files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Chcete sa stať opatrovateľkou?

Pre všetkých, ktorí sa chcú venovať tejto profesii a nemajú dostatočné stredné odborné vzdelanie, alebo majú v pláne vycestovať do zahraničia, a tam sa venovať opatrovateľskej činnosti, pripravuje Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach „Kurz opatrovania“.

V mnohých obciach, ale aj mestách nášho okresu /regiónu/ vykonávajú sociálne služby občania, ktorí nespĺňajú kvalifikačné predpoklady vyplývajúce zo Zákona č. 448/2008. Tento jednoduchý kurz opatrovania pripravilo ZOS v Michalovciach práve pre tých, ktorí nespĺňajú kvalifikačné predpoklady a chcú si doplniť chýbajúce vzdelanie, ktoré opatrovateľkám/opatrovateľom, vyplýva zo zákona.

Ako sme sa dozvedeli od pani Dr. Ruženy Cmarovej zo ZOS, už aj v minulosti ZOS organizovalo KO a aj rôzne iné kurzy ( napr. Kurz osvetových pracovníkov, kronikárov, paličkovanej čipky..). Podľa jej slov majú s tým veľmi dobré skúsenosti. V minulosti o tento kurz bol záujem zo strany verejnosti a dúfajú,  že aj teraz sa oň verejnosť bude zaujímať (hlavne preto, že v súčasnosti  si to vyžaduje Zákon  SNR č.448/2008 Zb. o sociálnych službách).

Kurz opatrovania, ktorý sa bude realizovať teraz, bol akreditovaný 27.januára 2010 na MPSVaR SR. Bude to jednoduchý kurz, ktorý bude pozostávať zo 140 hodín teórie a 80 hodín praxe.  Forma výučby bude denná a požadované vstupné vzdelanie je minimálne základné. Počas kurzu sa záujemcom budú venovať skúsení pedagógovia a odborníci z praxe.
Pani Cmarová nám ďalej prezradila, že kurz je vhodný aj pre tých, ktorí sú evidovaní na úrade práce a v budúcnosti by túto profesiu chceli vykonávať, ale aj pre všetkých, ktorí prejavia záujem. Doplnila, že môže pomôcť aj tým, ktorí rozmýšľajú vycestovať a vykonávať opatrovateľskú činnosť za hranicami Slovenska, nakoľko takáto forma zamestnania je v súčasnosti dosť vyhľadávaná kvôli vyššiemu finančnému ohodnoteniu práve v zahraničí. Pre záujemcov je dôležitý dátum 31. marec 2010, dokedy môžu zasielať svoju prihlášku mailom, alebo poštou vo forme „Návratky“. Samotnú návratku aj spolu s ďalšími informáciami o pripravovanom kurze nájdu záujemci na
www.zosmi.sk.
     
                      Veronika Kmecová
          
veronika.kmecova@novinyzemplina.sk



Uverejnené: 16.03.2010 17:41:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.