files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala Partizánske a je blízko k piatemu ligovému titulu

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvíťazili v šlágri dvadsiateho kola spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL doma nad Partizánskym 23:21 (9:9) a svoje šance na zisk prvenstvo po základnej časti WHIL premenili už takmer na istotu. Zverenky trénera Jána Packu teraz čaká reprezentačná prestávka, ale ešte pred ňou sa v stredu 19. marca 2014 o 18.00 hod. stretnú doma v priateľskom stretnutí s úradujúcim majstrom Ukrajiny HK Karpaty Užhorod. Vo WHIL ich záverečné dve kolá základnej časti čakajú v prvej polovici aprííla, keď najprv v sobotu 5. apríla 2014 o 18.00 hod. hrajú na pôde českého vicemajstra DHC Sokol Poruba a potom v sobotu 12. apríla 2014 o 18.00 hod. privítajú doma J. Hradec.

 

Gólový film z pohľadu Iuventy veľmi dôležitého zápasu otvorila Ex-michalovčanka Zuzana Hollá, ktorá svojím presným zásahom udala smer prvého  dejstva. V ňom boli ustavične vo vedení herne lepšie hostky, ktoré na začiatku desiatej minúty po góle Ščasnej vyhrávali 5:2 a tréner Packa na priebeh stretnutia reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom dvakrát gólovo udrela Trehubová (4:5) a zdalo sa, že sa Michalovčanky zobudili. Jednogólový rozdiel medzi súpermi bol aj v 16. minúte, kedy Szollosiová upravila na 6:7 a oddychovým časom reagoval aj tréner HK Slávia Peter Olšavský. Ten jeho zverenky nabudil, keďže po dvoch góloch Michnovej bol na začiatku 20. minúte stav 6:9. Za tejto situácie nastala v bráne Iuventy zmena, keď nevýraznú Gubikovú nahradila mladá Ruska Zyková, ktorá bola napokon kľúčovou postavou zápasu. Tá následne doslova zavrela bránu a do polčasu už neinkasovala, čo malo za dôsledok to, že Iuventa troma gólmi v rade v závere prvej tridsaťminútovky vyrovnala na 9:9.

Hneď v úvode druhého dejstva skórovala Holešová, ktorá tak poslala Iuventu po prvýkrát do vedenia (10:9). Až potom prerušila jedenásťminútové čakanie na gól najlepšia hráčka Slávie Klaudia Michnová. V 32. minúte sa strelecky presadila Horňáková, ktorá dávala na 12:10 a zdalo sa, že Michalovčanky konečne zlomili odpor húževnatého súpera. Ten však odpovedal troma gólmi v rade a po presnom zásahu Kertészovej bol v 35. minúte opäť vo vedení (12:13). Následne ale prišla ďalšia desaťminútovka Partizánskeho bez gólu, čo Iuventa využila na zisk trojgólového vedenia, keď po góle Horňákovej vyhrávala 16:13. Hostky ale zase zdvihli hlavu a v 50. minúte po góle Michnovej vyrovnali na 17:17. Michalovčanky si však nedali cenné víťazstvo vziať. Aj vďaka ďalším úspešným zákrokom Zykovej totiž nakoniec doviedli zápas do víťazného konca a sú veľmi blízko k zisku piateho titulu víťaza základnej časti WHIL.  

Štatistika

Michalovce - Partizánske 23:21 (9:9)

Pok. hody: 1/1 - 4/2, vylúčené: 4 - 3. Rozhodovali: Sivák a Oťapka - 900 divákov.

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Medveďová - Kiridžič, M. Holešová 2, Szöllösiová 3, Rebičová 1, R. Vargová, Habánková, Horňáková 4, Nagyová, Wollingerová 3, Olšovská, Trehubova 8/1, Kovaličková 2.

HK SLÁVIA: Súlovská, Škvareninová - Ščasná 2, Blažeková 2, Legeňová, Szokeová, Kertészová 5, Kankulová, Horníková, Michnová 8/2, Bettáková, Gregušová, Kapsová, Gajdošová, Hollá 3, Šimáková 1.



Uverejnené: 15.03.2014 17:33:02
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.