files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemetrasenie v MFK Zemplín

Na poste hlavného tréner končí Jozef Bubenko, s ktorým odchádza aj celý realizačný tím. Zmeny nastali aj v kádri. Okrem Miroslava Božoka končí aj Igor Obert, otáznik visí aj nad niektorými ďalšími hráčmi. Jesenný kráľ druholigových strelcov Michal Hamuľak je spoločne s jedným z najväčších talentov michalovského futbalu Róbertom Kovaľom na skúške v Dukle Praha, Stanislava Smrek zase skúša ukrajinský Užhorod. O tom či v Michalovciach ostanú alebo pôjdu preč sa rozhodne v najbližších dňoch. Okrem odchodov vedenie rieši aj príchody hráčov. Do nich však bude mať čo povedať nový lodivod, ktorý by mal byť známy do konca týždňa.

Jozef Bubenko končí na lavičke MFK Zemplín po pol roku

Nový lodivod známy do konca týždňa

To o čom sa v Michalovciach hovorilo už dlhšie sa v úvodných dňoch kalendárneho roka naplnilo. Jozef Bubenko už nie je trénerom MFK Zemplín Michalovce. Ten so svojimi už bývalými zverencami skončil v jesennej časti druhej ligy na treťom mieste. V dvadsiatich odohratých zápasov zaznamenali 38 bodov, čo je veľmi solídny výsledok. Vedúca Podbrezová však zaznamenala o sedem bodov viac. Michalovčania na jeseň bodovali hlavne v domácich dueloch, v ktorých ani raz neprehrali a z desiatich sa až deväťkrát radovali z výhry. Na druhej strane sa im nedarilo u súperov, keď z desiatich zápasoch zaznamenali akurát desať bodov. Bolo aj to dôvodom prečo klub ukončil s Bubenkom kontrakt? „Pánovi Bubenkovi sa v prvom rade chceme poďakovať za odvedenú prácu v jesennej časti. Pod jeho vedením sme dosiahli najvyšší bodový zisk v jeseni v druhej lige. Doma sa nám darilo, z desiatich duelov sme až deväť vyhrali, raz sme remizovali. To všetko je aj jeho zásluha a za to mu ďakujeme. Na druhej strane, ako hovoríte tých bodov vonku sme získali menej. Počítali sme s väčším bodovým ziskom u súperov. Nečakali sme až takú výraznú stratu na vedúcu Podbrezovú,“ uviedol pre náš internetový portál predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, podľa ktorého slov by meno nového trénera malo byť známe do konca týždňa.

Aj keď viaceré prvoligové a druholigové tímy už začali alebo teraz začínajú zimnú prípravu, v michalovskom MFK Zemplín majú hráči voľno dlhšie. Zimnú prípravu odštartujú až v stredu 15. januára, kedy je naplánovaná prvá tréningová jednotka.  Práve vtedy by sa mali hráči zísť prvýkrát a k dispozícii by mal byť už aj nový tréner so svojim realizačným tímom. „To ako bude prebiehať príprava je na novom trénerovi. Zatiaľ je to stanovené tak, že by mala byť v domácich podmienkach. Nie je však vylúčené, že v prípade ak o to nový lodivod požiada, strávi družstvo niekoľko dní na sústredení aj mimo Michaloviec.“

Zmeny aj v hráčskom kádri

Výraznejšie zmeny nastanú aj v hráčskom kádri. V ňom už nebude pokračovať Miroslav Božok, ktorý si to namieril do poľskej druhej ligy, keď bude pôsobiť u aktuálneho lídra tejto súťaže Gornik Leczna. Klub navyše aj z dôvodu toho, že po jeseni má na lídra súťaže sedembodovú stratu ukončil kontrakt aj s Igorom Obertom. „Títo dvaja v jeseni nebudú pokračovať v našom tíme. Zmluvy navyše skončili Sedlákovi a Vanákovi. Uvidíme či u nás ostanú aj naďalej,“ uviedol Šoltinský, ktorý následne uviedol aj ďalšie možné zmeny v kádri. „Na skúške v Dukle Praha je dvojica Róbert Kovaľ, Michal Hamuľak. Záujem je aj o našich ďalších hráčov. Na skúške v ukrajinskom Užhorode je Stanislav Smrek.“

To boli odchody. Keď k nim dôjde, logicky musia prísť aj príchody do kádra. „Určite príde aj k nim. Momentálne máme slabinu na stranách, kde budeme hľadať náhrady za odchádzajúcich hráčov. V tom kto príde bude mať hlavné slovo nový lodivod,“  poznamenal Šoltinský, podľa ktorého slov by mali v jari dostať viac príležitostí hráči, ktorí v jeseni viac vysedávali na lavičke náhradníkov. Aj keď došlo k výrazným zmenám v kádri, vedenie klubu nechce upustiť od pozícii, ktoré si družstvo počas jesene vybojovalo. „To určite nie. Chceme aj naďalej hrať futbal, ktorý bude lákať divákov do hľadiska. Zbrane neskladáme, káder určite budeme mať silný aj na jar,“ sebavedomo na záver dodal Igor Šoltinský.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.01.2014 13:26:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.