files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nicol Čupkovej sa v Rusku darí, verí v najlepšie umiestnenie

Odchovankyňa michalovského hokeja Nicol Čupková prežíva v Rusku, kde hráva za tím HC Agideľ Ufa, doposiaľ najlepšiu sezónu. Darí sa tímu, ako aj jej samotnej. O jej pôsobení v tejto krajine, reprezentácii, ale aj o tom, koho favorizuje na olympiáde v Soči si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

Najlepšia sezóna

Je jednou z mála, ktorá sa v pre dievčatá netradičnom športe hokeji dostala oveľa ďalej, ako jej chlapčenský kolegovia. Dvadsaťjedenročná odchovankyňa michalovského hokeja Nicol Čupková už tretiu sezónu pôsobí v najvyššej ruskej ligy, kde háji farby tímu HC Agideľ Ufa. Tomuto tímu sa v tejto sezóne darí. Ufa je totiž po štyridsiatich ôsmych odohratých zápasov so ziskom 65 bodov na treťom mieste tabuľky. „Zatiaľ tú sezónu hodnotím kladne. Máme výborné výsledky a nábeh na najlepšie umiestnenie klubu v histórii. Povedala by som, že ide o jednu z najlepších sezón klubu a darí sa aj mne, takže v tomto smere je zatiaľ absolútna spokojnosť,“ zdôraznila Čupková, ktorá s hokejom začínala v michalovskom HK Mládež, kde pravidelne hrávala s chlapcami a už v štrnástich rokoch nakukla do seniorskej reprezentácie. Najväčšími súpermi Ufy v tejto sezóne sú tímy Tornado Moskva (to ešte nestratilo ani bod) a SKIF Nižnij Novgorod. „Práve tam treba hľadať našich najväčších súperov. Dúfam, že sa nám bude aj vo zvyšku sezóny dariť a skončíme aspoň na takom mieste, ako sme teraz. Nebola by som však ani proti tomu, keby sme skončili ešte lepšie,“ podotkla Nicol Čupková.

Fotografia HC Agideľ Ufa. Nicol Čupková v strednom rade tretia zľava.

Reprezentačnú kapitolu neuzavrela

Čupková v Rusku pôsobí od roku 2011 a túto krajinu si nevie vynachváliť. „Je to síce ďaleko, no na druhej strane ide o najkvalitnejšiu súťaž v Európe a vyrovnajú sa jej akurát súťaže za morom. Momentálne by som určite nemenila,“ zdôraznila odchovankyňa michalovského hokeja, ktorá je pravidelnou účastníčkou zápasov mužského tímu Salavat Julajev Ufa, ktorý hráva v KHL. „Keď sa dá a mám čas, na ich zápasy chodím pravidelne. Naposledy som videla v akcii pražský Lev a Slovan Bratislava,“ uviedla Čupková. Tá už v mladom veku nakukla do reprezentácie. Zahrala si  na majstrovstvách sveta, no a v roku 2010 bola dokonca členkou reprezentácie na Olympijských hrách v kanadskom Vancuoveri.

Hráčky Ufy v netradičných pozíciách. Čupková prvá v hornom rade.

V poslednej dobe sa však o jej pôsobení v reprezentácii veľa nehovorilo a nepísalo. Uzavrela teda už v mladom veku túto kapitolu? „Vonkoncom nie. Mám chuť reprezentovať aj ďalej. Nastala tam zmena realizačného tímu a na budúci utorok máme prípravné zápasy s Poľskom, v ktorých nastúpim aj ja. Ohľadom môjho štartu na MS B - kategórie sa ešte uvidí, pretože práve v tom čase, kedy sa uskutočnia, vrcholí aj súťaž v Rusku,“ uviedla Čupková, ktorá na Zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri zaznamenala v piatich zápasoch tri body za jeden gól a dve asistencie.

Nicol Čupková v reprezentačnom drese. V tom ju podľa jej slov ešte určite uvidíme.

Čiernym koňom Rusky, Slovákom praje medailu

Slovenky patrili v hokeji nedávno k najlepším, no posledné šampionáty im nevyšli. V roku 2012 vypadli z A- kategórie MS a minulý rok im zase nevyšla ani olympijská kvalifikácia, ktorú hrali v Poprade. „V poslednej dobe hrali mladé dievčatá. Teraz sa do reprezentácie vracajú aj staršie hráčky a tak budeme určite silnejší. Uvidíme, aké výsledky dosiahneme, no ja budem rada, keď sa čím skôr vrátime do A- kategórie majstrovstiev sveta. Bude to veľmi ťažké, no určite nie nereálne. Musí sa však niečo zmeniť a ten ženský hokej sa musí začať podporovať viac. Inú možnosť nevidím,“ poznamenala hokejistka, ktorá bude v týchto dňoch pozorne sledovať aj dianie na olympiáde v ruskom Soči. „V ženskej kategórii favorizujem Kanaďanky a Američanky, no podľa mňa budú čiernym koňom turnaja domáce Rusky. Zaujímať ma však určite bude aj mužský turnaj, kde verím, že Slováci nesklamú očakávania. Možno z toho bude aj medaila, ktorú im veľmi prajem,“ dodala na záver Nicol Čupková. Tá sa síce v týchto dňoch zdržiava v  Michalovciach, no po reprezentačných povinnostiach opäť naberie smer Ufa, kde ju čaká náročný záver sezóny.    

Video zo zápasu Ufa - Jekaterinburg 8:0, v ktorom Čupková zaznamenala tri góly, konkrétne druhý, druhý a piaty, a v závere aj jej hodntenie zápasu.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.02.2014 14:41:06

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623