files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo Dukly ratovali gólovo produktívni beci

Hokejisti HK Dukla Michalovce po štyroch prehrách konečne zapli naplno. V súboji so slovenskou osemnástkou si nič iné ako víťazstvo nepripúšťali. To sa síce rodilo veľmi ťažko, nakoniec však zvíťazili 3:1 a keďže dovtedy štvrtá Detva doma zakopla s Bardejovom, opäť sa dostali na štvrté miesto tabuľky. Práve tohto súpera privítajú Michalovčania v piatok na vlastnom ľade, pôjde teda o šesťbodový súboj. V ňom je otázny štart Jaroslava Kmiťa, ktorý si v zápase s mladíkmi privodil zranenie kolena.

Víťazstvo ratovali obrancovia

„Vojaci“ nenastupovali na zápas s osemnástkou v najlepšej nálade. Štyri prehry v rade zanechali na nich výrazne stopy a na psychiku im nepomohol ani fakt, že v tabuľke vypadli z prvej štvorky. Aj preto potrebovali záverečnú štvrtinu prvej ligy začať výhrou, ktorú napokon aj dosiahli. Nerodila sa však ľahko. „S osemnástkou sú zápasy vždy ťažké. Možno sa divákom stretnutie veľmi nepáčilo, no sme radi, že aj napriek viacerým nevyužitým príležitostiam sme si po tých štyroch prehrách trošku napravili náladu konečne víťazstvom,“ poznamenal po stretnutí obranca HK Dukla Martin Petrina. Michalovskí hokejisti sa predchádzajúce súboje trápili v koncovke a výnimkou nebol ani súboj so slovenskou osemnástkou. Hlavne útočníci sa počas duelu viackrát dostali do gólových príležitostí, presné zásahy však z ich hokejok nepadli. Zastúpiť ich tak museli obrancovia. Dva góly zaznamenal Zoltán Kubát, jeden pridal počas presilovky práve Martin Petrina. „Hráme ako jeden mančaft a je jedno, kto dá gól. Hlavne aby sme vyhrávali. Chlapci sa tiež snažia, no momentálne im to tam nepadá. Je verím, že v ďalších zápasoch tú smolu zlomíme a góly strieľať budú aj oni,“ podotkol Petrina, ktorý do Michaloviec prišiel pred touto sezónou z prvoligových Topoľčian.

Zdolajú Detvu prvýkrát v sezóne?

Strelecká mizéria v podaní útočníkov Dukly teda trvá naďalej. Družstvo síce má výrazný ofenzívny potenciál, góly však z hokejok útočníkov nepadajú. Aj proti osemnástke mali michalovskí forvardi viacero gólových šancí, do čierneho však nie a nie trafiť. „Neviem v čím to je. Na gól sa nadrieme viac, ako to bolo v predchádzajúcich dueloch. Musíme však ísť ďalej a tú streleckú smolu konečne prelomiť. Útočnú silu v kádri určite máme, len ju musíme ukázať aj na ľade,“ uviedlo krídlo prvej michalovskej lajny Martin Drotár, ktorý verí, že sa tak stane už v najbližšom súboji. V ňom Dukla v piatok 10. januára tradične o 17.00 privíta v šesťbodovom zápase v tabuľke momentálne piatu Detvu. Pôjde teda o priamy súboj o prvú štvorku. Navyše, Zemplínčania v tejto sezóne toto družstvo ešte nezdolali, a tak je na to najvyšší čas. „Presne tak. Je na to najvyšší čas. Čaká nás však veľmi ťažký zápas. Detva má kvalitné družstvo. Verím, že sa nám tu smolu s nimi už podarí prelomiť, aj keď sa momentálne trápime v koncovke. Musíme to prelomiť a najlepšie bude, keď sa tak stane už proti Detve, proti ktorej si nič iné, ako výhru nepripúšťame,“ dodal na záver Martin Drotár.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.01.2014 16:02:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.