files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v druhom zápase - stav série vyrovnaný

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v druhom zápase štvrťfinálovej série prvej ligy na ľade tímu HC 07 Detva 2:1 (0:0,1:1,1:0) a vyrovnali tak stav série na 1:1. O presné zásahy zverencov trénera Petra Tirpáka sa postarali Richard Šechný a Matej Hinďoš. Vyrovnaná séria sa tak sťahuje do Michaloviec, kde je isté, že sa odohrajú dva zápasy. Tretí duel je na programe v utorok 18. februára o 17.00, štvrtý zápas zase v stredu 19. februára taktiež o 17.00. 

Diváci na detvianskom štadióne videli opäť stretnutie výbornej úrovne, v ktorom zase dominovali obidvaja golmani. Podobne ako v piatok, sa aj v druhom zápase zrodil výsledok 2:1, tentokrát sa však tešila michalovská Dukla, ktorá tak vyrovnala stav série na 1:1. Na domácom ľade teda môžu Michalovčania rozhodnúť o svojom postupe do semifinále, v ktorom by sa ocitli po tretíkrát v rade.

Zaujímavý rýchly zápas so šancami na oboch stranách, ktorý spĺňal aj tie najprísnejšie kritéria prvej hokejovej ligy. Podobne, ako v piatok, veľa gólov nepadlo. Obaja golmani totiž držali svoje tímy nad vodou. Lepšie začali posilnení Michalovčania, ktorí síce nastúpili bez zraneného Jaroslava Kmiťa, no oproti prvému duelu aj s extraligovou útočnou silou - Matejom Hinďošom, Samuelom Takáčom, Jakubom Linetom a Miroslavom Lažom. Úvod vyšiel lepšie práve Dukle. Tá však podobne ako v prvom súboji, zlyhávala na brankárovi Andrejovi Košarišťanovi. Ten si postupne poradil so šancami Takáča, V. Urbana a v desiatej minúte nekapituloval ani po Lažovom pokuse. V druhej polovici prvej tretiny už dali o sebe vedieť aj domáci. Pomohla im k tomu aj 100 sekundová presilovka o dvoch hráčov, ktorú však nevyužili, pretože Ivan Fedor svojich podržal. V 17. minúte sa do čistej šance dostal Slavomír Buda, Fedor ale opäť ostal neprekonaný a aj preto zostal bezgólový stav až do konca prvej tretiny. Ten padol až v 27. minúte a to do siete hosťujúcej Dukly. Strela Mačkoviča skončila na zadnom mantinely, následne sa odrazila pred bránu a Filip Jánošík poslal puk do siete (1:0). Následne sa strhla pred bránou Detvy šarvátka, pri ktorej rozhodcovia udeľovali tresty na oboch stranách. Domáci mali ideálnu možnosť zvýšiť vedenie v 33. minúte, kedy putoval na trestnú lavicu Štefan Majerník. Pri jeho vylúčení však zabudli na zadné vrátka a Richard Šechný potrestal ich benevolentnosť vyrovnávajúcim gólom (1:1). V závere druhej tretiny sa mohlo skóre meniť na oboch stranách. Najkôr Košarišťaň skryl strelu Hinďoša do lapačky, na druhej strane si zase Fedor poradil s pokusom Srnku. O víťazovi duelu teda nebolo, podobne ako v prvom zápase, rozhodnuté po dvoch tretinách a rozhodnúť sa tak muselo v záverečnej časti. V nej mali zo začiatku navrh hostia. Tí si totiž do tejto časti preniesli presilovú hru za vylúčenie Grahama. Najskôr ich mohol poslať do vedenia Lažo, ďalšiu šancu nepremenil Hinďoš, no a do tretice neskóroval v samostatnom nájazde ani Čavrk. Šance prichádzali na obidvoch stranách a bolo jasné, že kto strelí gól, bude sa pravdepodobne tešiť z výhry. Nakoniec sa to podarilo Michalovčanom, ktorí v 52. minúte podnikli rýchly protiútok a Hinďoš spomedzi kruhov prestrelil Košarišťana (1:2). Domáci vrhli všetky sily do útoku, lenže hráči Dukly ich držali od svojej brány. Dve minúty pred koncom mohol definitívne rozhodnúť Samuel Takáč, no svoju šancu nepremenil, a tak dal domácim ešte nádej. Tá vyprchala až na záver, kedy domácim nepomohla ani power-play, a tak michalovská Dukla víťazstvom 2:1 vyrovnala stav štvrťfinálovej série na 1:1.  

HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Góly: 27. Jánošík (Mačkovič) - 33. Šechný oslab/1, 52. Hinďoš (Takáč)
Vylúčení: 6:10. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Lokšík - Valko, Číž. Divákov: 570.
HC 07: Košarišťan - Hataš, Styk, Neumann, Pač, Teper, Rosandič, Z. Tóth, Mačkovič - Goga, Srnka, Petro - Žilka, Mahdalík, Hegyi - Graham, Fekiač, Buda - R. Gašpar, Jánošík, Zorvan.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, V. Urban, Stríž, Žemba, Pástor, Bánovský - Drotár, Šechný, Takáč - Hinďoš, Palovčík, Lažo - Čavrk, Linet, Cmorej - Čížek, Majerník, Kubiš.



Uverejnené: 15.02.2014 20:48:21 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.