files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla už bez Martina Opatovského

Káder michalovskej Dukly opúšťa jeden z najskúsenejších hráčov Martin Opatovský. Tridsaťosemročný útočník, ktorý v Michalovciach pôsobil striedavo v štyroch predchádzajúcich sezónach, totiž odchádza do Veľkej Británie, kde bude pôsobiť v tíme prvej anglickej ligy Guildford Flames.

Neodolal lákavej ponuke

To o čom sa povrávalo v posledných dňoch iba v kuloároch, sa stalo skutočnosťou. Hokejový klub Dukla Michalovce opúšťa jeden z najskúsenejších útočníkov Martin Opatovský. Odchovanec trenčianského hokeja, ktorý za Duklu Michalovce odohral v štyroch predchádzajúcich sezónach 81 zápasov s bilanciou 80 kanadských bodov za 41 gólov a 39 asistencií, totiž neodolal lákavej ponuke anglického prvoligového klubu Guildford Flames. "Je to tak, ako hovoríte. Zhruba pred dvoma týždňami som dostal od tohto klubu ponuku, ktorá sa nedala odmietnuť. Guildford Flames ma do svojich služieb lákal predtým už trikrát, no zakaždým som tam ísť pre klubové povinnosti nemohol. Aj preto patrí michalovskej Dukle veľmi veľká vďaka, že ma pustili," rozhovoril sa útočník, ktorý v tejto sezóne za Duklu odohral 39 zápasov a zaznamenal v nich 31 bodov za 16 gólov a 15 asistencií.

Odchádza z Michaloviec. Martin Opatovský dokončí sezónu v Anglicku...

Ľúto mu bude za divákmi aj za spoluhráčmi

V tomto anglickom klube pôsobí už teraz trojica Slovákov. Ide o obrancu Branislava Kvetana a útočníkov Miloša Melicheríka či Jozefa Kohúta. Mimochodom všetci sú podobne ako Opatovský odchovancami trenčianského hokeja. Bol aj to dôvod jeho rozhodnutia zmeniť na sklonku sezóny dres? "Jednoznačne! V klube pôsobí trojica mojich kamarátov z Trenčína, čo určite zavážilo, že som túto ponuku prijal. Určite nejdem do neznámeho prostredia. Neodchádza sa mi však ľahko. V Michalovciach som totiž striedavo už štvrtý rok a v tomto meste som si už zvykol. Určite mi bude ľúto za všetkým. Či už za divákmi, ktorí patria v prvej lige k najlepším a určite by sa dali porovnať aj s tými z extraligových klubov, alebo aj spoluhráčmi, ktorí mi za tie štyri roky naozaj priľahli k srdcu. Najviac z nich mi bude asi ľúto za Milošom Palovčíkom, s ktorým som v Dukle prežil asi najviac," poznamenal tridsaťosemročný Martin Opatovský, ktorý verí, že sa s Michalovcami nadobro nelúči. "Ja dúfam, že to tak nebude. Určite sa sem budem vracať veľmi rád a možno sa stane aj to, že od leta tu budem hrať opäť. Keď sa to nepodarí určite na tento klub nezanevriem."

A načo bude spomínať najviac? "Ako hovorím, tento klub mi priľahol k srdcu. Štyri roky sa len tak za hlavu hodiť nedajú. Ľúto mi bude za divákmi, spoluhráčmi, ale aj za ľudmi, ktorí tu robia hokej. Aj im sa touto cestou chcem poďakovať, že som tu mohol pôsobiť, ale aj zato, že mi umožnili odísť za mojou možno životnou ponukou," podotkol Opatovský. Ten verí, že aj napriek tomu, že sa družstvu nedarí, môže aj túto sezónu rúbať vysoko. "Táto sezóna nám dosiaľ príliš nevychádza. Všetko je to trošku divné. Dvakrát vyhráme, dvakrát prehráme. Nemohli sme chytiť nejakú väčšiu víťaznú šnúru a možno aj preto v tabuľke za tou prvou trojkou zaostávame. Ja však verím, že sa družstvo v play-off môže nakopnúť a ísť vysoko. Je to určite v silách chlapcov, pretože potenciál v tíme je," dodal na záver Opatovský, ktorý tak posledný zápas za Duklu odohral v piatok proti Bardejovu (5:6).

Proti Topoľčanom už v utorok a v televíznom prenose! 

Michalovská Dukla tak v krátkom čase prišla o druhého skúseného hokejistu. Na začiatku roka totiž kvôli pracovnej výzve zavesil korčule na klinec obranca Slavomír Vorobel. Aj napriek tejto strate sa však musia vojaci vzchopiť, pretože tento týždeň ich čakajú tri nesmierne dôležité súboje, ktoré výrazne napovedia k ich umiestneniu po základnej časti prvej hokejovej ligy. Už v utorok odohrajú duel na ľade Topoľčian. Ten od 17.30 bude vysielať aj televízna stanica Slovaksport.tv a pôjde tak o televíznu premiéru Dukly v tejto sezóne.  

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2014 14:53:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.