files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla chce zakončiť rok víťazstvom

Hokejistov HK Dukla Michalovce čaká v nedeľu 29. decembra posledný zápas tohto roka. Vo svojej tohtoročnej derniére sa predstavia v dohrávke 28. kola I. hokejovej ligy na ľade lídra súťaže HC 46 Bardejov. Práve Zemplínčania sú jediným tímom, ktorý víťaz posledných dvoch ročníkov prvej ligy v tejto sezóne nezdolal. Michalovčania veria, že to tak bude aj po nedeli.  

Aj keď prvá hokejová liga sa v roku 2013 ukončila 31. kolom v nedeľu 22. decembra, michalovskí hokejisti majú ešte jeden rest. Ten sa týka dohrávky 28. kola, v ktorej Zemplínčania mali odohrať duel v Bardejove. Spomenuté stretnutie sa však po dohode klubov vzhľadom k tomu, že až piati hráči HC 46 Bardejov reprezentovali Slovensko na univerziáde v talianskom Trentine, odložilo práve na posledné nedeľu v roku 2013.

Peter Čížek verí aj v tretie víťazstvo nad Bardejovom

Univerziádne dobrodružstvo neľutuje

Zastúpenie na olympiáde študentov, čiže zimnej univerziáde, mala aj michalovská Duklu. Tú reprezentoval útočník Peter Čížek, ktorý bol v Trentine už na svojej druhej univerziáde. Premiéru si odkrútil pred štyrmi rokmi v tureckom Erzurume. Vtedy skončilo Slovensko na piatom mieste a rovnaké umiestnenie zopakovalo aj pred niekoľkými dňami. „Vedeli sme do čoho ideme. Silné výbery mali napríklad Kanaďania, Rusi, ale aj Kazachovia. Keď to mám porovnávať s mojou predošlou univerziádou, tak tie zápasy mali asi rovnakú kvalitu a boli na veľmi dobrej úrovni,“ poznamenal jediný zástupca michalovskej Dukly v univerzitnom výbere.

Slováci postupne zdolali Čechov 3:2 po samostatných nájazdoch, následne rozdrvili Veľkú Britániu 11:0 a aj napriek prehre 1:5 s Ruskom skončili v základnej skupine na druhom mieste, a postúpili tak do štvrťfinále. V ňom narazili na kolísku hokeja Kanadu, ktorej podľahli 0:6 a čakali ich tak súboje o konečné piate až ôsme miesto. V nich najskôr opäť zdolali Čechov tentoraz výraznejšie 4:1 a v záverečnom súboji o piate miesto si poradili aj s domácim výberom, ktorý zdolali 4:2. „Osobne som si najviac zobral zo zápasu s Kanadou. Súper podal výborný výkon a doslova nám otvoril oči, ako sa má hrať. Samozrejme, tie dve prehry mrzia. Podľa mňa sa však z toho dalo vyťažiť viac, ako piate miesto. Keby sme napríklad dostali v stretnutí s Ruskom o jeden gól viac, nehrali by sme s Kanadou, ale s domácim Talianskom a naša šanca na prvú  štvorku by určite výrazne stúpla. Tak sme narazili na Kanadu, ktorá nás nakoniec zdolala. Celkovo som spokojný s piatym miestom spokojný a toto univerziádne dobrodružstvo určite neľutujem,“ vrátil sa ešte Peter Čížek k účinkovaniu tímu SR na univerziáde v talianskom Trentine.

Poučiť sa z prehry

Michalovský útočník si po príchode na rodnú hrudu dlho neoddýchol a po jednom dni odpočinku bol trénerovi Ladislavovi Spišiakovi k dispozícii v nedeľňajšom stretnutí na ľade Prešove. Ten Dukle príliš nevyšiel. Po bezgólovej prvej tretine síce jej hráči išli zásluhou Jakuba Kubiša do vedenia, no následne štyrikrát inkasovali a na ich prehre 2:4 nezmenil nič ani gól Vladimíra Urbana zo samého záveru. „Po dlhej ceste som mal málo času na odpočinok, čo bolo na mojej hre badateľne vidieť. Ten duel nám príliš nevyšiel. Síce sme viedli 1:0, no potom štyrikrát hlúpo inkasovali,“ zdôraznil Peter Čížek, ktorý následne dodal. „Netvrdil by som, že nám ten prvý strelený gól uškodil. Keby sme za stavu 1:0 pre nás hrali to, čo sme hrať mali, určite by tá prehra neprišla. Do toho stavu tam nebola nejaká extra šanca. Potom sme však začali prepadávať v obrane, čo bola voda na mlyn pre Prešovčanov. Musíme sa proste z tej prehry poučiť a v budúcnosti sa vyvarovať chýb, ktorých sme tam urobili naozaj neúrekom.“

Zdolajú Bardejov aj do tretice?     

Kalendárny rok sa chýli k svojmu koncu a máme pred sebou už len štyri dni. Zemplínčania do jeho konca odohrajú ešte jeden duel, v ktorom sa v nedeľu 29. decembra predstavia v dohrávke 28. kola prvej ligy na ľade lídra súťaže HC 46 Bardejov. Zverencom trénera Ladislava Spišiaka sa proti víťazovi posledných dvoch prvoligových ročníkov v tejto sezóne darí, keď najskôr na jeho ľade zvíťazili v 6. kole 4:1 a potom si s týmto tímom poradili aj v domácom dueli sedemnásteho prvoligového kole, keď zvíťazili 3:1. „Je pravda, že sa nám s nimi v tejto sezóne darí, no určite nás tam nič ľahké nečaká. Aj napriek tomu, že sú Bardejovčania lídrami súťaže, my si veríme a som o tom presvedčený, že ich môžeme zdolať aj do tretice,“ razantne odpovedal Peter Čížek, ktorý v doteraz zaznamenal v dvadsiatich šiestich zápasoch dvadsaťosem bodov za štrnásť gólov a rovnaký počet asistencií, a v internej tabuľke produktivity mu momentálne patrí spolu s Martinom Opatovským tretie miesto, hneď za dvojicou najproduktívnejších Richardom Šechným a Jaroslavom Kmiťom. Dukla to však bude mať na ľade prvého družstva tabuľky veľmi ťažké. Trénerovi Spišiakovi totiž určite nepomôže trojica Martin Drotár, Jaroslav Kmiť a Vladimír Urban. Drotár bude v nedeľu vynútene pauzovať pre päť vyšších trestov, Kmiť si ešte musí odkrútiť posledný duel z trojzápasového dištancu, ktorý inkasoval po zápase v Považskej Bystrici a Urban nebude k dispozícii preto, že v čase, kedy sa mal odohrať zápas v Bardejove ešte nebol na súpiske Dukly, a tak zákonite v dohrávke hrať nemôže.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.12.2013 19:21:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.