files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra Dukly po samostatných nájazdoch, v sérii vedie Bardejov

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v treťom finálovom zápase play-off prvej hokejovej ligy na domácom ľade s víťazom základnej časti HC 46 Bardejov 2:3 po predĺžení a Bardejovčania sa tak v sérii ujali vedenia 2:1. Góly padali iba v druhej tretine, kedy na otvárací gól Maroša Žembu odpovedali hostia Marcelom Balážom s Petrom Boltunom a v závere tejto časti vyrovnal domáci Jakub Kubiš. V samostatných nájazdoch zaznamenal rozhodujúci presný zásah Garip Saliji. Finálová séria pokračuje aj zajtra, čiže v utorok 11. marca, kedy sa o 17.00 na michalovskom štadióne odohrá štvrtý zápas. 

Tretí finálový súboj priniesol vyrovnaný hokej výbornej úrovne, v ktorom sa nakoniec šťastie usmialo na Bardejovčanov, ktorí ho v zápase viackrát urazili. Poďme ale pekne po poriadku...

Od prvej tretiny sa hral útočný hokej a brankári obidvoch tímom museli byť v permanencii. V prvej časti boli aktívnejší hostia, no skóre mohli otvoriť Michalovčania. Už v druhej minúte spoza brány presne nahrával Cmorej a Maroš Žemba pohrdol úvodným gólom, keď jeho strelu zlikvidoval Blažíček. Na druhej strane musel byť na pozore domáci gólman Ivan Fedor, ktorý zlikvidoval samostatný únik Matúša Matisa. V 10. minúte dvojica hlavných arbitrov prvýkrát vylučovala, keď si na trestnú lavicu išiel sadnúť domáci kapitán Richard Šechný, Bardejovčania ale z tejto prevahy nič nevyťažili. O štyri minúty neskôr mohli udrieť Michalovčania. Čavrk sa najskôr predral až pred brankára hostí, lenže jeho strieľanú prihrávku nedorazil do siete Jaroslav Kmiť a o niekoľko sekúnd nato mu Linet posunul ideálne puk, jeho strela však skončila na betónoch Robina Blažíčka. V poslednej minúte zahrávali domáci hokejisti presilovú hru, paradoxne však v nej mohli inkasovať. Fedor ale opäť ostal pri úniku Ščurka pozorný. Na druhej strane zaujala ešte strela Martina Drotára, ktorý však mieril iba do dobre postaveného Blažíčka.

V úvode druhej tretiny ešte Michalovčania dohrávali presilovú hru, no okrem dobre mierenej strely Richarda Šechného, ktorú vytlačil Blažíček svojím betónom, nič nevymysleli. Po jej skončení ale prvýkrát v stretnutí udreli. V 23. minúte obišiel Majerník Blažíčka a spoza brány naservíroval ideálne Žembovi, pre ktorého nebol problémom dostať puk do siete (1:0). Odpoveď hostí nenechala na seba dlho čakať a už o tri minúty neskôr vyrovnal presnou strelou Marcel Baláž. Strelený gól hostí nabudil a v 32. minúte si strelu Boltuna zrazil do siete Štefan Majerník (1:2). Michalovská odpoveď však prišla bleskurýchle, keď už o minútu neskôr vyrovnal Jakub Kubiš (2:2). Ten istý hráč mohol v závere druhej časti poslať Duklu do vedenia, s jeho tvrdou strelou si ale Blažíček poradil.

Tretia tretina vyšla lepšie hosťom. Tí si vytvorili viacero gólových príležitostí, no zakaždým pohoreli na brankárovi Ivanovi Fedorovi. V 43. minúte unikol michalovskej obrane Hájnik, Fedor ale jeho šancu úspešne zlikvidoval. Na druhej strane zase obrana hostí zabudla na Majerníka, no ani on na Blažíčka nevyzrel. Michalovčania v defenzívy chybili častejšie, ako je ich zvykom, čo súper využíval na samostatné úniky. V nich však nepochodili najskôr Matis, potom aj Ščurko, ktorý nastrelil Fedorovu žŕdku a keď si michalovský golman poradil aj s únikom Gmittera, zápas putoval do predĺženia. Ani v ňom sa o víťazovi nerozhodlo, hoci oba tímy si vypracovali po dve tutovky. Najskôr hrozili hostia, keď sa neujala strela Marcela Baláža a potom ani gólová tutovka Petra Boltuna. V 67. minúte už takmer do posledného miesta zaplnený hokejový štadión dvíhal ruky nad hlavu, strela Šeligu však skončila na hornej žŕdke. V záverečných sekundách sa ešte zaskvel bardejovský brankár Blažíček, ktorý s ramenom vyrazil gólovú strelu Petra Čížeka. Desaťminútové predĺženie tak o víťazovi nerozhodlo a na rad prišli samostatné nájazdy. V nich najskôr neuspel domáci Kubiš, Ščurko poslal hostí do vedenia, následne vyrovnal Richard Šechný, no vzápätí skóroval aj Garip Saliji a keď Blažíček vychytal aj domáceho Majerníka, zápas skončil víťazstvom hostí, ktorí sa tak vo finálovej sérii ujali vedenia 2:1.      

HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov 2:3 po samostatných nájazdoch (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Stav finálovej série (hrá sa na štyri víťazné zápasy) 1:2
Góly: 23. Žemba (Majerník), 33. Kubiš (Schnelly) – 26. Baláž (Belušár, Kramár), 32. Boltun (Gmitter), rozh. náj. G. Saliji

Vylúčení: 4:3. 
Presilovky: 0:0.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Jura, Novák – Tornay, Smerek.
Divákov: 2775.
HK DUKLA: Fedor - Kubát, Šeliga, Urban, Stríž, Žemba, Pástor - Drotár, Šechný, Kmiť - Čavrk, Palovčík, Linet - Čížek, Majerník, Cmorej - Banovský, Schnelly, Kubiš.

HC 46: Blažíček - Takáč, Valentín, Hopkovič, Kramár, Slimák, Gajdoš, Krčula - Baláž, Gmitter, Boltun - Hričina, Ščurko, G. Saliji - Hajnik, Dancsák, Matis - Belušár, Mihálik, Šimčák.

ĎALŠÍ PROGRAM FINÁLOVEJ SÉRIE
4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (utorok 11. marec o 17.00)
5. zápas: HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce (štvrtok 13. marec o 17.30)
Prípadný 6. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 46 Bardejov (sobota 15. marec o 17.00)
Prípadný 7. zápas: HC 46 Bardejov - HK Dukla Michaalovce (pondelok 17. marec o 17.30)



Uverejnené: 10.03.2014 21:09:56

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623