files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na úvod finále s futbalovou prehrou

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v prvom finálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy na ľade HC 46 Bardejov futbalovým výsledkom 0:1, keď o víťazstve Šarišanov rozhodol v úvode tretej tretiny Ladislav Ščurko. Bardejovskí hokejisti sú tak bližšie k majstrovskému hetriku, keď sa v sérii ujali vedenia 1:0. Druhý zápas finálovej série je na programe v piatok 7. marca a odohrá sa opäť v Bardejove (17.30). Následne sa séria presťahuje do Michaloviec, kde sa v pondelok 10. a utorok 11. marca odohrá jej tretí a štvrtý duel.

V prvej tretine sa hral zaujímavý hokej z oboch strán, ktorému chýbalo iba to pravé korenie, čiže góly. Už v 4. minúte hákoval v samostatnom úniku Michal Pástor Ondreja Gmittera a jeden z dvojice hlavných rozhodcov Tomáš Orolín neváhal, a nariadil trestné strieľanie. Bardejovský útočník sa v ňom však príliš ukvapil a Ivan Fedor si s prehľadom s jeho pokusom poradil. Na druhej strane mohol otvoriť skóre Anton Čavrk, ktorý však mieril iba do dobre postaveného Robina Blažíčka. V 10. minúte sa preštrikoval obranou hostí Jozef Mihálik, po ktorého strele zvonila horná žrdka michalovskej brány. Chvíľu nato nemieril presne v dobrej streleckej príležitosti aj Filip Vaško. V ďalších minútach zahrávali oba tímy presilové hry, no ani jeden z nich si čistú gólovú šancu nevypracoval.

Súboj obidvoch golmanov Robina Blažíčka na jednej a Ivana Fedora na druhej strane, s hráčmi súperov pokračoval aj v druhej tretine. Už v prvej minúte tejto časti napriahol spomedzi kruhov Garip Saliji, Fedor jeho strelu vyrazil iba pred seba, no Ondrej Gmitter puk za jeho chrbát neupratal. Na druhej strane si Blažíček poradil so strelou Kubiša. V 29. minúte potiahol puk do pásme Majerník, posunul ho Šeligovi, ktorého zrazená strela sa dostala až ku Čížekovi, no ten minul opustenú bránu domácich. Ich odpoveď prišla takmer okamžite. Garip Saliji posunul puk Petrovi Boltunovi, jeho strelu ale perfektne pokryl Ivan Fedor. Gólové šance prichádzali na oboch stranách, no góly nie a nie padnúť. Na začiatku druhej desaťminútovky druhej tretiny to najskôr skúšal Maroš Žemba, ktorého strelu skryl Blažíček efektne do semaforu. Následne sa dvakrát zaskvel aj michalovský golman, keď lapačkou zasiahol pri strele Hričinu a v závere prvej tretiny zmaril aj pokusy Ščurka s Vaškom.

Keďže po dvoch tretinách bol bezgólový stav, čakalo sa, kto udrie ako prvý. Hneď na začiatku tretej tretiny sa to podarilo domácim. Už v 44. sekunde ušiel michalovskej obrane Ščurko, ktorý strelou pod hornú žrdku otvoril skóre prvého finálové zápasu (1:0). V ďalších minútach sa hráči Dukly snažili vyrovnať, no zakaždým narazili na pripraveného Blažíčka. Toho nedokázali prekonať ani v troch presilovkách, ktoré zahrávali v tejto časti. V 45. minúte mal vyrovnanie na hokejke Jakub Linet, no nepodarilo sa mu zdvihnúť puk, ako chcel a Blažíček ho bezpečne pokryl. Na druhej strane mohol zase rozhodnúť Hričina. Dukla mohla vyrovnať aj v 51. minúte, kedy si cestu do brány nenašiel ani puk z hokejky Miloša Palovčíka, no a keď tento center michalovskej druhej lajny zaváhal pri šanci aj o šesť minút neskôr, zápas sa skončil "futbalovo" 1:0 a takýmto výsledkom sa ujali vedenia v sérii domáci hokejisti.  

HK 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) -stav finálovej série 1:0
Góly: 41. Ščurko (Hopkovič, Kramár).
Vylúčení: 4:5, Drotár (M) 10. min nešportové správanie.
Presilovky: 0:0.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Jura, Orolín – Gavalier, Kalina
Divákov: 2000.
HC 46: Blažíček – Krčula, Takáč, Kramár, Hopkovič, Valentín, Gajdoš, Chovan, Slimák – Saliji, Boltun, Gmitter – Vaško, Ščurko, Hričina – Hajnik, Dancsák, Matis – Belušár, Mihalík, Šimčák.
HK Dukla: Fedor – Kubát, Šeliga, Urban, Pástor, Žemba, Drotár – Lažo, Šechný, Kmiť – Čavrk, Palovčík, Jankovič – Čížek, Majerník, Linet – Banovský, Stríž, Kubiš.

ĎALŠÍ PROGRAM FINÁLOVEJ SÉRIE
2. zápas: HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce (piatok 7. marec o 17.30)
3. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (pondelok 10. marec o 17.00)
4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (utorok 11. marec o 17.00)
Prípadný 5. zápas: HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce (štvrtok 13. marec o 17.30)
Prípadný 6. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (sobota 15. marec o 17.00)
Prípadný 7. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (pondelok 17. marec o 17.30)



Uverejnené: 06.03.2014 22:50:17

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623