files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ladislav Spišiak s prvou výhrou na lavičke Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 20. kola I. hokejovej ligy nad tímom HC Prešov 07 5:4 (4:0, 0:3, 1:1) a pripravili tak trénerovi Ladislavovi Spišiakovi jeho prvú výhru na lavičke tímu. O góly Zemplínčanov sa postarali Žemba, Opatovský, Čížek, Stríž a Drotár. Michalovčania sa najbližšie predstavia na ľade Trnavy, doma ich uvidíme opäť v piatok 22. novembra, kedy v tradičnom čase o 17.00 privítajú Liptovský Mikuláš.

Východoslovenské derby prinieslo kvalitný dramatický hokej až do poslednej sekundy. Hoci po prvej tretine to na drámu vôbec nevyzeralo. Michalovčania totiž v úvodnej dvadsaťminútovke kontrolovali priebeh hry a vyústením toho boli štyri strelené góly. Najskôr síce v 6. minúte zlyhal vo vyloženej šanci Majerník, no potom počas prvej presilovky v zápase zúžitkoval na úvodný gól zápasu ideálnu prihrávku Šechného Žemba - 1:0. V dvanástej minúte už bolo 2:0, keď sa po narážačke Kubiša presadil Opatovský. O dve minúty neskôr už bolo 3:0, keď sa počas presilovky strelou od modrej uviedol Peter Čížek. Tento gól vyhnal z hosťujúcej svätyne brankára Kmeťa, ktorého nahradil Róbert Marton. Ani ten si však dlho čisté konto neudržal. Už po necelých štyridsiatich sekundách ho totiž prekonal Tomáš Stríž - 4:0.

Do druhej tretiny ale vstúpilo úplne iné družstvo Prešova. Aj napriek tomu mohli v tejto časti najskôr skórovať domáci, Opatovského strela ale skončila na žrďke. V 25. minúte prenikol michalovskou obranou Igor Halás, naservíroval puk Ľubomírovi Sabolovi a jeho strela išla od obrancu Dukly do siete za bezmocného Tomáša Petra. Prešovčania sa dostali na koňa a o tri minúty neskôr udreli Ľubomírom Sabolom po druhýkrát. To ešte nebolo zo strany Šarišanov v tejto časti všetko. V 35. minúte totiž zahrávali hostia presilovú hru a Kivader v nej dosiahol kontaktný gól - 4:3.

Aj v tretej tretine sa hral zaujímavý hokej. Hostia vedomí si toho, že prehrávajú iba o jeden gól, otvorili obranu, čo sa im v úvode tretej tretiny mohlo stať osudným. Pred Martonom sa však dvakrát nepresadil Majerník (jedna jeho strela skončila aj na žrdke ...), na druhej strane sa zase vyznamenal Tomáš Petro pri šanci Knapa. Následne hostia nevyužili ani 22 sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov, no po návrate aj druhého michalovského hráča vyrovnal presnou strelou Igor Halás - 4:4. Domáci sa ale nevzdávali a aktivitou si vynútili takisto presilovú hru, v ktorej tri minúty pred koncom strelou od modrej rozhodol Martin Drotár - 5:4. Hosťom sa už vyrovnať nepodarilo ani vo vyše päťdesiat sekundovej power - play, a tak Michalovčania zaknihovali po dvoch prehrách na ľade súperov síce utrpené, no treba povedať, že veľmi dôležité víťazstvo.  

HK Dukla Michalovce - HC Prešov 07 5:4 (4:0, 0:3, 1:1)
Góly: 7. Žemba (Šechný, Šeliga) pres/1, 12. Opatovský (Kubiš), 14. Čížek (Opatovský) pres/1, 14. Stríž (Majerník, Schnelly), 57. Drotár (Opatovský, Kubiš) pres/1 – 25. Sabol (Halás, Ejem), 28. Sabol (Halás, Kohutiar), 37. Kivader (Tartaľ, Podsedlý) pres/1, 55. Halás (Prokop)
Vylúčení: 7:6, navyše Opatovský 10. min. NESP_H - Tartaľ 10. min. NESP_H.
Presilovky: 3:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Korba - Riš, Smerek
Divákov: 1150.

HK DUKLA: Petro - Žemba, Kubát, Vorobel, Buraľ, Kobeľa, Šeliga, - Drotár, Šechný, Kmiť - Čížek, Opatovský, Kubiš - Stríž, Majerník, Schnelly - Cmorej, Banovský.
HC 07: Kmeť (14. Marton) – Malina, Ejem, Slavik, Tartaľ, Ivančo, Ružička, Guntáš – Kohutiar, Sabol, Halás – Kivader, Prokop, Podsedlý – Tahotný, Knap, Renčok – Fusek, Chalupa.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.11.2013 20:11:14
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.