files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Lucia Tobiašová sa vracia do zostavy slovenského majstra

Michalovská hádzanárka Lucia Tobiašová má v tejto sezóne smoly na rozdávanie. Počas letných mesiacov vynechala z prípravy kvôli zdravotným problémom tri týždne a keď sa ako - tak dala dokopy, v zápase druhého kola na pôde Olomouca, kde Iuventa zvíťazila 29:24 (11:12), si privodila zlomeninu ruky, konkrétne záprstnej kostičky. Odvtedy by ste ju na palubovke v majstrovskom zápase hľadali márne. Jej smola sa však pravdepodobne onedlho skončí a najskúsenejšia hráčka šesťnásobného slovenského majstra sa pomaly zapája do tréningového procesu. Tréner Ján Packa by ju mohol využiť už na stretnutia Slovenského pohára.

Písal sa siedmy september a práve odvtedy kapitánka Iuventy Michalovce pauzuje v zostave tímu. Nemohla mu teda pomôcť v ostatných ligových stretnutiach, ba ani v pohárových zápasoch proti izraelskému Bnei Hertzlyia či slovinskému RK Zagorje. „Taký je bohužiaľ športový život,“ rozhovorila sa Tobiašová. Tá svojim spoluhráčkam držala palce, aby sa prebojovali aj do jarnej časti Pohára EHF. Tie jej napokon postupom cez Zagorje urobili obrovskú radosť. „To určite. Som veľmi rada, že sa to napokon dievčatám podarilo a ja si budem môcť zahrať v európskom pohári. O to viac ma to teší, že našim súperom bude nemecký Bayer Leverkusen,“ podotkla ostrá spojka, ktorá má aké – také skúsenosti s nemeckou hádzanou, keďže v sezóne 2005/2006 hrávala za bundesligový Oldenburg. „Aj preto sa teším, že naším súperom bude nemecké družstvo. Z môjho pôsobenia v Oldenburgu si pamätám aj na konfrontácie s Leverkusenom. Bolo to však už dávno a káder tohto tímu sa určite zmenil.“

Od pondelka naplno v tréningu

Zdravotným komplikáciám najskúsenejšej hráčky slovenského majstra je však zrejme koniec. Zlomená záprstná kostička sa síce hojila trochu dlhšie, ako sa očakávalo, no už onedlho by sa už Tobiašová mala zapojiť do tréningového procesu. „Zlomená kostička sa hojila naozaj trošku dlhšie, ako som čakala. Nechceli sme však nič uponáhľať. Je to podobné zranenie, ako mala minulú sezónu Lucka Gubiková, len ona ho mala na nohe. S tréningom začala skôr a následne to kostička nevydržala, a zlomila sa opäť. To sme určite nechceli riskovať a preto sa môj návrat o týždeň, dva posunul,“ zdôraznila michalovská spojka. Tá už tri týždne zarezáva v posilňovni pod vedením trénera Františka Urbana. „Hneď potom, ako mi doktori povedali, že môžem zaťažovať nohy som začala individuálne trénovať v posilňovni. Najskôr to bolo behanie či skákanie, postupne sme začali pridávať viacero cvikov a po tohtotýždňovom vyšetrení, kedy mi doktor povedal, že kostička je úplne zahojená sme už pridali aj loptu. Od pondelka by som sa teda mala zapojiť do tréningového procesu a stihnem tak už zápas štvrťfinále Slovenského pohára v Nitre, ktorý odohráme budúcu sobotu,“ podotkla Tobiašová, ktorá dúfa, že zdravotné komplikácie sa jej v najbližšom čase vyhnú.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.11.2013 15:01:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.