files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po slabom výkone prehrala, v sobotu odvracia prvý mečbal

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v treťom semifinálovom stretnutí play-off prvej hokejovej ligy na domácom ľade s tímom HK Trnava 2:4 a Trnavčania sa tak v sérii ujali vedenia 2:1. V sobotu 1. marca o 17.00 tak bude Dukla odvracať prvý postupový mečbal.

V treťom smifinálovom stretnutí sa hral bojovný hokej, v ktorom lepší výkon predviedli hostia. Hráči domácej Dukly sa nemohli dostať do zápasu a aj keď si vypracovali gólové šance, tie spoľahlivo likvidoval golman trnavského HK Miroslav Hála. Štvorgólové manko síce Dukla skresala na dva góly, na viac sa jej hráči však už nezmohli. Čiernou škrvnou tvrdého, no férového duelu, bol pozápasový konflikt medzi funkcionármi Trnavy a divákmi. Vo vzduchu nelietali len tvrdé slová, ale aj päste či kopance. Keď to hosťujúci hráči videli, okamžite išli brániť svojich funckcionárov, čím sa dopustili útoku na diváka, ktorý automaticky znamená trest v hre. Trojica Reho, Rosa a Lisoň si teda v sobotu vo štvrtom zápase určite nezahrá.

Michalovskí hokejisti síce vo svojich predzápasových vyjadreniach mali úsilie na domácom ľade ukončiť semifinálovú sériu, no to ostalo pravdepodobne v šatni. V ich hre bol totiž vidno obrovský krč, ktorý neprekonali až do záverečného klaksónu. V úvodnej tretine ich hostia prakticky do ničoho nepustili a sami si vytvorili niekoľko príležitosti, ktoré doslova "smrdeli" gólom. Už v 5. minúte mohol otvoriť skóre Martin Kovaľ, jeho strela však tesne minula Fedorovu bránu. Na druhej strane sa do dobrej šance dostal Peter Cmorej, po ktorého strela zvonila žŕdka Hálovej brány a následne po individuálnej akcii trafil do brankára hostí aj Tomáš Banovský. V 14. minúte hlavný rozhodca Novák vylučoval po prvýkrát v stretnutí, keď na trestnú lavicu putoval Richard Šechný. Domáci sa síce zubami - nechtami ubránili, keď Fedor ukradol Baranovi gól na bránkovej čiare, no po skončení oslabenia unikol Martin Kovaľ a otvoril skóre zápasu - 0:1.

Ani v druhej tretine Michalovčania svojho súpera príliš nepritlačili. Ideálnu možnosť na vyrovnanie mali počas presilovky pri vylúčení Urbana Dema, no túto časť zahrali veľmi zle a po jej skončení prišiel z ničoho nič trest na druhej strane, keď sa presadil Lisoň (0:2). Hostia sa dostali týmto presným zásahom na koňa a následne trestali chyby michalovskej obrany. Tých bolo v dnešnom stretnutí naozaj požehnane. V 32. minúte hostia prečíslili Duklu a Martin Kovaľ upravil gólom na 3:0, čím vyhnal Ivana Fedora z michalovskej brány. Jeho náhradník Karěl Nemec si dlho čisté konto neudržal. Už o minútu neskôr totiž domáci zle striedali a hosti využili prečíslenie zásluhou Barana na štvrtý gól (0:4). Obarená Dukla sa nezmohla prakticky na nič a aj keď sa viac zdržiavala v útočnom pásme, ich tlak bol jalový a čo prešlo, s tým si poradil brankár "gladiátorov" Miroslav Hála.

Michalovčania vykresali iskričku nádeje v úvode tretej tretine, keď počas presilovky o dvoch hráčov prelomil Hálovo prekliatie Martin Drotár (1:4). Domáci si aj v ďalších minútach vytvorili tlak, góly však neprichádzali. Až tri minúty pred koncom unikol počas vlastného oslabenia Štefan Majerník, ktorý upravil na konečných 2:4. Na výsledku už nič nezmenila ani vyše stosekundová domáca power-play.

HK Dukla Michalovce - HK Trnava 2:4 (0:1, 0:3, 2:0)
Góly: 41. Drotár (Šechný, Kmiť) pres/1, 57. Majerník oslab/1 – 17. Kovaľ (Loydl), 28. Lisoň (Baran, Rosa), 32. Kovaľ (Baran), 33. Baran (Lisoň, Demo)
Vylúčení: 9:11, navyše Rosa, Reho, Lisoň (všetci traja Trnava) trest v hre za útok na divákov.
Presilovky: 1:0.
Oslabenia: 1:0.
Rozhodovali: Novák – Gavalier, Smerek. 
Divákov: 1700.
HK DUKLA: Fedor (32. Němec) - Kubát, J. Šeliga, Stríž, Urban, Pástor, M. Žemba - Kmiť, R. Šechný, Drotár - Kubiš, Palovčík, M. Hinďoš - Cmorej, Majerník, Čížek - M. Schnelly, Banovský.
HK: Hála - Reho, Poláček, Demo, Hluch, P. Hano, Loydl - R. Jurák, M. Čunderlík, M. Dudáš - Lisoň, M. Baran, D. Rosa - Kovaľ, D. Schmidt, Kluka - D. Božik, Mil. Grman.

Ďalší program v semifinálovej sérii
4. zápas: Michalovce - Trnava (sobota 1. marec o 17.00)
Prípadný 5. zápas: Trnava - Michalovce (pondelok 3. marec)



Uverejnené: 28.02.2014 21:26:34

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623