files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Paráda! Dukla zvíťazila v Bardejove a vyrovnala sériu

Paráda, fantázia! Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v druhom finálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy na ľade HK 46 Bardejov 6:3 (2:1, 3:0, 1:2) a vyrovnali tak stav série na 1:1. Dva presné zásahy Michalovčanov zaznamenal Martin Schnelly, po jednom pridali Jaroslav Kmiť, Martin Drotár, Peter Cmorej a Miloš Palovčík. Finálová séria sa teraz presúva do Michaloviec, kde sa v pondelok 10. marca (17.00) odohrá jej tretí a v utorok 11. marca štvrtý (17.00) zápas.

Michalovská Dukla na ľade Bardejova opäť predviedla výborný výkon, tentoraz však k nemu pridali jej hráči aj strelené góly. Po zaslúženom víťazstve 6:3 tak vyrovnali stav finálovej série na 1:1 a domácim pripravili poriadne studenú sprchu...

Úvod zápasu sa vôbec nepodobal tomu, aký predviedli tímy v prvom finálovom súboji, kde sa čakalo na prvú chybu. Tentoraz to obe družstvá rozbalili naplno. Diváci na prvý gól vôbec nečakali dlho. Už v tretej minúte obkorčuľoval hosťujúcu bránu Alexander Valentín, ktorý naservíroval ideálny puk Martinovi Hajnikovi a ten otvoril skóre zápasu (1:0). Odpoveď Dukly nenechala na seba dlho čakať. O minútu neskôr Šechný vybojoval puk v strednom pásme, posunul ho Kmiťovi, ktorý v prečíslení dvoch na jedného vyrovnal na 1:1. Tento moment Michalovčanov nakopol a domácich úplne zmrazil. V ďalších minútach prvej časti mali totiž navrch Zemplínčania. Tí však viackrát doplatili na koncovku. Ešte predtým v 6. minúte prekorčuľoval klzisko Mihálik, no jeho prihrávku nedorazil do prázdnej brány Belušár. Od tohto momentu sa šance vyskytovali iba pred domácou bránou. Najskôr štvrtkový hrdina Robin Blažíček parádne zlikvidoval Šechného tutovku a následne na brankárovi domácich stroskotal aj Anton Čavrk. V 8. minúte však už Blažíček kapituloval. V strednom pásme vybojoval puk Banovský, jeho následnú strelu Blažíček síce kryl, no odrazený puk sa dostal k úplne voľnému Martinovi Schnellymu a ten poslal Duklu do vedenia (1:2). Tá mohla ešte do konca prvej tretiny svoj náskok zvýšiť. V koncovke ale postupne zlyhali Kmiť, Šechný, Drotár a v závere prvej tretiny opäť Čavrk. Do druhej časti si Michalovčania preniesli presilovku pri vylúčení Matúša Matisa a tú v 22. minúte využil Martin Drotár (3:1).

Tento moment Bardejovčanov ešte viac zrazil do kolien a Michalovčania úplne ovládli dianie na ľade. V 23. minúte síce Peter Cmorej nepremenil trestné strieľanie, no o sedem minút neskôr už tento útočník zaznammenal štvrtý gól Dukly, ktorým vyhnal Robina Blažíčka z brány, kde ho nahradil Matúš Andreanin. Aj ten sa musel rýchlo obracať, keď hneď po svojom príchode zmaril šancu Jaroslavovi Kmiťovi. Tri minúty pred koncom druhej tretiny nariadili v dnešnom zápase presní hlavní rozhodcovia trestné strieľanie aj na druhej strane, Matúš Matis však Fedora neprekonal. Domáci hokejisti tak pohŕdli šancou vrátiť sa do zápasu a kruto zato pykali. Už o tridsať sekúnd neskôr totiž zblízka Palovčík zvýšil už na 5:1 v prospech michalovskej Dukly. Záverečná tretina, v ktorej sa do bránky Bardejova opäť vrátil Robin Blažíček, sa už len dohrávala. V 42. minúte využil vo vlastnom oslabení chybu Ivana Fedora Ladislav Ščurko, ktorý tak vykresal pre domácich iskričku nádeje (2:5). Tá ale úplne zhasla o štyri minúty neskôr, keď definitívne rozhodol Martin Schnelly (2:6). V závere sa domácim podarilo už len kozmeticky upraviť svoju prehru. Opäť vo vlastnom oslabení našiel Ščurko ideálne meninového oslávenca Tomáša Hričinu a ten tak stanovil konečný výsledok na 3:6.   

HK 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce 3:6 (1:2, 0:3, 2:1) - stav finálovej série 1:1
Góly: 3. Hajnik (Valentín, Matis), 42. Ščurko (Hričina) oslab/1, 60. Hričina (Ščurko) oslab/1 – 4. Kmiť (Šechný), 8. Schnelly (Banovský), 22. Drotár (Šechný) pres/1, 30. Cmorej (Pástor, Majerník), 38. Palovčík (Čavrk), 46. Schnelly.
Vylúčení: 7:2.
Presilovky: 0:1.
Oslabenia: 2:0.
Rozhodovali: Lauff, Štefik – Bogdaň, Jobbágy.
Divákov: 1990.
HC 46: Blažíček (30. - 40. Andreanin) – Takáč, Krčula, Hopkovič, Kramár, Gajdoš, Valentín, Ľ. Chovan, Slimák - O. Gmitter, Boltun, Saliji - Hričina, Ščurko. F. Vaško - M. Matis, Dancsák, Hajnik - Šimčák, Mihálik, Belušár.  
HK Dukla: Fedor – Kubát, Šeliga, Urban, Pástor, Žemba, Stríž – Drotár, Šechný, Kmiť – Čavrk, Palovčík, Linet – Čížek, Majerník, Cmorej – Banovský, Schnelly, Kubiš.



Uverejnené: 07.03.2014 23:25:07

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623