files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po obrovskej dráme do finále Slovenského pohára

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili po obrovskej dráme v prvom semifinále Slovenského pohára, keď na finálovom turnaji v Šali zvíťazili nad HK Slávia Partizánske 22:20, hoci po prvom polčase prehrávali o päť gólov 7:12. Zverenky trénera Jána Packu sa teda predstavia v piatkovom finále, v ktorom bude o 18.00 ich súperom víťaz druhého semifinále medzi domácim Duslom a Zlatnou na Ostrove.

Diváci v Mestskej športovej hale v Šali videli zápas dvoch rozdielnych polčasov. V tom prvom udávali tempo hry hráčky HK Slávia. Tie sa na začiatku duelu ujali dvoma gólmi Kertészovej vedenia 2:0. V zápise uvedená domáca Iuventa síce rýchlo vyrovnala, no v 15. minúte po dvoch góloch Selmy Blažekovej prehrávala 3:6 a tréner Ján Packa zareagoval na tento stav oddychovým časom. Hneď po ňom sa do tretice v rade presadila Blažeková a Partizánske vyhrávalo rozdielom štyroch gólov - 7:3. Tréner Packa zareagoval osobnou obranou na úderné spojky Partizánskeho Michnovú s Kertészovou a to mu prinieslo osoh v podobne zníženia na 5:7. Partizánske sa ale nevzdávalo a aj napriek výborne chytajúcej Medveďovej jeho hráčky zvyšovali svoje vedenie. V 24. minúte viedli zásluhou Kertészovej 9:6 a o štyri minúty neskôr po góle Michnovej 10:7. Slávii vyšli aj záverečné sekundy prvého dejstva a po góloch Kertészovej aj Blažekovej viedla po prvom polčase rozdielom piatich gólov 12:7!

Do druhého dejstva vstúpila úplne iná Iuventa. Tá hneď v úvode začala ukrajovať z náskoku Partizánskeho, keď sa presadili Rebičová s Trehubovou - 9:12. Vzápätí síce Slávia viedla opäť o štyri góly, no po ďalšom presnom zásahu Rebičovej bolo v 35. minúte už iba 11:13. Strelecky aktívna Blažeková síce upravila v 37. minúte na 15:12 v prospech svojho tímu, na druhej strane ale odpovedali Tobiašová s Rebičovou a za stavu 14:15 v 41. minúte siahol po oddychovom čase aj tréner HK Slávia Peter Olšavský. Ani ten však rozbehnutú Iuventu nezastavil. Zverenky trénera Jána Packu výborne bránili a za dobrou obranou sa viacerými dobrými zákrokmi prezentovala Adriana Medveďová. V 47. minúte Rebičová svojim siedmym gólom v zápase opäť znížila na rozdiel jedného gólu - 15:16 a po ďalšom úspešnom zákroku Medveďovej, a presnom zakončení Márie Holešovej bolo v 48. minúte po druhýkrát v stretnutí vyrovnané - 16:16. O dve minúty neskôr sa výborne uvoľnila Trehubová a po jej góle sa Iuventa po prvýkrát v 50. minúte dostala do vedenia - 17:16. Otrasená Slávia sa ale pozviechala a v 54. minúte sa gólom Michnovej opäť ujala vedenia (18:19), na čo tréner Packa opäť zareagoval oddychovým časom. Po ňom vyrovnala Szöllösiová, no Michnová premenenou sedmičkou opäť strhla vedenie na stranu Partizánskeho - 19:20. Záverečná päťminútovka však vyšla lepšie Iuvente. Szöllösiová presnou strelou z krídla najskôr vyrovnala a presne 140 - sekúnd pred koncom Trehubová naklonila misky váh na stranu obhajcu pohára - 21:20. Iuventa sa následne ubránila útoku Slávie a 35 - sekúnd pred koncom si tréner Packa zobral oddychový čas, ktorým svoje zverenky upokojil a tie nakoniec doviedli ťažký duel do víťazného konca. Víťazstvo Iuventy pečatila premenenou sedmičkou po čase Tatiana Trehubová - 22:20.

Štatistika

Michalovce - Partizánske 22:20 (7:12)

Pok. hody: 3/2 - 3/3, vylúčené: 4 - 5. Rozhodovali: Oťapka a Sivák - divákov.

IUVENTA: Zykova, Medveďová - Kiridžič 1, M. Holešová 1, Piskayová, Markovič, Szollosiová 4, Rebičová 7, R. Vargová, Horňáková, Tobiašová 1, Olšovská, Trehubova 7/2, Kovaličková 1.

Najviac gólov HK Slávia: Blažeková a Kertészová po 6, Michnová 6/3.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 19.12.2013 18:48:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.