files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prvýkrát s dvojciferným počtom gólov

Hokejisti HK Dukla Michalovce konečne predviedli svoje strelecké schopnosti. V stretnutí 22. kola I. prvej hokejovej ligy zvíťazili nad celkom MHK 32 Liptovský Mikuláš hladko 10:4 a prvýkrát v sezóne zaznamenali dvojciferný počet gólov.

V znamení viacerých premiér

Stretnutie 22. kola prinieslo do kádra HK Dukla viacero premiér, a tak hráčska kasa v kabíne po piatku určite o niečo vzrastie. Pozrite sa sami. Svoje prvé zápasy v drese HK Dukla odohrali brankár Jozef Račko, ako aj rekonvalescent po zranení Martin Petrina. Ten je v kádri Dukly síce od začiatku letnej prípravy, no súboj s Liptovským Mikulášom bol pre neho prvým súťažným. „Do rozbehnutého vlaku som naskočil po dlhom zranení, keď som dva a pol mesiaca netrénoval. Momentálne má družstvo problémy v obrane a preto musel hrať každý, kto mohol. Nemal som moc na výber, no chcel som pomôcť a som rád, že svojou troškou som pomohol k víťazstvu aj ja,“ poznamenal odchovanec topoľčianskeho hokeja, o ktorého služby mala michalovská Dukla záujem aj v minulej sezóne. Vtedy však vtedajší kapitán prvoligových Topoľčian odolal, v lete už pri druhej ponuke nie. „Ak mám pravdu povedať, neočakával som, že do zápasového kolotoča naskočím hneď potom, ako sa zapojím do tréningového procesu. Na prvom tréningu som bol vo štvrtok a v piatok som už hral. Ten členok ešte nie je optimálny, no dá sa s tým hrať,“ dodal tridsaťtriročný michalovský bek.

Raketový štart do zápasu

To však nebolo všetko. Michalovčania po prvýkrtá v sezóne strelili dvojciferný počet gólov. Z desiatich presných zásahov boli dva v tejto sezóne prvé. Ten prvý zaznamenal ďalší rekonvalescent po zranení Peter Cmorej a vytúžená desiatka padla z hokejky Martina Schnellyho, pre ktorého to bol vôbec prvý presný zásah v drese michalovskej Dukly. „Samozrejme, že ma to teší. Dostal som šancu až v záverečnej tretine, keď som nastupoval v prvej lajne s takými hráčmi, ako sú Rišo Šechný či Jaro Kmiť. S takými hokejistami sa hrá vždy dobre a som rád, že mi to tam padlo,“ zdôraznil šťastný premiérový strelec, podľa ktorého mala veľký podiel na víťazstve Michalovčanov úvodná tretina. Tú vyhrali zverenci trénera Ladislava Spišiaka 5:1. „Mali sme naozaj raketový štart do zápasu. Rýchlo sme viedli 3:0, po prvej tretine to bolo rozdielom štyroch gólov 5:1. Bolo to dobré, pretože prakticky s každej šance sme skórovali. Už vtedy sme podľa mňa položili základ nášho víťazstvá,“ podotkol Martin Schnelly.

O štyri góly však Dukla viedla po prvej tretine aj v predchádzajúcom domácom dueli s Prešovom, keď po úvodnej dvadsaťminútovke vyhrávala 4:0. Hostia následne zo zápasu urobili drámu a víťazstvo 5:4 musel tesne pred koncom ratovať Martin Drotár. Neobával sa michalovský útočník podobného scenára aj teraz? „V šatni nás počas prvej prestávky aj tréneri nabádali, aby sme do toho išli naplno, ako by bolo 0:0 a nepripustili podobnú drámu, ako minule. Som rád, že sa tak stalo a my sme vysoko vyhrali, aj keď hovorím, že takéto vysoké víťazstvo som nečakal pred zápasom s rozbehnutými Liptákmi ani ja,“ dodal na záver odchovanec trebišovského hokeja Martin Schnelly.

Peter Brendza 



Uverejnené: 23.11.2013 14:00:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.