files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín vo výbornom zápase pokoril Bardejov

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 19. kola druhej futbalovej ligy na domácej pôde nad tímom Partizán Bardejov 2:1 a vrátili sa tak na druhé miesto v tabuľke. Prvý gól si v 68. minúte strelili hostia Lukášom Zápotokom sami, druhý presný zásah MFK Zemplín pridal v 75. minúte Dominik Kunca. Za hostí stihol odpovedať v nadstavenom čase Dyjan de Azevedo. Zverenci trénera Jozefa Bubenka odohrajú v jesennej časti už iba jedno stretnutie, v ktorom budúcu nedeľu 1. decembra nastúpia na pôde juniorov Spartaka Trnava.

Šláger devätnásteho kola druhej najvyššej futbalovej súťaže priniesol futbal, ktorý solídne zaplnené tribúny určite potešil. V studenom počasí začal lepšie domáci MFK. Ten sa mohol ujať vedenia už v šiestej minúte, keď po ľavej strane prenikol Božok, strieľaným centrom našiel Kovaľa, ktorý z hranice jedenásť metrov mieril do brankára hostí Čikoša - Pavlička. V osemnástej minúte bol v hre opäť Róbert Kovaľ, ktorý si narazil loptu s Kuncom, jeho strela ale skončila iba na bočnej sieti. V 23. minúte sa presadil na ľavej strane Kunca, jeho strieľaný center skončil na brvne hosťujúcej brány. Michalovčania aj naďalej pokračovali v nátlakovom futbale a po pol hodine hry mohli otvoriť skóre. Po Božokovom rohovom kope sa lopta na hranici šestnástky dostala k Róbertovi Kovaľovi, ten síce loptu netrafil ideálne, no tá putovala do siete a brankár Čikoš - Pavličko ju iba končekmi prstov dokázal vytlačiť na rohový kop. Aktívny Kovaľ sa v prvom polčase dostal ešte do jednej šance. V 42. minúte ustál stret s brankárom hostí, no aj kvôli tomu jeho strela skončila iba na bočnej sieti bardejovskej brány.   

Aj druhý polčas priniesol útočný futbal s viacerými streleckými príležitosťami na oboch stranách. V 49. minúte napriahol spoza šestnástky Vernon, Čikoš - Pavličko sa opäť vyznamenal, keď jeho strelu vytlačil na rohový kop. O tri minúty nato podnikli Michalovčania rýchlu akciu, ktorú potiahol aktívny Božok, pekne prihral Kuncovi, ten poslal loptu pred bránu, Hamuľak však z prvej zakončil tesne vedľa. Nezaháľali však ani hostia. Gól na kopačke mal v 57. minúte Ján Zápotoka, ktorého strela tesne minula michalovskú svätyňu. Chvíľu nato michalovské tribúny zaburácali, no radovali sa priskoro, keďže pri góle Michala Hamuľaka odmával postranný rozhodca Benko diskutabilný ofsajd. Najlepší strelec druholigovej súťaže sa o gól pokúšal aj v 63. minúte, kedy jeho strela z priameho kopu tesne minula hosťujúcu bránu. Tlak Michalovčanov narastal a vyvrcholil v 68. minúte. Ku gólu im pomohli aj hostia, keď si Božokov center z priameho kopu do vlastnej siete zrazil ich kapitán Lukáš Zápotoka. Bardejovčanov ale tento gól na kolená nezrazil, ba naopak. Hneď po ňom mohli gólovo odpovedať, keď po bleskurýchlej akcii Grohoľa najskôr Petráš namieril do žrde a pri odrazenej lopte sa vyznamenal Martin Raška, ktorý vytlačil strelu Dyjana de Azeveda na rohový kop. Druhý najlepší strelec súťaže Dyjan bol v hre aj o tri minúty neskôr, keď jeho strelu Raška opäť vytlačil na brvno svojej brány. V 76. minúte sa domácim podaril rýchly protiútok, Obert naservíroval loptu Kuncovi a ten zoči - voči bardejovskému brankárovi nezaváhal - 2:0. O tri minúty neskôr mohli Michalovčania viesť už o tri góly, strela Stanislava Smreka však o centimetre minula hosťujúcu bránu. Bardejovčania v závere vrhli všetky sily do útoku a odmenou im bol kontaktný gól v nadstavenom čase, keď sa presadil Dyjan de Azevedo - 2:1. Na vyrovnájúci presný zásah však už hosťom neostával čas, a tak Michalovčania vrátili Bardejovu prehru 0:1 z ich trávnika a v tabuľke sa opäť vrátili na druhé miesto.  

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 2:1 (0:0)

Góly: 68. vlastný L. Zápotoka, 75. D. Kunca - 90. Dyjan De Azevedo

ŽK: 90. Raška - 4. J. Zápotoka, 43. S. Kica, 90. Dyjan De Azevedo

Rozhodoval: Vlčej - 2 268 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert, Kovaľ (90. Podhorin), Morlacchi, Božok - D. Kunca (83. M. Regáli), M. Hamuľak (73. Gamkrelidze)

PARTIZÁN: Čikoš-Pavličko - V. Andraščík, Palša, Berecký, S. Kica - Grohoľ (78. Kuhajdík), J. Zápotoka (78. Pisarik), L. Zápotoka, J. Petráš - D. Andrič (68. Cuprišin), Dyjan De Azevedo



Uverejnené: 23.11.2013 20:43:38
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.