files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla odvrátila prvý finálový mečbal, V Trnave pôjde o všetko

Hokejisti HK Dukla Michalovce po úplne odlišnom výkone, aký podali v treťom zápase semifinálovej série play-off, zvíťazili vo štvrtom súboji hladko 8:2 a vyrovnali tak stav série s tímom HK Trnava na 2:2. O tom, kto vyzve vo finále víťaza základnej časti a víťaza posledných dvoch prvoligových ročníkov družstvo HC 46 Bardejov, sa rozhodne v súboji kto z koho, v pondelok 3. marca na ľade Trnavy.

Po treťom dueli, v ktorom zvíťazili hráči Trnavy 4:2, sa museli Michalovčania hlavne psychicky nastaviť na to, že ďalšie zakopnutie s týmto tímom bude pre nich znamenať koniec sezóny. Vyrovnali sa s tým výborne. Hneď v úvode zatlačili svojho súpera a už v tretej minúte otvorili skóre zápasu, keď Miroslava Hálu prekonal Peter Čížek. „Určite to nebolo pre nás ťažké motivovať sa po prehre na štvrté stretnutie. Vedeli sme, že to bude ťažké a takisto sme mali v mysli, že to môže byť pre nás koniec sezóny. Povedali sme si, že ešte nemôže byť koniec a musíme dať do toho všetko. Nechceli sme sa so súťažou lúčiť už teraz a som rád, že sme dali do toho všetko, čo sa potom premietlo do konečného výsledku,“ zdôraznil po zápase Peter Čížek. Ten bol naozaj pri chuti, keď zaznamenal hetrik, ku ktorému pridal aj dve asistencie. „Je to aj o tom, komu sa v dotyčnom zápase darí. Teraz sa darilo našej formácii, ďalší zápas môžu potiahnuť druhí,“ podotkol útočník tretej michalovskej lajny, ktorá bola v sobotu pri šiestich góloch Dukly.

Peter Čížek otvára skóre zápasu

Spoliehať sa aj na skúsenosti

Čím to podľa neho je, že Michalovčania ukázali jednu zo svojich tvári v piatok a druhú v sobotu? „Tak to neviem povedať, prečo to tak je. Keby sme to vedeli, vyhráme aj v piatok a sme vo finále. V treťom súboji sme dostali gól prví ako my a tým sa dostal súper na koňa. Následne bolo pre nás ťažké vrátiť sa do stretnutia a možno aj to ovplyvnilo našu prehru. Na druhej strane sme my dnes dali rýchly gól, na ktorý síce hostia stihli odpovedať, no od druhej tretiny sme boli lepším mužstvom,“ podotkol Peter Čížek, podľa ktorého slov mohlo výsledok štvrtého zápasu ovplyvniť aj to, že Trnavčania museli nastúpiť bez troch potrestaných hráčov. „Určite nám to pomohlo. Súper bol oslabený o troch hráčov, čo sa na ich výkone samozrejme muselo prejaviť. Po pravde, ani neviem, čo sa tam vlastne stalo. My sme sa až v šatni o všetkom dopočuli. Teraz odobrali registračku ďalšiemu Trnavčanovi za inzultáciu rozhodcu a tak by nemal hrať v pondelok,“ poznamenal michalovský útočník. Podľa jeho slov by za skratom trnavských hráčov mohlo byť nedostatok skúseností. O tie by sa chceli opierať Michalovčania aj v rozhodujúcom piatom stretnutí na ľade Trnavy. „Dúfam, že to bude faktor, ktorý by mohol rozhodnúť. My máme v našom rade viacero hráčov, ktorí hrávali Extraligu a s takýmito stretnutiami máme teda viacej skúseností.“

Cestujú deň vopred

Michalovčania tak prelomili trnavskú kliatbu na vlastnom ľade, keďže s týmto súperom v tomto ročníku doma prehrali všetky tri zápasy a získali v nich akurát jeden bod za prehru 1:2 po predĺžení. „To sme si vôbec nebrali do hlavy. Išli sme do toho s cieľom vyhrať a vrátiť sériu do Trnavy,“ uviedol Peter Čížek. Podľa jeho ďalších slov sa teraz psychická ťarcha dostáva na pleciach mladých Trnavčanov. „Je to podobné, ako v našom štvrťfinále s Detvou. Oni hrajú doma, my už nemáme čo stratiť. Teraz bude tlak na nich. Keď chcú postúpiť musia zvládnuť domáci duel, čo niekedy nie je ľahké, o čom sme sa mohli presvedčiť aj my v treťom zápase. Určite sa posnažíme disciplinovaným výkonom zabojovať o postup do finále, ktoré nás veľmi láka. Pevne dúfam, že v nedeľu si dobre oddýchneme a zopakujeme výkon zo štvrtého zápasu aj v Trnave. Keď sa tak stane, víťazstvo by pre nás nemuselo byť nedosiahnuteľné,“ podotkol strelec hetriku, ktorý verí, že si niečo nechal aj na pondelok. „Samozrejme! Je však jedno, kto strelí gól, dôležité je víťazstvo tímu. Ten štvrtý zápas bol dobrý aj nato, že sme strelili osem gólov a dokázali si, že aj ten Hála je prekonateľný a že je to takisto len človek.“ My len dodajme, že Michalovčania nenechávajú nič na náhodu a do Trnavy vycestujú už deň vopred, čiže v nedeľu.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.03.2014 14:49:50 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.