files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zahraničná konfrontácia nadobúda väčší význam

Týždennú dovolenku som si okrem iného vyplnil aj sledovaním svojich športových diskusných relácii v televízii Mistral, ktoré sú archivované na jej webovej stránke. Pozrel som si aj rozhovor so športovým riaditeľom Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce Marekom Zahorčákom z piatku siedmeho septembra. Vyjadroval sa aj k  výjazdom mládežníckych družstiev klubu za hranice Slovenska.

Zdôraznil, že už v dohľadnom čase sa predstavia v rôznych častiach Európy. Čas ukázal, že nehovoril do vetra. Na prelome októbra a novembra totiž dorastenecké tímy U 16 a U 17 zamierili do španielskej Valencie. Cestou odohrali prípravné zápasy proti rovesníkom z talianskeho celku Chievo Verona.  V ďalších dňoch si zmerali sily s už spomínanou Valenciou. Ich súpermi boli aj kolektívy z Levante a Realu Madrid. Vo všetkých prípadoch ide o špičkové manšafty starého kontinentu. Súboje s nimi boli premladých Michalovčanov opäť veľkou školou. Pobyt na Pyrenejskom polostrove si obohatili aj o tréningy s tamojšími kormidelníkmi, ktorí sú naslovovzatými odborníkmi.

Do Michaloviec na mládežnícky turnaj Michalovce Cup prišiel tak Juventus Turín ...

S veľkým záujmom si prezreli moderne vybavené športoviská, na ktorých futbalové talenty trénujú. Klub od Laborca však začal s rozvíjaním zahraničných kontaktov aj v ďalších vekových kategóriách. Na jeseň prípravky odohrali priateľské duely v neďalekom Užhorode. Jedno zo žiackych družstiev sa predstavilo na pôde Debrecínu u našich južných susedov. Nehovoriac o tom, že už v priebehu tejto zimy žiacke tímy U 14 a U 15 absolvujú rovnaký výjazd ako dorastenci.

... ako aj kráľovský Real Madrid ...

Stále som tvrdil, že turnaj Michalovce cup je svojim obsadením unikátny a jedinečný na Slovensku. Lenže, mládežníci MFK Zemplín na ňom odohrali iba tri duely proti kvalitným zahraničným protihráčom. To bolo dosť málo a nejaký výraznejší herný posun sa jednoducho nedal očakávať. Túto skutočnosť som v uvedenej relácii Marekovi Zahorčákovi pripomenul. Za príklad som dával interligovú Iuventu Michalovce, ktorá cez uplynulé leto odohrala až 14 prípravných zápolení s európskou hádzanárskou špičkou.

...ktorý po prvýkrát zaplnil do posledného miesta michalovský futbalový štadión

Zdá sa teda, že už aj u futbalistov sa pohli ľady. Vzhľadom na výborné kontakty funkcionárov s manažmentmi Realu Madrid, Juventusu Turín, Šachtaru Doneck a iných gigantov sa dá očakávať, že akcie organizované v spolupráci so zahraničnými partnermi budú každým rokom intenzívnejšie. To je skvelá východisková pozícia do budúcnosti. Verím, že vďaka tomu sa michalovskí mládežníci na dlhší čas zaradia k absolútnej slovenskej futbalovej špičke a že do A - mužstva pravidelne  a plynule prejdú po piati - šiesti hráči.

Ján Čúrny



Uverejnené: 08.12.2013 11:46:24 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.