files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Basketbalisti štartujú jarnú časť

Počas najbližšieho víkendu sa naplno rozbehnú jarné časti basketbalových súťaži. V druhej lige mužov sa líder tabuľky 1. BKD Michalovce predstaví na pôde Tydamu Košice. Doma však uvidíme kadetov 1. BK Michalovce, ktorí v súboji dosiaľ nezdolaných tímov východoslovenskej kadetskej ligy privítajú družstvo ŠKM Akademik Prešov. Prvý zápas dvojkola je na programe v sobotu 11. januára o 17.15, druhý sa uskutoční v telocvični GPH o dve hodiny neskôr.

V sobotu súboj neporazených

Okrem basketbalového klubu 1. BKD Michalovce, ktorý má zastúpenie druhej lige mužov a žien, dobré meno michalovskému basketbalu v sezóne 2013/2014 robia aj kadeti 1. BK Michalovce. Tí sú po šiestich dvojkolách na čele tabuľky kadetskej ligy skupina Východ, keď v doterajších desiatich dueloch nenašli premožiteľa. Mladí Michalovčania vedú ligovú tabuľku o skóre pred druhým ŠKM Akademik Prešov. A práve Šarišanov mladí Orli privítajú v dvojzápase v sobota 11. januára. Ich duely sa uskutočnia tradične v telocvični Gymnázia Pavla Horova. Prvý zápas je na programe o 17.15 a druhý o dve hodiny neskôr. „Pôjde pre nás o doteraz najťažšie zápasy. Keď sa pozrieme na tabuľku je jasné, že sa stretávajú dve najlepšie družstvá ligy. Prešovčania majú takisto svoju kvalitu. My však hráme doma a chceme bodovať naplno. Nič iné si ani nepripúšťame,“ poznamenal manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič, podľa ktorého slov je káder tímu zdravotne v poriadku a chce sa pobiť o čo najlepšie výsledky. „Samozrejme, s naším účinkovaním dosiaľ vládne spokojnosť. Ešte sme ani raz neprehrali a na chlapcoch je vidno, že sa ustavične zlepšujú. Dúfam, že to potvrdia aj v sobotňajšom šlágri kola,“ dodal ešte Peter Biganič.

Muži začínajú na pôde košického Tydamu

Jarnú časť odštartujú nasledujúci víkend aj muži 1. BKD Michalovce, ktorí účinkujú v druhej basketbalovej lige skupina Východ. Tí sú po jedenástich jesenných kolách na prvom mieste tabuľky, keď v doterajších zápasoch zaznamenali desať výhier a jednu prehru. V tabuľke majú pred druhým UVLF Košice a treťou Levočou náskok dvoch bodov. „S umiestnením po jeseni je z našej strany určite spokojnosť,“ rozhovoril sa prezident 1. BKD Ladislav Janošov, ktorého veľmi teší, že na prvom mieste druholigovej tabuľky sú po jesennej časti aj ženy tohto klubu. „Tak mužský celok, ako aj ženy, nám robili v jeseni radosť. Obaja sú na čele svojich tabuliek a ja verím, že tam vydržia čo najdlhšie,“ vyjadril sa prezident 1. BKD Michalovce.

Muži tohto celku štartujú odvetnú časť už túto sobotu, kedy sa predstavia na pôde po jeseni ôsmeho Tydamu Košice. „Naše ambície sa ani v jarnej časti nemenia. Tak u mužov, ako aj u žien, chceme ostať na vrchole tabuliek čo najdlhšie a pokúsiť sa dlhodobú časť vyhrať. Či sa to podarí teraz ešte povedať neviem, no určite sa o to pokúsime,“ zdôraznil Ladislav Janošov. My len dodajme, že ženy majú svoj prvý zápas jarnej časti na programe v sobotu 18. januára, kedy privítajú celok Union Košice.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2014 14:34:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.