files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

VODA A JEJ POHYB... ALEBO, ČO VEDIA PSTRUHY - 2/3

Všetok život pochádza z vody. Voda je teda vlastným zdrojom života. A to je dostatočný dôvod na to aby sme sa vodou zaoberali.                                                Viktor Schauberger.


Pozorujme zhora svoje ruky a predstavujme si, ako by asi prebiehal proces látkovej výmeny, keby všetky tie rozvetvené krvné cievy a cievky boli usporiadané podľa hydraulických zvyklostí priamo ako podľa špagátu a boli vedené tou najkratšou cestou ku končekom prstov. To, čo by okamžite nastalo, by bola strata citu v končekoch prstov. Aakonáhle sa nedostáva tohto citu, ide to dole kopcom aj so všetkými ostatnými citmi. O nejakom jemnom kolísaní, modlení, o „vrení“ (meandrovanie v rytme aký má modlitba, nežný prúd) nemôže byť v tomto vysoko regulovanom toku ani reči. V tomto prúde prebýva iba ničivá sila, ktorá pomaly, ale isto stravuje podstatu vody a postupne prináša väčšie a väčšie katastrofy. Súčasne klesá i hladina podzemných vôd, jej poklesom sa znižuje i sila pôdy v okolitých poliach. V modernizovaných tokoch chýba  vode cyklický pohyb a tým i nárast energie v hmote a jej produkte – životodárnom napätí. Voda - krv zeme, tečie priamo ako podľa struny, stiesnená betónovými korytami, je špinavá, zapácha, bez rýb, zvetralá, nechutná, prázdna a teplá.

Týmto spôsobom k nám priteká aj voda do našich domácností. Takto obmedzene len s ohľadom na „účel“ navrhujeme rozvody vody a kanalizácie pre naše domy. V čase neskutočných technológií s minimom obmedzení, obrovským generačným množstvom poznatkov - ako najlepšie priviesť do tela túto drahocennú život vytvárajúcu tekutinu,  sme schopní  „účel“ povýšiť nad samotný zmysel.

„Krivka rakoviny stúpa úmerne s dĺžkou  zvrátene vedeného potrubia s pitnou vodou“, Viktor Schauberger

Voda nie je žiadnou chemicky neživou substanciou , ale je krvou zeme, a preto podlieha rovnakým zákonom pohybu a uchovávania ako krv, miazga... Aj ten najkratší čas venovaný skúmaniu vody nás privedie k poznatku o jej úbytku za posledné storočie. Ľahko nájdeme informácie o vysychajúcich jazerách, studniach, znížení hladiny spodných vôd. Trvalý úbytok vody, ktorého príčinou je jej chybný a neprirodzený pohyb, vyzerá síce neškodne, má však tragické následky.

Chyby v pohybe vody boli odhalené géniom Viktorom Schaubergerom a jeho  dlhoročným sledovaním pstruhov. Tí, ako je známe, dokážu stáť bez pohybu v rozbúrenej bystrine, v okamžiku nebezpečia bleskovo vystrelia proti prúdu  a v období trenia dokonca dokážu prekonávať proti prúdu i vodopády o výške 1 metra, keď sú vytiahnutí dohora po osi vodného prúdu, ktorý sa navíja v cykloidnej špirále , teda dostredivým pohybom. Každému je jasné, že by toho nebolo možné dosiahnuť obyčajnými fyzickými  silami. Preto je potrebné hľadať tie záhadné nadprirodzené sily, aby sme vedeli vysvetliť tento fenomén, ktorý sa vyskytuje vo všetkých liečivých horských prameňoch. Pokiaľ sa voda pohybuje neprirodzene  to znamená technicko – hydraulicky, teda odvíjacím - odstredivým pohybom, pričom stúpa jej tlak a teplota , respektíve je urýchľovaná zvýšením spádu  či pumpovaním, tieto kvalitné ryby v nej už nedokážu stáť a odchádzajú z týchto kaziacich sa, umierajúcich vôd. 

To ako a aká k nám dnes voda prichádza sa odzrkadľuje v našej nechuti ju piť.

   Elena Bindasová,  Bio Dobrotka


POZOR: pokiaľ máte nejaké zdravotné problémy a radi by ste požiadali o radu, neváhajte nám napísať email na redakcia@novinyzemplina.sk. My sa opýtame za Vás.



Uverejnené: 12.03.2010 11:54:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.