files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla s hladkým víťazstvom

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 42. kola prvej hokejovej ligy nad tímom HC Prešov 07 hladko 5:1, čím ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu Šarišanov a dve kolá pred koncom tak ešte viac zamotali situáciu v tabuľke. Dva góly zverencov trénera Petra Tirpáka zaznamenal Martin Schnelly, po jednom pridali Jaroslav Kmiť, Peter Cmorej a skóre uzatváral Tomáš Stríž. Michalovčanov čaká náročný záver základnej časti. V predposlednom 43. kole sa totiž v piatok predstavia na ľade Trnavy, no a v poslednom kole ich čaká v nedeľu 9. februára o 17.00 súboj s Liptovským Mikulášom, ktorý podobne ako Dukla bojuje o umiestnenie od štvrtého do ôsmeho miesta. 

Vojaci hnaní peknou diváckou návštevou a po prvýkrát v histórii dokonca aj Cheerlederkami sa pustili do súpera, ktorý šesťkrát v rade nenašiel premožiteľa s plnou vervou a Šarišania tak od začiatku nevedeli, kde skôr skočiť. Ich tlak sa ešte viac zvýšil na začiatku štvrtej minúty, kedy hosťujúci Roman Kohutiar putoval za nebezpečnú hru vysokou hokejkou na trestnú lavicu na štyri trestné minúty. Prvú polovicu jeho trestu domáci rýchlo potrestali, keď Šechný krásnou prihrávkou našiel Jaroslava Kmiťa a ten pohodlne zasunul puk do odkrytej brány (1:0). Aj v druhej časti presilovky mali Michalovčania navrch a zvýšiť ich vedenie mohol Banovský, ktorý však prestrelil prázdnú bránu hostí. Následne putoval na trestnú lavicu aj ďalší hráč Prešova a Dukla mala k dispozícii krátku jedenásťsekundovú presilovku o dvoch hráčov. Ani jeden faul Prešovčanov síce jej hráči nepotrestali, no krátko po uplynutí presilovky o jedného hráča presne namieril Peter Cmorej (2:0). Na tento stav reagovala lavička hostí oddychovým časom, no ani ten Šarišanov neprebudil. Michalovská Dukla totiž pokračovala aj naďalej v aktívnej hre a v 12. minúte viedla už trojgólovým rozdielom, keď sa presadil Martin Schnelly (3:0). Hostia mohli následne korigovať v presilovke piatich proti trom, no vyše minútovú prevahu o dvoch hráčov zahrali veľmi zle. O štvrtý gól v prešovskej sieti sa mohol v 19. minúte postarať Tomáš Banovský, proti však bol efektný semafor Róberta Martona.

Aj druhá tretina sa niesla v podobnom duchu, ako úvodná časť. Domáci hráči výborne korčuľovali a Prešovčanov púšťali len do minimá šancí, a aj tie spoľahlivo likvidoval Ivan Fedor. Z druhej tretiny uplynulo iba päť minút a Dukla viedla 4:0. Opäť v tom bola štvrtá lajna. Dominik Megela vybojoval puk v strednom pásme, posunul ho Martinovi Schnellymu a ten vsietil svoj druhý gól v zápase, čím vyhnal Róberta Martona z brány hostí. Jeho náhradník Erik Kmeť sa zapojil hlavne na konci druhej časti, kedy Jaroslav Kmiť minul puk v čistej šanci. Aj tretia tretina priniesla výborný hokej. Prešovčania sa silou - mocou snažili zlikvidovať čisté konto domáceho tímu, čo  sa im v 48. minúte zásluhou Knapa aj podarilo (4:1). Posledné slovo v zápase však patrilo opäť michalovskej štvrtej lajne, po ktorej kombinácii sa z gólu tešil Tomáš Stríž (5:1). Štvorgólový náskok si Michalovčania postrážili až do konca a neprišli o neho ani pri ďalšej presilovke hostí o dvoch hráčov. Solídnu diváckou návštevu tak potešili nielen výhrou, ale aj dobrým výkonom. 

HK Dukla Michalovce - HC Prešov 07 5:1 (3:0, 1:0, 1:1)

Góly: 4. Kmiť (Banovský, Šechný) pres/1, 8. Cmorej (Stríž, Majerník), 12. Schnelly (Majerník, Žemba), 25. Schnelly (Majerník, Megela), 49. Stríž (Megela, Schnelly) - 48. Knap (Tkáč)

Vylúčení: 6:5. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba - Jobbágy, Smerek. Divákov: 1150.

HK DUKLA: Fedor - Šeliga, Kubát, Urban, Žemba, Pástor - Kmiť, Šechný, Banovský - Stríž, Majerník, Cmorej - Drotár, Palovčík, Čížek - Megela, Schnelly.

HC 07: Marton (25. Kmeť) - Malina, Tkáč, Slávik, Ejem, Ružička, Ivančo, Guntáš, Tartaľ – Kohutiar, Ľ. Sabol, Halás – Krempaský, Prokop, Podsedlý – Kivader, Tomčák, Horvát – Tahotný, Knap, Renčok.

fotogalériu pripravujeme...



Uverejnené: 02.02.2014 20:29:45
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.