files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po trénerskej výmene zabodovala naplno

Michalovská Dukla má v tejto sezóne už tretieho trénera. Stal sa ním Peter Tirpák, ktorý nahradil na tomto poste Ladislava Spišiaka. Tirpák už Zemplínčanov v tejto sezóne viedol, keď ho vedenie klubu určilo ako dočasné riešenie pred angažovaním Spišiaka. Vtedy družstvo pod jeho vedením zaznamenalo v troch zápasoch plný počet deviatich bodov. Aj tentoraz si počínal na začiatok výborne, keď v prvom stretnutí jeho zverenci zvíťazili nad Považskou Bystricou 6:2. Podľa jeho slov je momentálne hlavným cieľom naštartovať družstvo a skončiť v tabuľke do štvrtého miesta, aby Dukla začínala play-off doma.

Rešpektoval rozhodnutie správnej rady

Vedenie hokejového klubu Dukla Michalovce sa v tejto sezóne rozhodlo už k druhej výmene na trénerskom poste. Tesne pred piatkovým stretnutím s Považskou Bystricou po rozhodnutí správnej rady s okamžitou platnosťou pri trénerskom kormidle skončil Ladislav Spišiak, ktorého nástupcom sa stal jeho asistent a zároveň aj športový manažér klubu v jednej osobe Peter Tirpák. Ten viedol družstvo aj v troch zápasoch po odvolaní prvého trénera Mariána Horvátha a vedenie po ňom siahlo aj tentoraz. Vtedy zaznamenal vo všetkých troch zápasoch víťazstvá a dosiahol tak plný počet deviatich bodov. „Tak ako vtedy, aj teraz som rešpektoval rozhodnutie správnej rady. Jednoznačne urobím všetko preto, aby sa družstvo naštartovalo a dosahovalo lepšie výsledky, ako doteraz,“ skonštatoval nový lodivod HK Dukla Michalovce Peter Tirpák, ktorý nechcel hovoriť o tom, či takéto rozhodnutie správnej rady očakával. „Na toto mi je ťažké odpovedať. Samozrejme, tie výsledky, no najmä hra, neboli uspokojivé. Družstvo potrebuje naštartovať a keď si vedenie myslí, že sa to uskutoční tým, že príde k výmene trénera, takýto verdikt rešpektujem. Hráči určite nezabudli hrať hokej, len ich je potrebné znova naštartovať, aby dosahovali tie výkony, na aké sú v Michalovciach diváci zvyknutí.“

Peter Tirpák po výhre nad Považskou Bystricou

Jednoznačne prvá štvorka   

Paradoxom je, že Peter Tirpák viedol družstvo podobne, ako vo svojej premiére na trénerskej stoličke, proti družstvu Považskej Bystrice. Po víťazstve 6:2 bola teda jeho premiéra víťazná. Bolo to však ťažko rodené víťazstvo, keďže Michalovčania krátko po polovici zápasu ešte prehrávali 1:2. Družstvo je v kŕči a potrebuje naštartovať. Má k tomu nový lodivod recept? „Chlapci si jednoducho potrebujú začať veriť. Dúfam, že každým tréningom a zápasom to bude lepšie, a naša hra sa bude zlepšovať. Aj dnes ten herný prejav nebol najlepší. Som však rád, že aj za nepriaznivého stavu chlapci bojovali a nakoniec sa to víťazstvo dostavilo,“ podotkol Peter Tirpák. Podľa jeho ďalších slov je hlavným cieľom mužstva skončiť po základnej časti do štvrtého miesta tabuľky. „Toto je našim cieľom. Tak, ako som hovoril vtedy, aj tentoraz pôjdeme od zápasu k zápasu. Nezaujíma ma nič iné, ako najbližší zápas, až po ňom budeme myslieť na ďalší. Chcem, aby sa naša hra zlepšovala a samozrejme, aby sme zbierali body,“ poznamenal michalovský lodivod.

Ten pred svojou prvou misiou vravel, že by chcel vo všetkých troch zápasoch bodovať naplno a ideálnym riešením by bol zisk deviatich bodov. Tak sa aj stalo. Koľko by ich chcel získať v zostávajúcich ôsmych kolách základnej časti? „Ako som povedal. Ideme od zápasu k zápasu. Vtedy to bolo len dočasné riešenie a ja som hovoril o tom, že by to bolo najideálnejšie. To sa aj stalo. Konkrétny počet bodov teraz odo mňa nechcite. Náš cieľ je stanovený jasne. Chceme skončiť do štvrtého miesta a začínať play-off doma,“ dodal na záver Peter Tirpák, ktorý v najbližších zápasoch bude môcť počítať už aj so službami útočníkov Jaroslava Kmiťa či Jakuba Kubiša. Tí sa totiž v týchto dňoch majú zapojiť do tréningového procesu a s ich príchodom určite ofenzívna sila Dukly vzrastie.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.01.2014 20:08:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.