry s najhoršou obranou aj útokom v súťaži. Druhému tímu tabuľky boli totiž vyrovnaným súperom. Michalovčania, ktorí na zápas nastúpili po dlhšej dobe v základnej zostave aj s ľavákom Michalom Vanákom či uzdraveným golmanom Martinom Raškom, mali v prvej dvadsaťminútovke zápas pod kontrolou. V 7. minúte pálil zo zhruba 25 metrov tesne nad Miroslav Božok a o sedem minút neskôr nevyužili Michalovčania zaváhanie domáceho stopéra Milana Pastvu. Ešte väčšiu šancu si vypracoval MFK Zemplín v 23. minúte, kedy nepresne pálil spoza šestnástky najlepší ligový kanonier Michal Hamuľak. Trest tak prišiel na druhej strane. O dve minúty neskôr domáci zahrávali rohový kop, lopta sa dostala až na hlavu Brčáka a ten otvoril skóre zápasu – 1:0. Odpoveď hostí prišla o minútu neskôr. Božok ale po centri hlavičkoval tesne vedľa brány Liptákov. O desať minút neskôr neuspel opäť Michal Hamuľak, ktorý nezužitkoval výborný center a mieril tesne vedľa Šavolovej brány. V závere prvého polčasu mohli domáci udrieť znovu, no Milunovičovi chýbal iba krok k tomu, aby zúžikoval prihrávku Ballúcha.

Trénera Bubenka nenechal nepriaznivý výsledok chladným a do druhého polčasu sa rozhodol pre jednu zmenu, keď Vanáka nahradil Vladimír Janočko. Hneď v prvej minúte musel byť v pohotovosti hosťujúci brankár Martin Raška, ktorý vyrazil tvrdú jedovku Fujáka. Domáci Liptáci boli ako pokropení živou vodou a v 50. minúte mohli vyhrávať už 2:0. Ballúch krásne naservíroval prihrávku Kubenovi, ktorý našiel Hofericu, no jeho zakončenie ratoval na bránkovej čiare stopér Michal Gallo.  Po hodine hry mal vyrovnanie na kopačke Dominik Kunca, jeho strelu ale vytlačil brankár Matej Šavol na rohový kop. O dve minúty neskôr už ale Michalovčania vyrovnali. Po faule Fujáka v pokutovom území hlavný rozhodca Matúš nekompromisne nariadil pokutový kop, ktorý bezpečne premenil striedajúci Vladimír Janočko – 1:1. Viac šancí na strhnutie víťazstva na svoju stranu mali v závere hostia. V 79. minúte vyškriabal Šavol tvrdý projektil Vernona a o päť minút neskôr si brankár domáceho MFK Tatran poradil aj so strelou striedajúceho Martina Regáliho. Ich šance sa teda neujali, a tak skončil zápas zaslúženou remízou 1:1.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)
Góly: 25. Brčák – 62. Janočko (11 m)
Karty: 61. Fuják, 74. Trnovský, 76. Jurky – 70. Vernon
Rozhodovali: Matúš – Somoláni, Vindiš.

MFK TATRAN: Šavol – Pastva, Jurky, Hoferica, Balluch – Trnovský, Staš (90. Moravčík), Kubena, Fuják - Brčák, Milinovič.
MFK ZEMPLÍN: Raška – Perez, Gallo, Sedlák, Smrek – Kovaľ, Vernon (82. Regáli), Božok, Vanák (46. Janočko) – Hamuľak, Kunca.



Uverejnené: 19.10.2013 15:58:56 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.