files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla nadelila Prievidzi jedenásť kúskov

Hokejisti HK Dukla Michalovce si v stretnutí 25. kola prvej hokejovej ligy schuti zastrieľali. Poriadne si to zlizla Prievidza, ktorá od nich inkasovala jedenásť gólov a na druhej strane brankára Tomáša Petra prekonali jej hráči iba dvakrát. Hostia zhodou okolností otvárali aj uzatvárali skóre zápasu. Výsledkom toho však bolo jasné víťazstvo michalovských hokejistov 11:2 (4:1, 6:0, 1:1).

Miloš Palovčík svoj návrat okorenil dvoma gólmi

Takú vysokú výhru nečakali

O jedenásť gólov michalovskej Dukly sa postaralo dokopy sedem hráčov. Tri presné zásahy zaznamenal Martin Drotár, jeden pridali Richard Šechný, Martin Petrina, Jaroslav Kmiť či Tomáš Stríž a okrem Miloša Palovčíka sa z dvoch gólov tešil aj Peter Čížek. Očakával krídelník tretej lajny takéto vysoké víťazstvo? „To určite nie. Máme za sebou niekoľko zápasov, v ktorých sa nám strelecky nedarilo a zlyhávali sme v koncovke. Aj preto som rád, že prišiel takýto zápas. To čo nám tréner naordinoval sme do bodky splnili.“ Domáci hokejisti sa v tomto stretnutí prekonávali aj v presilovkách, v ktorých zaznamenali až päť gólov. „Venujeme sa im na tréningu dosť často a zdá sa, že to začína prinášať ovocie,“ podotkol spolu s Richardom Šechným najproduktívnejší hráč zápasu Peter Čížek, ktorý okrem dvoch gólov pridal aj tri asistencie.

 

Pre tohto odchovanca košického hokeja to bol na niekoľko týždňov posledný domáci duel. Čížek sa totiž ocitol v nominácii trénera Igor Tótha v tíme slovenského univerzitného výberu na univerziádu v talianskom Trentine. Tá sa uskutoční od 9. do 22. decembra. Olympiáda vysokoškolákov pre neho nebude úplnou novinkou, keďže Slovensko reprezentoval aj pred štyrmi rokmi v Turecku. „Určite tam ideme niečo uhrať. Teraz ešte neviem povedať, v akej sile prídu ostatné mančafty, a tak hovoriť o ambíciách by bolo predčasné. Na predchádzajúcom šampionáte sme obsadili piate miesto, keby sme teraz skončili lepšie, určite by som sa nepohneval,“ dodal Čížek, ktorý nebude v Trentine jediným zástupcom michalovského hokeja. V záverečnej nominácii sa totiž ocitol aj odchovanec michalovského hokeja - útočník Peter Boltun, ktorý momentálne pôsobí striedavo v Košiciach a Bardejove.

Nakopne ich vysoká výhra v ďalších dueloch?

Michalovskí hokejisti po dlhšej dobe nastúpili na štyri útočné formácie a hneď sa to prejavilo aj na výsledku. O svojom víťazstve rozhodli už v prvých dvoch tretinách, kedy zaznamenali desať presných zásahov a poriadne tak potešili v tejto sezóne viackrát krvácajúce srdce svojho fanúšika. „Rozhodli sme už v prvých dvoch tretinách, v ktorých sme  strelili desať gólov. V tej záverečnej časti sa zápas už len dohrával,“ uviedol útočník HK Dukla Miloš Palovčík, ktorý sa na ľade objavil po niekoľkých týždňoch, v ktorých pauzoval pre zranenie členka. „Absolvoval som niekoľko desiatok sekúnd na ľade a už som putoval na trestnú lavicu, a navyše som inkasoval aj desať minútový trest,“ s úsmevom na perách opísal moment prvej tretiny center druhej lajny HK Dukla. Ten pri mal pri svojom návrate gólový apetít, keď konto prievidzských brankárov zaťažil dvoma presnými zásahmi. „Určite to nebolo mojej strany úplne ideálne. Stále ten členok cítim. Ešte mi treba dosť potrénovať, aby som povedal, že je to optimálne.“  Vysoká výhra môže byť pre zverencov trénera Ladislava Spišiaka potrebnou vzpruhou, pred záverečnými zápasmi tohto kalendárneho roka. Najbližšie cestujú do Považskej Bystrice, kde by družstvo, ktoré chce bojovať o prvú štvorku malo vyhrať. „Ja dúfam, že to tak aj bude a na Považí vyhráme. Je tam síce dlhá cesta, no na to sa sťažovať nemôžeme a jednoducho musíme začať bodovať aj vonku. Tých bodov sme totiž stratili už dosť. Teraz nás čakajú zápasy, v ktorých by sme mohli bodovať a upevniť si tak pozíciu v prvej štvorke,“ uviedol na záver Miloš Palovčík.

My len dodajme, že Dukla okrem stretnutia v Považskej Bystrici odohrá v tomto kalendárnom roku ešte päť stretnutí, trikrát z toho sa predstavia jej hráči domácim fanúšikom. V stredu 11. decembra privítajú Spišskú Novú Ves, ďalšiu stredu 18. decembra je na programe ich ďalší domáci duel s Topoľčanmi, no a domáci trojzápas zavŕšia v piatok 20. decembra, keď nastúpia proti Senici. V nedeľu 22. decembra ešte odohrajú duel v Prešove a medzi sviatkami budú následne v hre ešte raz, keďže ich duel v Bardejove, je preložený pre štart viacerých hráčov oboch tímov na univerziáde v talianskom Trentine, z piatka 13. na nedeľu 29. decembra.

Program HK Dukla Michalovce do konca roka 2013
26. kolo: HK 95 Považská Bystrica - HK Dukla Michalovce (piatok 6. december)
27. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 11. december - 17.00)
29. kolo: HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany (streda 18. december - 17.00)
30. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Senica (piatok 20. december - 17.00)
31. kolo: HC Prešov 07 - HK Dukla Michalovce (nedeľa 22. december)
Dohrávka 28. kolo: HK Bardejov - HK Dukla Michalovce (nedeľa 29. december)

Peter Brendza



Uverejnené: 05.12.2013 18:38:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.