files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla chce Spišiakov zdolať aj tretíkrát v sezóne

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú pred sebou tri domáce zápasy. Už túto stredu 11. decembra tradične o 17.00 privítajú Spišskú Novú Ves. Trénerovi Ladislavovi Spišiakovi budú chýbať nielen zranení Jakub Kubiš a Dušan Kobeľa. K dispozícii nebude ani Peter Čížek, ktorý reprezentuje SR na univerziáde v talianskom Trentine, ale aj Jaroslav Kmiť. Ten dostal v predchádzajúcom duely na ľade Považskej Bystrice, kde Dukla zvíťazila 4:2, za údajné kopnutie súpera do hlavy a krku trest v hre a čaká ho teda minimálne jednozápasový dištanc. O jeho ďalšom osude rozhodne disciplinárka, ktorá bude zasadať tento týždeň.

O výhre rozhodla druhá lajna

Michalovskí hokejisti sa naposledy predstavili v Považskej Bystrici, kde sa súperom nehrá ľahko. Prednedávnom na to doplatil napríklad aj vedúci Bardejov. Aj preto sa Zemplínčania museli pripraviť na všetko, čo ich na Považí čakalo. Nakoniec im to vyšlo a po výhre 4:2 sa tešili z dôležitých troch bodov. Zápas sa hral v dosť nezvyčajnom prostredí, keďže naň bolo zvedavých iba osemdesiat divákov. Pripadalo mi to teda skôr ako nejaký tréningový zápas. Vedeli sme, že domáci majú svoju silu, aj keď v tabuľke stoja, ako stoja. Od úvodu sme dobre bránili, podržal nás aj golman Tomáš Petro. O našej výhre rozhodla asi strelecká efektivita, keďže sme využili viac šancí, ako domáci,“ zdôraznil útočník druhej lajny Štefan Majerník. Práve jeho päťka sa postarala o všetky štyri presné zásahy. „Som rád, že nám to tam padlo. Teraz sme zabrali my, nabudúce to môže byť ďalší útok. Je totiž potrebné, aby nám zaberali všetky päťky,“ podotkol Majerník, ktorý na začiatku druhej časti strelil nesmierne dôležitý gól na 2:0 a nakoniec k nemu pridal aj asistenciu pri štvrtom presnom zásahu Jána Šeligu.

Spišiakov zdolať aj do tretice

Vojaci tak zaznamenali druhú výhru v rade a v minulom týždni tak dosiahli maximum - šesť bodov. Aj po výhrach 11:2 nad Prievidzou a 4:2 nad Považskou Bystricou to však podľa Štefana Majerníka má od ideálu ešte ďaleko. „Tie výhry samozrejme tešia, no vždy sú nedostatky, na ktorých musíme pracovať. V sezóne sme postrácali už dosť dôležitých bodov a aj preto stojíme v tabuľke na štvrtom mieste. To umiestnenie by sme určite chceli do konca základnej časti zlepšiť. Čaká nás ešte dosť zápasov a ja verím, že sa v tabuľke ešte môžeme posunúť vyššie,“ podotkol útočník HK Dukla, ktorá je po 26. kolách na štvrtom mieste, keď na vedúce duo Bardejov - Senica stráca trinásť a na tretiu Trnavu deväť bodov. Na druhej strane Michalovčania mierne odrazili nápor zo spodných miest v tabuľke a momentálne majú pred piatou Spišskou Novou Vsou štvorbodový náskok, a zápas k dobru. Navyše, práve Spišiakov privítajú najbližšie v stredu 11. decembra o 17.00 na svojom ľade. Proti tomuto tímu sa Dukle v tejto sezóne darí, keďže ho dvakrát zdolali zhodne po 6:3. Takémuto výsledku by sa v stredu nebránil ani Štefan Majerník. „No samozrejme, že nie. Dúfam, že ich zdoláme aj do tretice. Spišská má však úplne iné mužstvo, ako mala v úvode súťaže. Prišli tam skúsení hráči Smotrila, Koky či Škovira, ktorí tak doplnili mužstvo kvalitou aj skúsenosťou. Momentálne tam teda je skĺbená mladosť so skúsenosťami a na toto družstvo si doma musíme dať pozor,“ zdvíhal varovný prst útočník momentálne druhej lajny „Vojakov“.  

Bez Kmiťa, no už so Žembom

Tréner Ladislav Spišiak má opäť mierne starosti so zostavou. Do nej sa minulý týždeň vrátil Miloš Palovčik a do plného tréningu sa tento týždeň zapojil aj ďalší útočník Tomáš Banovský. Na druhej strane mu stále chýba dvojica zranených Dušan Kobeľa - Jakub Kubiš, navyše si reprezentačné povinnosti na univerziáde v talianskom Trentine plní Peter Čížek. Dukle tak bude chýbať v troch domácich následných zápasoch, ako aj v stretnutí na ľade Prešova. Spišiak sa však bude musieť zaobísť aj bez Jaroslava Kmiťa. Skúsený útočník dostal totiž po potyčke v zápase na Považí trest v hre. Hlavný rozhodca duelu Píšťanský totiž do zápisu uviedol, že Kmiť sa počas šarvátky dopustil kopnutia do hlavy a krku, za čo mu odobral registračný preukaz. Kmiť tak bude stáť minimálne jeden duel, o jeho ďalšom osude rozhodne disciplinárna komisia. Tréner Dukly ale už môže počítať so službami beka Maroša Žembu, ktorý sa vystrábil zo zranenia a v stredu by mal byť k dispozícii.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2013 15:21:51 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.