files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bratia Feiglovci a svet...

Bratia Feiglovci, vystavujú vo fotografii svoje pohľady na krajinu a prírodu. Galéria Mestského kultúrneho strediska 1. marca 2010 otvorila vernisážou výstavu fotografií pod názvom „Cestou necestou“ dvoch bratov Feiglovcov.

 

Medzi bratmi je trinásť ročný vekový rozdiel, majú spoločné záujmy ako vysokohorskú turistiku a fotografovanie. Na pravidelných prechádzkach prírodou vnímali okolitú krásu krajiny, či už z vrcholkov hôr, horských cestičiek či lesných jazierok. Tým, že objavovali nekonečnú krásu dňa v prírode, kompozície stromov, rastlín i tráv, začali zachytávať fotoaparátom vizuálne zážitky.
Starší brat František začínal s kamerou ako člen Filmového amatérskeho štúdia Chemlon v Humennom. Fotografovaniu sa venoval po ukončení strednej školy.  V roku 2004 vymenil analógový fotoaparát za digitálny. Absolvoval medzinárodné plenéry v Bardejove, Krosne a Humennom, workshop na počúvadle. Zúčastnil sa aj mnohých výstav a súťaží, kde získal i ocenenie. Mladší brat Jozef sa fotografovaniu začal venovať od svojich 14 rokov. Neskôr navštevoval cyklus trojročného diaľkového školenia fotografie, ktoré organizovalo Okresné osvetové stredisko v Humennom. Na nejaký čas dal prednosť iným záľubám, ale záujem o fotografiu pretrvával a v súčasnosti sa mu venuje intenzívne. Absolvoval medzinárodné plenéry v Poľsku, zúčastnil sa workshopu v Českej republike a Kanade.

Obaja bratia cestujú spoločne po svete a snažia sa odfotiť dokumentárne zábery v tvorivej fotografii. Fotografické sklony zdedili po svojom dedovi, ktorý mal svoj ateliér na Hlavnej ulici 52 v Michalovciach. O  fotografovanie sa zaujíma ešte jeden člen rodiny, Jozefov syn Filip, ktorý získal ocenenie na celoštátnej amatérskej súťaži. „Filip mal z nás najlepšie výsledky“, povedal František
Súbor „cestou necestou“ vznikol pred dvoma rokmi, a to tým, že mali množstvo fotografií z rôznych ciest, časti sveta. Sú to fotografie zo Slovenska, Benátok, Slovinska, Poľska a iných krajín. Výstavu bratov Feiglovcov si môžete pozrieť do 12. marca 2010.                                                                                       Martina Králiková

 



Uverejnené: 12.03.2010 11:45:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.