files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla stratila trojgólové vedenie - rozhodne sa v piatok v Detve

Hokejisti HK Dula Michalovce Michalovce prehrali vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série prvej hokejovej ligy, keď na domácom ľade podľahli tímu HC 07 Detva hladko 3:8, hoci po prvých desiatich minútach viedli 3:0. Osemgolový uragán HC 07 znamená, že stav v sérii sa vyrovnal na 2:2 a o postupujúcom do semifinále sa rozhodne v piatok 21. februára na ľade Detvy.

Kto nevidel neuverí, no a kto zase videl, určite nato dlho nezabudne. Presne takýto divoký zápas včera odohrala michalovská Dukla. Tá viedla po desiatich minútach 3:0, no potom prišiel doslova gólový uragán Detvy, ktorý znamená, že Zemplínčania nevyužili prvý postupový mečbal a o postupujúcom do semifinále sa rozhodne v piatok na ľade Detvy.

V úvode duelu to na takýto rezultát vôbec nevyzeralo. Michalovčania totiž začali výborne. Už v štvrtej minúte zdvíhali ruky nad hlavu, no po strele Kubáta puk prešiel iba sieťou na bočnej strane bránky hostí. O minútu neskôr však už ich radosti nič nebránilo, keď únik dvoch na jedného v úvodný presný zásah zápasu pretavil Samuel Takáč (1:0). Dukla bola na koni a v 8. minúte hosťujúci golman Orčík, ktorý nahradil zraneného Košarišťana, vyťahoval po strele Palovčíka puk zo siete po druhýkrát. No a keď už o niekoľko sekúnd neskôr skóroval aj Majerník, na hostí by v tom čase nik nestavil ani deravý groš. To, čo sa však dialo v nasledujúcich minútach sa len tak ľahko nevidí. Hokejoví priaznivci na štadióne sa veľmi čudovali a nakoniec im zostali iba oči pre plač. Po treťom inkasovanom góle si zobrali hostia oddychový čas a ten ich nakopol k vynikajúcemu výkonu. V druhej polovici prvej tretiny totiž začali oveľa lepšie korčuľovať. Nakopol ich gól Davida Grahama na 3:1, ktorý doklepol strelu Fekiača. Následne hostia zahrávali presilovú hru, v ktorej mohli štvrtýkrát inkasovať, strela Palovčíka, ale tesne minula bránu Orčíka. Nedáš  - dostaneš sa opäť raz potvrdilo na druhej strane, keď Patrik Fekiač doklepol puk za Fedorov chrbát po druhýkrát (3:2). V úvode druhej tretiny bolo dokonca vyrovnané. Od červenej čiary napriahol hosťujúci Haťaš a jeho strela na prekvapenie všetkých a hlavne brankára Dukly Fedora skončila v sieti. Od tohto momentu si Michalovčania vypracovali tlak, góly však padali na druhej strane. Najskôr mohol Dukle prinavrátiť vedenie Branislav Jankovič, ktorého dve strely len tesne minuli detviansku svätyňu a následne z čistej šance nepresne mieril aj Miloš Palovčík. Trest na seba nenechal dlho čakať. V 37. minúte najskôr Srnka poslal hostí do vedenia, no a minútu pred koncom druhej časti vyštval z michalovskej brány Ivana Fedora, ktorému zápas absolútne nevyšiel, piatym gólom Juraj Petro. Kto očakával v záverečnej časti obrovský nápor domácich, musel sa len pozerať. Tí síce začali aktívne, no hostia ich prakticky do ničoho nepúšťali. Michalovčania v úvode nevyužili presilovú hru a po nej to už s nimi išlo dole z kopca. Hneď po skončení presilovky unikol Ivan Zorvan, ktorý vsietil šiesty gól hostí (3:6). Duklu ešte viac zrazil do kolien Martin Drotár, po ktorého zákroku ho rozhodca vylúčil na päť minút plus dokonca zápasu a navyše dostal aj trest v hre, čo znamená, že v piatok v zápase o všetko bude chýbať. Jednoducho hrajúci hostia do konca zápasu ešte dvakrát rozvlnili sieť za náhradným golmanom Dukly Tomášom Petrom, a tak sa o postupujúcom rozhodne v piatok na ľade Detvy.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:8 (3:2, 0:3, 0:3) 
Góly: 5. Takáč (Šechný), 8. Palovčík (S. Takáč, Jankovič), 9. Majerník (Kubiš) - 11. Graham (Fekiač), 18. Fekiač (Graham, Zorvan) pres/1, 23. Hataš (J. Petro), 37. Srnka (Rosandič, Petro), 39. J. Petro (Goga, Srnka), 47. Zorvan (Srnka, Dolník), 49. Goga pres/1, 52. Rosandič (Hataš, Mahdalík) pres/2
Vylúčení: 2:6, navyše Šechný trest do konca zápasu za nešportové správanie, Drotár 5+DKZ plus trest v hre za napadnuti hlavy a krku - Goga trest do konca zápasu za nešportové správanie.
Presilovky: 0:3.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: D. Konc - Ščensný, R. Gavalier.
Divákov: 1490.
HK DUKLA: Fedor (39. T. Petro) - Kubát, Šeliga, Stríž, V. Urban, Pástor, Žemba, Banovský - Kmiť, Šechný, Drotár - S. Takáč, Palovčík, Jankovič - Cmorej, Linet, Čavrk - J. Kubiš, Majerník, Čížek.

HC 07: Orčík - Styk, Mačkovič, Hataš, Neumann, Z. Tóth, Pač, Teper, Rosandič - Hegyi, Buda, Goga, J. Petro, Srnka, Žilka, Mahdalík, Graham, Dolník, Fekiač, Jánošík, Zorvan.




Uverejnené: 20.02.2014 09:29:05

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623