files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla odhodlaná ukončiť sériu doma

Hokejisti HK Dukla splnili svoj cieľ, s ktorým cestovali na úvodný semifinálový dvojzápas prvej hokejovej ligy. Už v prvom stretnutí totiž zvíťazili na ľade HK Trnava 5:3, no a po výhre domácich Gladiátorov 2:0 v druhom súboji sa vyrovnaná séria presúva do Michaloviec. Tu sa uskutoční v piatok 28. februára tretí a v sobotu 1. marca aj jej štvrtý duel, a v nich už môže jeden z tímov rozhodnúť o postupe. Michalovčania veria, že jedno víťazstvo z vonku potvrdia a do Trnavy na rozhodujúci piaty zápas už cestovať nebudú.

Michalovskí hokejisti dokázali to, čo sa im podarilo vo štvrťfinálovej sérii proti Detve, keď na ľade súpera vyhrali jeden zápas a doma tak môžu rozhodnúť o svojom postupe do finále. „Určite to boli dva fyzicky ťažké zápasy. Hralo sa totiž dosť do tela. V tom prvom zápase nám veľmi dobre vyšiel úvod, keď sme sa ubránili súperovým presilovkám a následne gólovo udreli. Súperovi sa síce podarilo vyrovnať, no v závere druhej tretiny sme strelili veľmi dôležitý druhý gól. Trnavčania síce opäť vyrovnali, záver však patril nám, keď sme dvoma rýchlymi gólmi definitívne strhli dôležité víťazstvo na svoju stranu,“ uviedol útočník HK Dukla Peter Čížek, ktorý sa na víťazstve 5:3 podieľal dvoma presnými zásahmi.

V druhom súboji už Dukla taká úspešná nebola. Hneď v úvodnej desaťminútovke dvakrát v oslabení inkasovala a keď následne zatiahol brankár HK Trnava Miroslav Hála roletu, na svete bol výsledok 2:0 a vyrovnanie série na 1:1. Čím to bolo, že Michalovčania nápor súpera v prvom stretnutí, keď boli unavení po dlhej ceste zachytili a v druhom, keď žiadnu cestu neabsolvovali nie? „Skôr by som povedal, že sme boli viac oddýchnutí na ten prvý duel. V tom druhom sme už mali jeden zápas v nohách. Jednoducho sme nezachytili úvod a potom sme sa už nevedeli dostať do zápasu. Ich brankár zachytal veľmi dobre. Nevedeli sme dať kontaktný gól, ktorým by sme sa vrátili do zápasu. Keby sa tak stalo, určite by sme súpera dostali pod tlak, mohli by sme s tým výsledkom niečo spraviť, no aj napriek tomu je s jedným víťazstvom spokojnosť,“ zdôraznil Peter Čížek, ktorý verí, že si Zemplínčania sériu už doma ustrážia a na rozhodujúci piaty duel cestovať do Trnavy nechce. „To určite nie. Chceme rozhodnúť doma.“

Padne rekordná divácka návšteva?

Hráči michalovskej Dukly to však budú mať veľmi ťažké. Trnava je totiž jediným súperom, ktorého v základnej časti doma nezdolali, keď jej dvakrát zhodne podľahli 1:2 (raz to bolo po predĺžení). „Vtedy tu prišiel súper jednoznačne brániť stredné pásmo a z toho vyrážal do protiútokov. Padlo v nich veľmi málo gólov. Zlomíme to jedine poctivým prístupom. Musíme hrať jednoducho, dodržiavať systém, na ktorom sme sa dohodli a byť skrátka trpezliví pri premieňaní šancí,“ podotkol útočník druhej michalovskej lajny Peter Čížek, ktorý je presvedčený, že s podobnou taktikou, ako v predošlých zápasoch, prídu Trnavčania aj v piatok či sobotu. „Ich hra je založená predovšetkým na tom bránení. Ten druhý zápas v sérii im to išlo celkom dobre. My však musíme urobiť všetko preto, aby sme na nich vytvorili tlak a z toho budú určite ústiť ich chyby.“

S jedlom rastie chuť. To isté si určite hovorí aj michalovský fanúšik. Ten síce po viacerých nepresvedčivých výsledkoch v sezóne viackrát na Duklu zanevrel, keď sa návštevy hokejových stretnutí vôbec nepodobali tým z minulej sezóny, no zlepšená výkonnosť a súboje vyraďovacej časti sú určite lákadlom. Aj preto sa v piatok a sobotu očakáva rekordná tohtosezónna návšteva. Dosiaľ najviac divákov si našlo cestu na hokejový štadión v stretnutí 10. kola, v ktorom Dukla podľahla práve Trnave. Túto prehru videlo 1685 divákov. Hranica 2000 divákov v tejto sezóne odoláva a odolala aj vo štvrťfinálových dueloch. Bolo to však spôsobené aj tým, že jeden z duelov sa začal o hodinu skôr, navyše sa hralo v strede týždňa a takisto to malo súvis aj s tým, že práve vtedy vrcholili hokejové boje na olympiáde v ruskom Soči. Teraz už divákovi nebráni nič. Záver týždňa a navyše aj atraktívnosť play-off zápasov zrejme spôsobí, že sa tohtosezónny divácky rekord bude priadne otriasať v základoch. „Ja verím, že diváci si na štadión cestu nájdu. Aj touto cestou by som ich chcel pozvať na štadión, aby nám svojimi hlasivkami pomohli k postupu do finále,“ dodal na záver odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.02.2014 14:45:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.