files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla bola blízko k postupu, rozhodne piaty zápas

Z neba do pekla sa dostali v priebehu jedného zápasu michalovskí hokejisti. Tí po utorkovej výhre 2:1 po predĺžení mali vo štvrťfinálovej sérii play-off prvej hokejovej ligy proti Detve postupový mečbal. Ten však vo štvrtom duely doslova premrhali a po prehre 3:8 rozhodne o postupujúcom do semifinále piaty zápas, ktorý sa však už uskutoční na ľade ich súpera.

Výborný vstup zatienilo osem inkasovaných gólov

Na hladkú prehru Dukly (mimochodom najvýraznejšiu v tejto sezóne) to však v úvode súboja vôbec nevyzeralo. V predchádzajúcich troch dueloch týchto súperov padli zhodne po tri góle a keď už v prvej desaťminútovke štvrtého súboja videli diváci tri góly v sieti hostí, zdalo sa, že o postupujúcom je rozhodnuté. Omyl. Hostia totiž výrazne zdvihli hlavy, začali lepšie korčuľovať, no najdôležitejšie bolo, že boli veľmi efektívni v koncovke. V úvode druhej tretiny sa im podarilo zrušiť trojgólové manko a odvtedy pevným krokom kráčali za víťazstvom. Na góly v michalovskej sieti premenili prakticky všetko na čo siahli a gólom by sa skončila pravdepodobne aj ich strela z tribúny... „Ten vstup do zápasu bol naozaj výborný. Chceli sme na súpera vybehnúť a to aj stalo. Dali sme tri góly, boli sme na koni. Vyzeralo to naozaj perfektne,“ uviedol po stretnutí strelec prvého gólu Dukly Samuel Takáč. Čo sa stalo, že od desiatej minúty prehrali následných päťdesiat minút hracieho času 0:8, si nevedel vysvetliť ani on. „To vedenie nám asi uškodilo. Naozaj neviem čo sa stalo, že sme stratili takýto zápas. Prestali sme hrať to, čo sme hrali prvých desať minút. Súperovi pomohli dva zlepené góly ešte v prvej tretine. To neboli situácie, v ktorých by nás nejako rozobrali, boli to také „poťa“ góly, no aj tie platia.

Príšerná efektivita

Osem gólových rán priamo do srdca michalovského fanúšika. Ten už pri vedení 3:0 pozeral skôr nato, kto bude semifinálovým súperom Dukly, no žiaľ, stal sa opak. Ktorý z inkasovaných gólov bol podľa Samuela Takáča rozhodujúci pre víťazstvo hostí? „Uvedomujeme si, že sme tento zápas pustiť z rúk nemali. Určite sme však neboli horším tímom. My sme svoje šance nevyužili, zatiaľ čo oni by dnes dali gól asi zo všetkého. Podľa mňa bol veľmi dôležitý tretí vyrovnávajúci gól. Ten hostia zaznamenali od červenej čiary a to nás úplne dorazilo. Zatiaľ čo im po ňom narástli krídla.“

Za vyrovnaného stavu mali viac streleckých príležitosti rozhodnúť zápas práve domáci. Tí ale svoje šance na gól nepremenili, navyše najlepší deň nevychytili ani ich brankári. „Určite nechcem všetku vinu hádzať na nich. Za prehru sme zodpovední všetci spoločne. Ja si nemyslím, že nás nepodržali. Takisto sme im nepomohli ani my. Nedá sa to zvaliť len na nich, prehrali sme totiž všetci,“ podotkol kmeňový hráč HK Popradu, ktorý v Michalovciach pôsobí v rámci striedavého štartu. Podľa jeho ďalších slov sa aj po vyrovnaní dalo niečo so zápasom urobiť. „Rozhodne áno! My sme tomu aj išli v ústrety, vypracovali sme si viacero šancí, no góly dával súper. Veľmi dôležité boli jeho góly na 3:4 a 3:5 v závere druhej tretiny. V tej poslednej časti sme si hovorili, že musíme ísť ďalej a tie góly prídu. Bohužiaľ, ako ste videli neprišli a hostia nás dorazili ďalšími troma gólmi. Dnes boli naozaj príšerne efektívni.“

Rozhodne piaty zápas

Sériu medzi po základnej časti štvrtou Detvou a piatymi Michalovcami tak bude musieť rozuzliť až piaty rozhodujúci zápas. Obidvaja súperi si totiž priviezli po jedno víťazstve zo súperovho ľadu. Zápas, ktorý rozhodne o predĺžení sezóny sa uskutoční v piatok v Detve. „Musíme tu našu prehru hodiť za hlavu. Je to play-off a to rozhodujú detaily. Teraz nás čaká piaty duel v Detve. Už ide o všetko, môže to byť posledný zápas v sezóne. Tak k tomu musíme aj pristúpiť. Hoci sme sa tam nechceli vracať, musíme tam predsa ísť. Už sme tam raz vyhrali a ja verím, že to môžeme dosiahnuť opäť. Som o tom presvedčený, že aj keď je tam špecifické prostredie, vyhrať sa tam dá,“ presvedčivo poznamenal Samuel Takáč.  Súperi sa už poznajú a prekvapenia zrejme môžeme vylúčiť. Čo by malo na húževnatého súpera platiť. „Jednoznačne musíme hrať takú hru, čo sme hrali prvých desať minút štvrtého stretnutia. Jednoducho im musíme vnútiť náš štýl hry. Vtedy máme obrovskú šancu na úspech,“ dodal na záver dvadsaťdvaročný odchovanec popradského hokeja.

Naša poznámka

Hlavu hore Dukla!

Zápas o bytie či nebytie. Toto sme počuli z úst hráčov HC 07 Detva po utorkovom stretnutí, ktoré nešťastne prehrali 1:2 po predĺžení. Mladí hráči stredoslovenského klubu túto psychickú záťaž zvládli a vynútili si rozhodujúci piaty zápas. Výhrou 8:3 vrátili Michalovčanom prehru z ich ľadu a o postupujúcom sa rozhodne v piatok u nich. Čo sa vlastne stalo s tímom, ktorý vedie 2:1 na zápasy a v deviatej minúty štvrtého duelu 3:0? Michalovská Dukla proste nevyužila psychickú výhodu, ktorá sa teraz prenesie na ich súpera. Ten bude hrať doma, pred vlastnými fanúšikmi a v prípade výhry si predĺži sezónu. Môže to mať však aj obrátený efekt a na hráčov Detvy to môže zapôsobiť podobne tak, ako to zapôsobilo na Michalovčanov. Práve tento fakt dáva šancu aj michalovskej Dukle. Pred začiatkom štvrťfinálovej série sa hovorilo, že keď chceme postúpiť ďalej, musíme aspoň raz vyhrať u súpera. To sa aj stalo, no domácim nezdarom Dukla stratila obrovskú výhodu. Nikde však nie je napísane, že ju nemôže získať opäť. Každý zápas je iný a sme o tom presvedčení, že zverenci trénera Dušan Kapustu takí efektívni, ako boli v stredu, doma určite nebudú. Aj na nich totiž teraz bude ťarcha postupu a predĺženia si sezóny. Už pôjde o všetko a pri pohľade na skúsenosti sú na tom určite lepšie Michalovčania. Aj preto, hlavu hore Dukla!

Peter Brendza



Uverejnené: 20.02.2014 17:56:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.