files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila o šesť gólov a je krôčik od historického úspechu!

Hádzanárky michalovskej Iuventy sa postarali o seznáciu prvého stupňa, keď v úvodnom súboji osemfinále Pohára EHF zdolali doma bundesligový Bayer Leverkusen 33:27 (16:14)! Do odvety, ktorá je na programe v nedeľu 9.februára 2014 o 17.30 hod. takisto v Michalovciach, si zverenky trénera Jána Packu ponesú šesťgólový náskok. Naše dievčatá sú krôčik od historického úspechu klubu, preto zajtra každý, kto môže, nech príde povzbudiť Iuventu!

 

Michalovské hádzanárky zvládli prvý osemfinálový duel na jednotku. Skóre zápasu otvorila Tanja Kiridzič, ktorá tak udala smer prvého polčasu. O jeden gól vyhrávala Iuventa aj v 8. minúte, kedy zo sedemmetrového hodu skórovala Tobiašová. Aj v nasledujúcich minútach sa hrala zaujímavá hádzaná, ktorá sa musela prítomným divákom páčiť. Leverkusenu sa síce podarilo vyrovnať na 4:4, no následne presne mierili Rebičová s Tobiašovou a Iuventa tak viedla prvýkrát viac ako jednogólovým rozdielom - 6:4. O dva góly vyhrávali zverenky trénera Jána Packu aj v 14. minúte, kedy presne mierila opäť Tobiašová (7:5). Následne však hráčky bundesligistu dosiahli tri góly v rade a v 16. minúte sa prvýkrát ujali vedenia (7:8). Vedenie na stranu Iuventy naklonila o tri minúty neskôr Szöllösiová a po výbornom zákroku Gubikovej, a presnom zásahu Rebičovej, si lavička hostí za stavu 11:9 zobrala prvý oddychový čas. Ten Leverkusenu pomohol, keďže v 24. minúte bolo opäť vyrovnané (12:12) a po oddychom čase siahol v 24. minúte aj tréner Zemplínčaniek Ján Packa. Posledná šesťminútovka vyšla lepšie domácim. Tie sa opäť dostali do dvojgólového vedenia a po presnom zásahu Rebičovej vyhrávali po prvom polčase 16:14.

Michalovčankám vyšiel ideálne nástup do druhého dejstva. Už po niekoľkých sekundách sa totiž presadili Trehubová s Rebičovou (18:14). Štvorgólové vedenie si domáce hráčky udržiavali aj v 35. minúte, kedy skórovala Trehubová (20:16) a po góle Szöllösiovej bol v 38. minúte rozdiel v skóre dokonca päťgólový (23:18). Takýto gólový rozdiel bol aj na začiatku 40. minúty, kedy výborne hrajúca Horňaková upravila na 25:20 a lavička hostí opäť reagovala oddychovým časom. Ani po ňom sa však vedenie Iuventy nestenčovalo. Michalovčanky totiž stále viedli troj - štvorgólovým rozdielom. V 49. minúte bol po góle Trehubovej stav 28:24, no a o päť minút neskôr po presnom zásahu Kiridžičovej 30:26. Aj posledné minúty patrili domácim. Tie podporila v bráne výbornými zákrokmi Gubiková (z posledných ôsmich striel chytila sedem!). Nemkám sa síce podarilo znížiť na 31:27, posledné slovo ale patrilo Iuvente, konkrétne Táni Trehubovej. Tá dvoma gólmi v záverečných sekundách hry stanovila skóre prvého zápasu na 33:27 a šesťgólová výhra teda dáva väčšie šance pred odvetou práve Iuvente. Tú čaká v nedeľnajšej odvete zápas o historický úspech klubu. Medzi ôsmimi najlepšmi v Európe totiž Michalovčanky ešte neboli...   

Štatistika

Michalovce - Leverkusen 33:27 (16:14)

Pok. hody: 6/6 - 1/1, vylúčené: 3 - 3. Rozhodovali: Rakytinová a Tkačuková (obe Ukrajina) - 1600 divákov.

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Ferenčíková - Kiridžič 5, M. Holešová, Szollosiová 4, Rebičová 6, R. Vargová, Habánková, Horňáková 3, Nagyová, Tobiašová 4/2, Wollingerová, Trehubova 11/4, Kovaličková.

BAYER: Hagel, Salamakha - Zapf 4, Seidel 1, Extremado 2/1, Verschuren 2, Heldmann, Latakaite 3, Glankovičová 4, Naidzinavičius 7, Jochin 2, Jorgens, Comans 2. 

ZDROJ: IUVENTA MICHALOVCE



Uverejnené: 08.02.2014 20:13:13
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.