files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s cieľom udobriť si divákov

Michalovskej Dukle sa v tejto sezóne výkonnostne nedarí. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka sú síce na štvrtom mieste tabuľky, čím plnia stanovený cieľ, no aj posledný domáci zápas so Spišskou Novou Vsou (1:2) ukázal, že niečo nie je v poriadku. „Vojaci“ do konca roka odohrajú ešte štyri zápasy, dvakrát sa predstavia doma (najbližšie v stredu 18. decembra o 17.00 privítajú Topoľčany), dvakrát vonku. Keď chcú mať krajší záver roka, jednoznačne v nich musia bodovať.

Hokejisti HK Dukla Michalovce sú zatiaľ po 28. kolách prvej hokejovej ligy (majú jeden zápas k dobru) na štvrtom mieste tabuľky, s jednobodovým náskokom pred piatou Spišskou Novou Vsou. Na druhej strane im tímy z prvej trojky výrazne utiekli, keď na vedúcu dvojicu Bardejov - Senica strácajú šestnásť a na tretiu Trnavu pätnásť bodov. „S týmto umiestnením možno spokojnosť aj je, no s našimi výkonmi určite nie. Už dlhšiu dobu tá hra nie je taká, ako by sme si predstavovali. Tá strata na prvú trojku je už naozaj priepastná a miesto toho, aby sme znižovali na nich náskok, bojujeme skôr o udržanie tej štvrtej priečky. V tomto smere tak o spokojnosti nemôže byť ani reči,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Michalovce Tomáš Stríž, ktorý sa pred touto sezónou vrátil po dvoch rokoch strávených v Bardejove do Michaloviec, kde predtým odohral dva prvoligové ročníky. 

Aby kapustnicu jedli s lepším pocitom...

Zemplínčanom nevyšiel ani posledný domáci duel, v ktorom privítali tabuľkového suseda Spišskú Novú Ves. V súboji jednookého so slepým nakoniec Spišiakom podľahli futbalovým výsledkom 1:2. „Bol to taký divný zápas. Hostia k nám pricestovali s výrazne defenzívnou taktikou, skrátka čakali na naše chyby. My sme sa im trošku prispôsobili. V tretej tretine nám dvakrát ušli a strelili dva góly, ten víťazný dokonca tridsať sekúnd pred koncom, kedy sme už nemohli naň odpovedať. S jedným gólom skrátka doma vyhrať nemôžeme,“ podotkol útočník tretej michalovskej lajny.

Výsledok zápasu, no hlavne bezkrvný výkon Michalovčanov, sklamal zhruba tisícku divákov a ich miláčikovia si ich tak budú musieť udobriť. Majú na to ideálnu príležitosť. V stredu 18. decembra totiž privítajú Topoľčany a o dva dni neskôr nastúpia v súboji tímov z prvej štvorky na domácom ľade proti Senici. „Samozrejme, že tú prehru chceme odčiniť a zlepšiť si tak pocity zo záveru kalendárneho roka. Do jeho konca nás čakajú ešte štyri zápasy a ja dúfam, že v tých troch pred Vianocami, v ktorých sa okrem dvoch domácich predstavíme aj v Prešove, zabodujeme a kapustnicu budeme jesť s lepším pocitom, aký máme teraz. Po Vianociach nás čaká ešte súboj v Bardejove a určite sa budeme snažiť niečo uhrať aj tam. Teraz sa v prvom rade sústredíme na domáce duely s Topoľčanmi a so Senicou,“  zdôraznil na záver Tomáš Stríž, ktorý v doterajších dvadsiatich siedmich zápasoch zaznamenal desať kanadských bodov za štyri góly a šesť asistencií. My len dodajme, že Dukle bude k dispozícii aj útočník Matej Hinďoš. Ten sa síce potom, čo sa v Michalovciach rozohral, dostal do zostavy materského HC Košice, no vzhľadom na reprezentačnú prestávku je trénerovi Ladislavovi Spišiakovi na tri tohto týždňové súboje (okrem domácich sa predstavia ešte aj v nedeľu 22. decembra v Prešove) plne k dispozícii. Tréner navyše bude môcť rátať už aj s uzdraveným Jakubom Kubišom, ktorý sa zapojil do tréningového procesu.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.12.2013 19:16:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.