files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po prvýkrát v sezóne zdolala Trnavu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v predposlednom 43. kole prvej hokejovej ligy, keď triumfovali na ľade Trnavy 3:2, čím v tejto sezóne získali skalp aj posledného tímu prvej ligy. Práve víťazstvo nad Trnavčanmi im v tejto sezóne totiž chýbalo, keď ich nedokázali zdolať v troch predošlých súbojoch. Zverenci trénera Petra Tirpáka si tak naďalej držia šancu na účasť v prvej štvorke. Momentálne sú na piatom mieste, keď na švrtú Detvu strácajú jeden bod. Isté je, že už by nemali skončiť horšie ako na piatom mieste, keďže na šiesty Prešov majú náskok troch bodov a ďaleko lepšie skóre. V prvom kole play-off sa tak s najväčšou pravdepodobnosťou stretnú s Detvou. O tom, či začnú doma, alebo vonku, sa rozhodne v poslednom nedeľňajšom kole. V ňom Michalovčania o 17.00 privítajú Liptovský Mikuláš, Detva sa predstaví v Spišskej Novej Vsi.

Michalovskí hokejisti nastúpili na stretnutie v Trnave aj s útočníkmi Jakubom Linetom (prišiel na striedavý štart zo Žiliny) a Matejom Hinďošom. Zverenci trénera Peter Tirpáka v tejto sezóne s Trnavčanmi ťahali za kratší koniec a v tomto stretnutí to chceli zmeniť. Od úvodu sa hral útočný hokej. V prvej tretine síce boli strelecky aktívnejší domáci (16:12 na strely), no prvá dvadsaťminútovka skončila 1:1. Okrem viacerých zahodených šancí na oboch stranách totiž brankári obidvoch tímov raz vyťahovali puk zo siete. Najskôr sa v 12. minúte pri vylúčení Zoltána Kubáta strelecky presadil domáci Tomáš Hluch a na jeho presný zásah odpovedal o dve minúty neskôr rovnakou mincou Martin Drotár (1:1). V samom závere sa ešte mohlo meniť skóre na oboch stranách. Najskôr Miloš Palovčík mieril iba do Miroslava Hálu v trnavskej bráne a potom si brankár HK Dukla Ivan Fedor poradil s pokusom Juráka. Úvod druhej tretiny vyšiel lepšie michalovskej Dukle, keď puk do útočného pásma potiahol Matej Hinďoš a strela Vladimíra Urbana skončila v trnavskej sieti (1:2). Odpoveď prišla takmer okamžite. V 25. minúte vypálil Martin Hronec a jeho strela skončila vo Fedorovej sieti (2:2). Od tohto momentu sa hral vyrovnaný hokej, keď oba tímy čakali na chybu súpera. Tá prišla v 32. minúte na domácej strane, potom čo strelu Kmiťa dorazil do siete kapitán HK Dukla Richard Šechný (2:3). Trnava mohla okamžite vyrovnať, potom čo Miroslav Hlinka vysunul Kirila Domajeva, no s jeho pokusom si Ivan Fedor poradil. Aj preto skončila druhá tretina tesným vedením michalovskej Dukly. Tretia tretina síce začala náporom domácej Trnavy, tá však mohla v 44.minúte inkasovať. Strela Mateja Hinďoša ale skončila na Hálovej žrdi. Michalovčania aj naďalej umne bránili svoje stredné pásmo a nepúšťali domácich do šancí. Čakali na brejkové situácie a tie v závere aj prišli. Najskôr tesne minul Tomáš Stríž, po ňom nepresne pálil Miloš Palovčík. V samom  závere sa zaskvel aj Ivan Fedor, ktorý efektným semaforom zobral vyrovnávajúci gól z hokejky Čunderlíka, no a keď strelu Richarda Šechného zastavil na bránkovej čiare domáci Schmidt, zápas sa skončil tesným víťazstvom michalovskej Dukly, ktorá tak po prvýkrát v sezóne zdolala Trnavu! 

HK Trnava - HK Dukla Michalovce 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly: 12. Hluch (Hlinka, Lisoň) pres/1, 25. Hronec (Čunderlík, Jurák) - 14. Drotár (Kmiť, Šechný), 22. Urban (Hinďoš, Palovčík), 32. Šechný (Kmiť, Drotár).

Vylúčení: 3:5, navyše Hano 10. min nešportová hra - Šechný, Lenďák 10. min. nešportová hra. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0.  Rozhodovali: Krist - M. Tvrdoň, P. Tvrdoň. Divákov: 327.

HK: Hála - Reho, Poláček, Hluch, M. Hronec, Valjent, Loydl, Domajev, U. Demo - R. Jurák, M. Čunderlík, Mich. Dudáš - Lisoň, Hlinka, M. Baran - Kluka, D. Schmidt, Kovaľ - P. Hano, Grman, D. Rosa.

HK DUKLA: Fedor - Šeliga, Kubát, Lenďák, V. Urban, Pástor, M. Žemba - Kmiť, Šechný, Drotár - Majerník, Palovčík, M. Hinďoš - Cmorej, Linet, Banovský - Schnelly, Stríž, Čížek.



Uverejnené: 07.02.2014 19:20:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.