files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila opäť 2:1 - v stredu bude premieňať prvý mečbal

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v treťom zápase štvrťfinálovej série play-off prvej hokejovej ligy nad družstvom HC 07 Detva 2:1 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia takisto 2:1. V stredu budú teda už v tradičnom čase o 17.00 premieňať prvý mečbal. O góly Dukly sa postarali v závere druhej tretiny Maroš Žemba a o jej víťazstve rozhodol na začiatku predĺženia Vladimír Urban.

Tretí duel štvrťfinálovej série priniesol hokej ako remeň. O to sa pričinili obe družstvá a len zásluhou golmanov na obidvoch stranách padli v stretnutí opäť len tri góly. Zase sa tak zrodil výsledok 2:1, len tentokrát to bolo po predĺžení. Spokojnejšia a šťastnejšia po treťom stretnutí bola michalovská Dukla, ktorá sa tak ujala v sérii vedenia a v stredu bude na domácom ľade premieňať prvý mečbal. Urobila tak radosť svojím priaznivcom a aspoň trochu zalepila sklamanie z výsledku slovenskej reprezentácie na olympijských hrách v ruskom Soči. Poďme ale pekne po poriadku...

Výborný hokej prítomní diváci videli hneď od úvodu. Šance sa vyskytovali na obidvoch stranách a len vďaka golmanom ostával stav dlho bezgólový. Hneď v úvode zahrávala michalovská Dukla presilovú hru pri vylúčení Mareka Pača, no jej hráči ju nezahrali dobre. To isté sa stalo aj na druhej strane, keď bol vylúčený Peter Cmorej, pretože ani stredoslováci si výraznejšiu šancu v presilovke nevypracovali. Najväčšiu šancu v prvej tretine si vypracoval práve Peter Cmorej, ktorý sa dostal k prihrávke od Samuela Takáča, no zoči – voči brankárovi Andrejovi Košarišťanovi mieril nepresne. Nedali sa však ani hostia, ktorí si do Michaloviec prišli vziať stratený zápas z domáceho ľadu. V 16. minúte ich k tomu mohol priblížiť Jakub Žilka, ktorý obkorčuľoval michalovskú bránu, no Fedora neprekvapil. Aj v druhej tretine sa hral výborný hokej. V 27. minúte mohol otvoriť skóre Miroslav Lažo, no ani on Košarišťana neprekonal. Gól visel na vlásku o šesť minút neskôr na druhej strane. Detva zahrávala presilovú hru a pri nej mohol po skrumáži do prázdnej brány skórovať David Graham, jeho pokus ale minul Fedorovu svätyňu. V záverečnej päťminútovke druhej tretiny zahrávali domáci dve presilovky, no v ani jednej sa im nepodarilo skórovať. Všetko si však vynahradili po skončení tej druhej. Branislav Jankovič našiel krásne pred bránou súpera Maroša Žembu a ten štrnásť sekúnd pred koncom druhej časti otvoril skóre zápasu (1:0). To isté sa však podarilo v úvode tretej tretiny aj hosťom. Tí síce nepotrestali vylúčenie Richarda Šechného, no po jeho návrate na ľad sa k puku dostal Juraj Petro, ktorý nekompromisne vyrovnal (1:1). Navyše nervy na uzde si neudržal domáci Miroslav Lažo, ktorý úderom zrazil súperovho hráča na ľad, za čo si vyslúžil trest 5+DKZ a Detva tak mala ideálnu možnosť ísť do vedenia. Dlhočiznú presilovku však hostia nevyužili. Po jej skončení pálil len do betónov Košarišťana Drotár a podobne mieril aj Vladimír Urban. Štyri minúty pred koncom bol po strete s brankárom Košarišťanom vylúčený Samuel Takáč, no ani teraz nebola presilovka využitá. Po jej skončení však mohli hostia definitívne rozhodnúť Jurajom Petrom, ktorého strelu však famózne zneškodnil Ivan Fedor. Hlavne jeho zásluhou sa tak zápas posunul do predĺženia. V ňom mal najskôr gól na hokejke hosťujúci Goga, opäť sa však zaskvel Fedor. Nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane, kedy po 43 sekundách pridaného času rozhodol po krásnej prihrávke Richarda Šechného Vladimír Urban. Jeho presný zásah tak rozhodol o tom, že v stredu bude mať Dukla prvý mečbal k postupu do semifinále. Po skončení stretnutia si diváci mohli priamo na štadióne prostredníctvom premietacieho plátna vychutnať duel kvalifikačnej fázy zimnej olympiády v Soči. Ten pre nich pripravila predajňa Fann Sport a hokejový klub HK Dukla Michalovce, no Slováci divákov príliš nepotešili, keďže v bratovražednom súboji podľahli Čechom 3:5 a s turnajom sa tak rozlúčili.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva  2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0) - stav štvrťfinálovej série 2:1
Góly: 40. Žemba (Takáč, Jankovič), 61. Urban (Šechný, Drotár) - 43. J. Petro (Goga, Srnka)
Vylúčení: 5:5, navyše Lažo 5+DKZ údery. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefik - Vyoral, Frimmel. Divákov: 1500.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, V. Urban, Stríž, Pástor, Žemba, Banovský, Kmiť - Drotár, Šechný, Lažo - S. Takáč, Palovčík, Jankovič - Cmorej, Linet, Čavrk - Kubiš, Majerník, Čížek.
HC 07: Košarišťan - Styk, Mačkovič, Hataš, Neumann, Z. Tóth, Pač, Teper, Rosandič - Hegyi, Buda, Goga, J. Petro, Srnka, Žilka, Mahdalík, Graham, Dolník, Fekiač, Jánošík, Zorvan.



Uverejnené: 18.02.2014 19:48:08

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623