files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zvíťazila v Trnave a je vo finále!

Fantázia! Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v rozhodujúcom zápase semifinálovej série play-off prvej hokejovej ligy na ľade HK Trnava hladko 6:3 a v sérii tak zvíťazili 3:2 na zápasy. Po roku si tak znova zopakujú finále, v ktorom bude ich súperom víťaz posledných dvoch prvoligových ročníkov a víťaz základnej časti družstvo HC 46 Bardejov. Prvý zápas finálovej série, ktorá sa bude hrať na štyri víťazné súboje, je naplánovaný na štvrtok 6. marca sa odohrá na ľade Bardejova. Tam je naplánované aj druhé stretnutie série v piatok 7. marca. Následne sa séria presťahuje do Michaloviec, kde sa v pondelok 10. a utorok 11. marca uskutočnia tretí a štvrtý duel.

Michalovčania nastúpili s tým najlepším, čo mohli poskladať, teda aj so „skalickými“ posilami Miroslavom Lažom a Branislavom Jankovičom. Úvod zápasu o všetko sa niesol v miernejšom tempe. V jeho úvodnej desaťminútovke obidva tímy nevyužili po jednej presilovke, keď si v nich vypracovali iba polovičné šance. Trnavskú defenzívu oslabil v 10. minúte faulom Michal Kluka a jeho vylúčenie už Dukla potrestala. Najskôr síce Hála vychytal v čistej šanci Miroslava Laža, no potom už nestačil na zakončenie Jaroslava Kmiťa - 0:1. Strelený gól dal Michalovčanom kľud na hokejky a hneď po ňom sa do streleckej listiny mohol zapísať aj Štefan Majerník, ktorý však tečoval Čížekovu strelu tesne vedľa michalovskej brány. V 16. minúte ale už center tretej lajny nezaváhal. Hála síce kryl Takáčovu jedovku, no následne Majerník už nemal problém zasunúť puk do prázdnej brány (0:2). Domáci sa snažili urobiť niečo s priebehom zápasu, no v 18. minúte zabudli na zadné vráta a nebyť brankára Hálu, ktorý zneškodnil strelu Šechného, mohli pykať opäť. 

Do druhej tretiny si domáci hráči preniesli presilovku za faul Palovčíka a keď bol na jej začiatku vylúčený aj Šeliga, zahrávali viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov. V nej si vytvorili obrovský tlak, navyše po jednom z úspešných zákrokov sa zranil aj brankár Ivan Fedor, ktorý bol následne dlhšie v opatere lekára. Chvíľu po ubránení si Trnavčania opäť vytvorili tlak a Jaroslav Kmiť putoval za hákovanie na trestnú lavicu. Najskôr mali síce Michalovčania pri Rehovej strele šťastie, no chvíľu potom už Jurák prekonal Fedora – 1:2. Trnavčania sa ihneď po góle doslova „zakusli“ do Dukly, no tej vyšiel učebnicový brejk a v 27. minúte bol na jeho konci Štefan Majerník – 1:3. Hneď po vhadzovaní však ušiel Roman Jurák a strelou popod betóny prestrelil Fedora – 2:3. V ďalších minútach tempo hry mierne upadlo a väčší ruch nastal až pri vylúčení domáceho Lisoňa. Dukla na dve minúty doslova zamkla Trnavčanov a v závere presilovky sa od modrej presadil Ján Šeliga – 2:4. Trnavčania sa v záverečných minútach druhej tretiny snažili znížiť. Najskôr z jednej trestuhodne minul Loydl a potom Fedor brilantne lapačkou zlikvidoval strelu Reha. V závere ale opäť zabudli na obranu, Reho stratil puk na modrej, Hála síce zastavil strelu Šeligu, no nevšimol si, že puk nemá pod kontrolou a Hinďoš ho dorazil do opustenej brány – 2:5.

Piaty inkasovaný gól nenechal chladným golmana Miroslava Hálu, ktorého tak Michalovčania po prvýkrát v sezóne vyhnali z brány, keďže tretiu tretinu začal už jeho náhradník Ivan Petrovič. Táto časť však už nič nezmenila na tom, že michalovská Dukla sa po roku opäť predstaví vo finále prvej hokejovej ligy. Skúsený tím v pohode držal mladých Trnavčanov ďaleko od svojej brány. Aj napriek tomu sa domácim podarilo vykresať iskričku nádeje, keď vo vlastnom oslabení skóroval Čunderlík - 3:5. Na jeho gól však hneď po dvadsiatich sekundách odpovedal Branislav Jankovič, ktorý definitívne zložil domácich na kolená - 3:6. V samom závere ešte hlavný rozhdoca Jonák neuznal čistý gól Maroša Žembu, ktorý nevidel na štadióne asi iba on, no ani to nezabránilo obrovskej radosti michalovských hokejistov po skončení posledných sekúnd zápasu.

HK Trnava - HK Dukla Michalovce 3:6 (0:2, 2:3, 1:1) - konečný stav série 2:3.
Góly: 26. Jurák (Reho, Poláček) pres/1, 27. Jurák (Poláček), 55. Čunderlík (Baran) oslab/1 – 11. Kmiť (Lažo, Kubát) pres/1, 16. Majerník (Takáč, Čížek), 27. Majerník (Čížek, Jankovič), 35. Šeliga (Lažo, Šechný) pres/1, 39. Hinďoš (Šeliga), 55. Jankovič (Palovčík, Hinďoš) pres/1.
Vylúčení: 5:7.
Presilovky: 1:3.
Oslabenia: 1:0.
Rozhodovali: Jonák - J. Tvrdoň, Výleta.
Divákov: 2022.
HK: Hála – Reho, Poláček, Ja. Macháč, Hluch, P. Hano, Loydl – R. Jurák, M. Čunderlík, Mi. Dudáš – Lisoň, D. Schmidt, M. Baran – Kovaľ, Lezo, Trokan – Kluka, Mil. Grman, D. Rosa – D. Božik.
HK DUKLA: Fedor – Kubát, J. Šeliga, Pástor, V. Urban, Drotár, M. Žemba – Lažo, R. Šechný, Kmiť – S. Takáč, Palovčík, M. Hinďoš – B. Jankovič, Majerník, Čížek – J. Kubiš, Stríž, Cmorej – M. Schnelly.



Uverejnené: 03.03.2014 19:34:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.