files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po slabom výkone prehrala v Prešove

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 31. kola I. hokejovej na ľade Prešova po veľmi slabom výkone 2:5 (0:0, 1:3, 1:2). Góly Zemplínčanov zaznamenali Jakub Kubiš a Vladimír Urban. Zverenci trénera Ladislava Spišiaka budú do konca kalendárneho roka v hre ešte raz, keď sa v nedeľu 29. decembra predstavia na ľade prvoligového lídra Bardejova.

Prvá tretina východoslovenského derby veľa hokejového nepriniesla. Zaujali akurát presilovky obidvoch tímov, v ktorých si najväčšiu šancu vypracoval domáci kapitán Prokop, jeho samostatný nájazd ale Petro spoľahlivo pokryl. Od začiatku druhej tretiny sa hralo v svižnejšom tempe a viac z hry mali hostia. Tí boli za aktivitu odmenení úvodným gólom, keď sa Kubiš preštrikoval obranou Šarišanov a pohotovo skóroval - 0:1. Gól však michalovskej Dukle paradoxne uškodil. Následne totiž prišla zdvujúca trojminútovka domácich, ktorí troma gólmi strhli zápas na svoju stranu. Najskôr v 27. minúte prepadol na útočnej modrej Žemba a Renčok vyrovnal, v 28. minúte Krempaský pretlačil puk za Petrov chrbát, no a v 29. minúte zase zakombinovala prvá formácia HC 07 a na konci gólovej akcie bol Ľubomír Sabol - 3:1. Od toho stavu domáci hokejisti kontrolovali priebeh hry a nebyť golmana Tomáša Petra mohol byť ich náskok ešte oveľa väčší. Petro totiž svojich podržal v druhej tretine minimálne štyrikrát a vyznamenal sa aj v úvode tretej časti, keď neumožnil skórovať pred bránou úplne nepokrytému Podsedlému. Aj tretia tretina však patrila bojovným domácim, ktorí s profesorsky hrajúcou Duklou veľa roboty nemali. V tejto časti ich vedenie ešte poistili dvoma presilovkovými gólmi Krempaský s Malinom. Na víťazstve Šarišanov už nič nezmenil ani presilovkový gól Vladimíra Urbana z 58. minúty, ktorý nim iba korigoval na 2:5, no aj tak východoslovenské derby vyznelo v prospech Šarišanov. Treba povedať, že ich výhra je úplne zaslúžená, pretože Michalovčania si za svoj výkon na Šariši jednoducho bodovať nezaslúžili...

HC Prešov 07 - HK Dukla Michalovce 5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Góly:
27. Renčok, 28. Krempaský (Slávik, Prokop), 29. Sabol (Halás, Tkáč), 50. Krempaský (Prokop, Podsedlý) pres/1, 56. Malina (Prokop) pres/1 – 26. Kubiš (Kubát, Palovčík), 58. Urban (Palovčík, Opatovský) pres/1.
Vylúčení:
7:8, navyše Drotár (M) 10. min NAPH_K + DKZ NESP_H. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krist - Farkaš, Hronský. Divákov: 530.
HC 07:
Marton - Malina, Tkáč, Ejem, Slávik, Ivančo, Ružička, Guntáš - Kohutiar, Ľ. Sabol, Halás - Krempaský, Prokop, Podsedlý - Kivader, Tomčák, Renčok - Fusek.
HC DUKLA:
Petro - Kubát, Vorobel, Šeliga, V. Urban, Žemba - Drotár, Šechný, Kmiť - Opatvoský, Palovčík, Kubiš - Banovský, Majerník, Čížek - Cmorej, Stríž, Schnelly.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.12.2013 21:12:23
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.